Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μικρά στο μάτι μεγάλα στην κιλοβατώρα

Ποιες είναι οι μικροσυσκευές που καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα
Οι υψηλές τιμές του ρεύματος μάς κάνουν όλους σίγουρα πιο φειδωλούς όσον αφορά τη χρήση των ηλεκτρικών μας συσκευών, σε μία προσπάθεια να πετύχουμε μια κάποια εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μικρές οικιακές συσκευές, που βρίσκονται κυρίως στην κουζίνα μας και καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες ρεύματος από ό,τι κανείς θα περίμενε:

Εσπρεσιέρα

Μια από τις πιο ενεργοβόρες μικροσυσκευές του σπιτιού σας είναι μάλλον η εσπρεσιέρα, η οποία καταναλώνει περίπου 1.300 βατ, προκειμένου να παρασκευάσει μία κούπα καφέ, σύμφωνα με την ενεργειακή ιστοσελίδα «Conserve Energy Future».

Μία ελαφρώς πιο οικονομική λύση είναι η κατανάλωση καφέ φίλτρου, καθώς μπορείτε να βρείτε καφετιέρες φίλτρου με ισχύ ακόμα και με 900 βατ, σε αντίθεση με την εσπρεσιέρα, που η κατανάλωση μπορεί να είναι ακόμα και η διπλάσια.

Ηλεκτρικά φουρνάκια

Τα ηλεκτρικά φουρνάκια σίγουρα είναι μία καλύτερη εναλλακτική για το φούρνο, όσον αφορά το ψήσιμο του φαγητού, ωστόσο εάν θέλετε να ζεστάνετε το φαγητό σας, η καλύτερη επιλογή είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του BBC, «ο φούρνος μικροκυμάτων είναι πιο αποδοτικός ενεργειακά από έναν συμβατικό φούρνο, αφού τα μικροκύματα ζεσταίνουν το φαγητό πιο γρήγορα και η ενέργεια θερμαίνει μόνο το φαγητό και όχι ολόκληρο το εσωτερικό ενός φούρνου».

Πιστολάκι μαλλιών

Κάνοντας μία μικρή έρευνα αγοράς θα δείτε ότι υπάρχουν πιστολάκια μαλλιών με ισχύ ακόμα και με 4.000 βατ, κάτι που καθιστά την εν λόγω συσκευή ιδιαίτερα ενεργοβόρα. Από την άλλη, ένα πιο οικονομικό πιστολάκι των 800 βατ μπορεί να απαιτεί περισσότερο χρόνο για να επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα, καταναλώνοντας συνολικά περισσότερο ρεύμα.

Μία καλή λύση θα ήταν να προμηθευτείτε μία πετσέτα μικροϊνών, η οποία στεγνώνει τα μαλλιά δωρεάν, χωρίς τη βλαβερή θερμότητα.

Φριτέζα αέρος

Μία φριτέζα αέρος καταναλώνει έως και 1 κιλοβατώρα ανά ώρα, κάτι που την καθιστά σίγουρα πιο αποδοτική από έναν φούρνο, ωστόσο παραμένει αρκετά ενεργοβόρα, επομένως είναι σημαντικό να την αντικαθιστούμε με τον φούρνο μικροκυμάτων, όπου αυτό είναι δυνατό.

Βραστήρας

Ο βραστήρας είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να βράσουμε νερό, ωστόσο η κατανάλωση που κάνει σε ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλη, με τις περισσότερες συσκευές να έχουν ισχύ ακόμα και 3.000 βατ.

Σύμφωνα με το βρετανικό οργανισμό εξοικονόμησης ενέργειας «Energy Saving Trust», είναι σημαντικό να μη ζεσταίνετε περισσότερο νερό από ό,τι χρειάζεστε, καθώς έτσι σπαταλάτε πολύ άσκοπα ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ