Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκλογές 2023: Αυτές είναι οι έδρες που θα πάρουν Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Κοζάνη

Ανακατατάξεις στον αριθμό των εδρών μιας σειράς περιοχών προκαλεί η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον πληθυσμό ανά περιφέρεια, δήμο και δημοτική ενότητα. Συνολικά 14 εκλογικές περιφέρειες χάνουν ή κερδίζουν έδρες κάτι που αν μη τι άλλο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ενόψει της κατάρτισης των ψηφοδελτίων των κομμάτων για τις κάλπες που θα στηθούν το 2023. Ειδικότερα, από μία έδρα κερδίζουν: η Α’ Θεσσαλονίκης, η Αχαΐα και οι περιφέρειες της παλιάς Β´ Αθήνας: ο δυτικός και ο βόρειος τομέας Αθηνών.

Από δύο έδρες κερδίζουν ο νότιος τομέας της Αθήνας και η Ανατολική Αττική. Από μια έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, η Άρτα, η Θεσπρωτία, η Καστοριά, η Μαγνησία, η Κοζάνη, οι Σέρρες και η Φθιώτιδα.

Όσον αφορά την Ημαθία, ο αριθμός των εδρών παραμένει ο ίδιος, κοινώς θα εκλέξουμε 4 βουλευτές στην επόμενη Βουλή. Επιπροσθέτως, για την Πέλλα και την Πιερία, τελικά έγινε η ανατροπή και δεν θα χάσουν καμία απολύτως έδρα, όπως αρχικά είχε υπολογιστεί, σε αντίθεση με την Κοζάνη που από εκεί που έβγαζε 5 βουλευτές, τώρα θα βγάλει 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ