Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλύψεις που δεν πρέπει να αγνοήσετε σε μια ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου, αν και φαίνεται κάτι απλό, στην ουσία πρόκειται για μια περίπλοκη υπηρεσία όπου ο κάθε οδηγός πρέπει να σκεφθεί αρκετά πράγματα πριν καταλήξει στο επιθυμητό πακέτο ασφάλισης. Η βασική υποχρεωτική ασφάλεια – που πρέπει να έχουν όλα τα οχήματα που φέρουν πινακίδες και κυκλοφορούν με άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους – καλύπτει την αστική ευθύνη έναντι τρίτων και τις υλικές ζημίες. Με απλά λόγια, αν τρακάρετε κάποιον με δική σας υπαιτιότητα, να μπορέσει να τον αποζημιώσει η ασφαλιστική σας.

Πέρα όμως από την απλή και υποχρεωτική ασφάλεια, τι καλύψεις υπάρχουν που θα δώσουν μια προστιθέμενη αξία στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας και καλό είναι να τις έχετε;

Κάλυψη απώλειας κλειδιών αυτοκινήτου

Η κάλυψη απώλειας κλειδιών του αυτοκινήτου σας, σας αποζημιώνει σε περίπτωση που χάσετε τα κλειδιά του οχήματός σας και πρέπει να προβείτε σε αντικατάστασή τους.

Το κόστος για την αντικατάσταση των κλειδιών είναι πλέον αρκετά υψηλό καθώς θα πρέπει να αλλάξει η κεντρική κλειδαριά (και όσες ανοίγουν με το ίδιο κεντρικό κλειδί) και ίσως και η μονάδα του immobilizer.

Όπως καταλαβαίνετε, σε ενδεχόμενη αλλαγή της κλειδαριάς το κόστος σας θα είναι αρκετά υψηλό.

Με την κάλυψη της απώλειας των κλειδιών στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει μέχρι το ανώτατο ποσό που αναγράφει το ασφαλιστήριό σας κι έτσι θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα από αυτό το έκτακτο έξοδο!

Η συγκεκριμένη κάλυψη προσφέρεται από συγκεκριμένες, λίγες, εταιρείες και θα πρέπει να ρωτήσετε τον ασφαλιστή σας ή αν αναζητάτε online ασφάλεια αυτοκινήτου, την αντίστοιχη ιστοσελίδα ώστε να σας ενημερώνει πως θα επιλέξετε ασφάλεια αυτοκινήτου με την συγκεκριμένη παροχή.

Μερική και ολική κλοπή του οχήματός σας

Η μερική και ολική κλοπή είναι 2 διαφορετικές αλλά συνδεδεμένες καλύψεις που σας είναι σίγουρα απαραίτητες αν έχετε στην κατοχή σας κάποιο αυτοκίνητο με μεγάλη εμπορική αξία.

Η μερική κλοπή αυτοκινήτου σας αποζημιώνει για τυχόν κλοπή από το όχημά σας, εξαρτημάτων απαραίτητα για τη λειτουργία του.

Τέτοια εξαρτήματα είναι ο καταλύτης του αυτοκινήτου, η μηχανή, κ.α. Απαραίτητα εξαρτήματα, δε θεωρούνται και δεν αποζημιώνονται αξεσουάρ όπως το ηχοσύστημα.

Αντίστοιχα, η ολική κλοπή αυτοκινήτου σας αποζημιώνει σε περίπτωση που κλαπεί το όχημα και δε βρεθεί μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Είναι απαραίτητο να έχετε και τις 2 καλύψεις στο ασφαλιστήριό σας καθώς η μια αλληλοσυμπληρώνει την άλλη!

Συνήθως αυτές οι 2 καλύψεις περιλαμβάνονται στα πακέτα πυρός/κλοπής των ασφαλιστικών εταιρειών, όπου μαζί με άλλες καλύψεις όπως για παράδειγμα την κάλυψη από καιρικά φαινόμενα, πυρκαγιά, κτλ σας προσφέρει μια πλήρη και ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη.

Προσωπικό ατύχημα οδηγού

Η κάλυψη προσωπικού ατυχήματος οδηγού είναι μια από τις πιο μη δημοφιλείς καλύψεις, που όμως παρέχει τόσο σημαντικά προνόμια στον οδηγό, σε περίπτωση ατυχήματος.

Η συγκεκριμένη κάλυψη, που συνήθως προσφέρεται με πολύ μικρό ετήσιο κόστος, σας αποζημιώνει σε περίπτωση ατυχήματος αν έχετε υποστεί τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο, με την αντίστοιχη αποζημίωση προς τους κληρονόμους.

Η συγκεκριμένη παροχή σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα με τραυματισμό θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς θα μπορέσουν να καλυφθούν χρήματα από τα νοσήλεια καθώς και από τις χαμένες ημέρες στην εργασία σας.

Πόσο κοστίζουν αυτές οι εξτρά καλύψεις και πως θα τις έχω στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό μου;

Το κόστος των εξτρά καλύψεων εξαρτάται από την κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Για να προσθέσετε αυτές τις καλύψεις, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική εταιρεία ώστε να σας ενημερώσει για το κόστος και έπειτα αν επιθυμείτε, να τις προσθέσετε.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ασφαλιστή σας ή στην ιστοσελίδα που κάνατε την αγορά της ασφάλειά σας.

Σε μια online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και προσφορών όπως είναι το https://www.asfaleies24.gr/ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το τελικό κόστος κάθε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, επιλέγοντας όλες τις καλύψεις που επιθυμείτε μία μία, πέρα από τις υποχρεωτικές.

Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε το κόστος για μια βασική ασφάλεια με εξτρά την οδική βοήθεια και το προσωπικό ατύχημα ή μια ασφάλεια πυρός/κλοπής που να περιλαμβάνει την κάλυψη απώλειας κλειδιών και επιπλέον το προσωπικό ατύχημα οδηγού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ