Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις 30/11 η μεγάλη γιορτή του ΚΕΜΑΕΔ με έναν... διαφορετικό Σταμάτη Γονίδη

100 άτομα στη σκηνή μια αγκαλιά με τα παιδιά
Συνέντευξη τύπου ενόψει της μεγάλης μουσικής παράστασης που διοργανώνει κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες του Δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ). Η εκδήλωση με τίτλο «Όλα στο φως» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:30 στον Χώρο Τεχνών. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν η εθελόντρια διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Δημήτρης Πυρινός και οι συνεργάτιδες του Κέντρου, μουσικός Ελένη Αναγνώστου και η καθηγήτρια χορού Μελίνα Παπαδοπούλου.




Αναφερόμενη στην παράσταση η κ. Δαμιανίδου, είπε πως το πρώτο σκέλος θα είναι μια οπτικοποίηση του παραμυθιού της Μαριάννας Μακαριάν «Ο κόσμος κάτω από το κρεββάτι», η οποία θα παρίσταται στην εκδήλωση. Το θεατρικό δρώμενο θα γίνει με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, όπου στη σκηνή θα συνυπάρξουν τα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ, έφηβες μαθήτριες του ΔΗΠΕΘΕ και τα παιδιά της σχολικής χορωδίας.

Στο δεύτερο σκέλος θα εμφανιστεί ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης Σταμάτης Γονίδης, που όπως είπε η κ. Δαμιανίδου, στη σκηνή εκείνο το βράδυ θα δούμε ένα άλλο πρόσωπο του τραγουδιστή, ένα πρόσωπο που αρμόζει στα παιδιά του ΚΕΜΑΕΔ. «Εμείς πρωταγωνιστές έχουμε, τα παιδιά μας. Δεν ψάχνουμε και δεν καλούμε πρωταγωνιστές αλλά ανθρώπους να πλαισιώσουν και να υποστηρίξουν τα παιδιά μας. Δεν κάνουμε συναυλία του Γονίδη γι' αυτό και η αφίσα δεν παραπέμπει σε κάτι τέτοιο», σχολίασε.

Κλείνοντας, η κ. Δαμιανίδου ανακοίνωσε και την διοργάνωση του χριστουγεννιάτικου bazaar, που θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας, στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου, ενώ ανακοίνωσε και την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο Τεχνών στις 12 Δεκεμβρίου, όπου σε συνεργασία με την Τροχαία, θα συζητηθεί το θέμα της προσβασιμότητας στην πόλη για τα άτομα ΑμΕΑ και όχι μόνο.




Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Πυρινός, αναφέρθηκε στο θεατρικό δρώμενο που θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Δομουχτσή, αλλά και στο σύνολο της μουσικής παράστασης, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές.

«Οι λέξεις συνέργια, σύμπραξη, συμμετοχή, βρίσκουν το νόημά τους σε αυτή την εκδήλωση. Η πόλη θα γεμίσει φως. Θέλουμε να πετύχουμε την πλήρη αποδοχή, κατανόηση και ένταξη της διαφορετικότητας γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί και έτσι προχωράμε τον άνθρωπο μπροστά», συμπλήρωσε ο κ. Πυρινός.




«Μια μεγάλη γιορτή, το ετήσιο ραντεβού με τους φορείς που αγκαλιάζουν την Μέριμνα για να γιορτάσουμε την διαφορετικότητα και την συμπερίληψη», χαρακτήρισε την εκδήλωση η κ. Αναγνώστου. Όπως είπε, στη σκηνή θα είναι 100 άτομα και όλοι θα έχουν την δυνατότητα να δώσουν το χέρι στα παιδιά της Μέριμνας για να εκφραστούν. Αναφέρθηκε στην ιστορία αυτής της προσπάθειας, καλώντας όλους να αγκαλιάζουνε με αγάπη τις προσπάθειες που γίνονται από το Κέντρο Μέριμνας.

«Ο κ. Γονίδης, με μια σεμνότητα και ταπεινότητα και με μια πνευματικότητα που κανείς δεν την περιμένει, θα είναι κοντά μας για να κάνει αυτά που εμείς του ζητήσαμε να κάνει, με σεβασμό», σχολίασε κλείνοντας η κ. Αναγνώστου.




«Τα παιδιά έχουν τεράστια βελτίωση και εξέλιξη κάθε χρόνο, είναι όλο και περισσότερο δεκτικά και νιώθουν αμεσότητα με όλο και περισσότερα πρόσωπα που ανεβαίνουν στην σκηνή», ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου.

Ραντεβού λοιπόν στις 30 Νοεμβρίου στον Χώρο Τεχνών, για την μεγάλη αυτή γιορτή της διαφορετικότητας, την γιορτή του ΚΕΜΑΕΔ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ