Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χάρης Ακριτίδης: «Έζησα φτωχικά παιδικά χρόνια στη Βέροια - O Γονίδης θα γίνει νονός μου»

«
Γεννήθηκα 6 μηνών και ήταν θέμα χρόνου να πεθάνω»
Ο Χάρης Ακριτίδης αποτελεί μια γνήσια λαϊκή φωνή, μετρώντας δεκάδες επιτυχίες. Σε μια συνέντευξη «χείμαρρο» στην «Espresso» αναφέρει τον λόγο που θα βαφτιστεί ξανά με «νονό» τον Σταμάτη Γονίδη και, μιλώντας για τον καλό του φίλο, δηλώνει πως έχει φτάσει σε πολύ υψηλό πνευματικό επίπεδο έχοντας μεταφυσικές δυνάμεις! Ο Βεροιώτης τροβαδούρος εκτός από τραγουδιστής, ασκεί και το επάγγελμα του μηχανικού αυτοκινήτων από την ηλικία των επτά ετών, έχοντας μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα συνεργεία αυτοκινήτων.


Ο τραγουδιστής τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ανέβει τον δικό του προσωπικό γολγοθά, καθώς πέθανε ο πατέρας του, κάτι που λίγο έλειψε να τον στείλει στο τρελοκομείο, όπως εξομολογείται, αλλά και έχει και το σοβαρό πρόβλημα υγείας του γιου του, ο οποίος πήγε να πεθάνει. Με ειλικρίνεια επίσης αναφέρεται «στους πειρασμούς» της νύχτας και ότι έχει υπάρξει πολύ άπιστος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»!


Πώς θυμάστε τα παιδικά σας χρόνια στη Βέροια;

Υπήρχε πολύ μεγάλη φτώχεια, αλλά πολύ μεγάλη αγάπη. Ο μπαμπάς ήταν μετανάστης στη Γερμανία και τον γνώρισα εντός εισαγωγικών δέκα χρονών, ερχόταν Ελλάδα, αλλά τον περισσότερο καιρό έλειπε. Η μητέρα μου ήταν μοδίστρα. Υπήρχε φτώχεια σε σημείο που πήγαινα σχολείο με της αδελφής μου τα ρούχα και φορούσα τα παπούτσια της περπατώντας μέσα στις λάσπες για να πάω στο σχολείο. Δουλεύω από πέντε χρονών για να βοηθήσω την οικογένειά μου.

Οι δυσκολίες ξεκίνησαν από τη στιγμή που ήρθατε στη ζωή, καθώς γεννηθήκατε πρόωρα και θα πεθαίνατε.

Γεννήθηκα έξι μηνών και ήταν θέμα ωρών να πεθάνω με αποτέλεσμα να με βαφτίσουν στις εννιά ημέρες με αεροβάφτισμα. Εχω πάρει τη μισή ευχή της βάφτισης. Θρησκευτικά δηλαδή είμαι μισοβαφτισμένος. Με τον Σταμάτη Γονίδη είχαμε μια γνωριμία που κατέληξε όμως σε δυνατή φιλία. Επειδή ο Σταμάτης είναι πολύ κοντά στον Θεό, όπως κάναμε μια κουβέντα το καλοκαίρι και μαζί με τη μητέρα μου τηλεφωνικά, του ανέφερε αυτό με τη βάφτιση. Τότε ο Σταμάτης μίλησε με τον πνευματικό του και μου είπε ότι θα πρέπει να βαφτιστώ ξανά. Μετά τις γιορτές θα βαφτιστώ ξανά, κανονικά δηλαδή, σε εκκλησία, με μαγιό, σε μεγάλη κολυμπήθρα όπου βαφτίζονται ενήλικες, για να ξαναδιαβαστεί η ευχή. Το ανακάλυψε ο αγαπημένος μου Σταμάτης και θα είναι ο νονός μου!


Ο Σταμάτης Γονίδης πολλές φορές μιλάει για την πίστη του στον Θεό. Εσείς ως φίλος του πώς τον ζείτε;

Ο Σταμάτης είναι πολύ ψηλά πνευματικά, είναι σε άλλο επίπεδο, όσο κι εάν αυτό ακούγεται με δυσπιστία. Εχει διορατικότητα. Μπορεί να πονάει η μέση σου και να σε κάνει καλά. Ο Σταμάτης έχει αποκτήσει πλέον δυνάμεις μεταφυσικές! Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά επειδή τα ζω, τα έχω δει με τα μάτια μου. Είναι σαν μικρό μωρό, πολύ αγνός και αυθεντικός άνθρωπος.

Προτού γίνετε τραγουδιστής ήσασταν μηχανικός αυτοκινήτων. Πώς ξεκίνησε η αγάπη σας για τα αυτοκίνητα;

Γεννήθηκα μηχανικός αυτοκινήτων και προσπαθώ να γίνω τραγουδιστής – αυτό λέω πάντα. Από παιδάκι είχα δυσλεξία και τότε ήταν κάτι που κανείς δεν ήξερε, πόσο μάλλον να ασχοληθεί με την ιδιαιτερότητα που είχα. Ετσι λοιπόν στο σχολείο δεν καταλάβαινα απλά πράγματα, με αποτέλεσμα να με κοροϊδεύουν και να μου κάνουν bullying. Ημουν όμως πολύ εφευρετικός ως παιδάκι και έξυπνος. Στα εφτά μου χρόνια έκανα γενικές επισκευές σε αυτοκίνητα! Τότε οι εφημερίδες της εποχής με είχαν γράψει ως παιδί θαύμα!

Τη δουλειά του μηχανικού σήμερα την εξασκείτε;


Είχα σταματήσει να κάνω αυτήν τη δουλειά για αρκετά χρόνια και δούλευα μόνο ως τραγουδιστής. Πριν από πέντε χρόνια πέθανε ο πατέρας μου και πήγα να τρελαθώ. Πέρασα κρίσεις πανικού, σε σημείο που θα με έκλειναν στο τρελοκομείο. Θυμάμαι, για να ξεχαστώ, περπατούσα και περπατούσα πολύ. Είχα πάει με τα πόδια από την Ανάβυσσο όπου μένω μέχρι τη Γλυφάδα! Ημουν τότε σε μαγαζί στην Πειραιώς και, για να βγω να τραγουδήσω, ανεβοκατέβαινα την Πειραιώς περπατώντας – μιλάμε για τρέλα! Τότε ο γιατρός μού είπε να βρω κάποιο χόμπι να απασχολούμαι. Χόμπι δεν είχα, μόνο τη μεγάλη μου αγάπη, που ήταν τα αυτοκίνητα, κιι έτσι άρχισα να επισκευάζω ξανά και αυτό με έκανε καλά. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω ένα αυτοκίνητο πολύ ιδιαίτερο για τον Σταμάτη Γονίδη, έναν σκαραβαίο που αντίστοιχο δεν θα υπάρχει στον κόσμο!

Πώς ξεκινήσατε να τραγουδάτε επαγγελματικά;

Τραγουδάω πολλά χρόνια. Αρχισα από γάμους, βαφτίσια και εκδηλώσεις, και ξαφνικά βρέθηκα να τραγουδάω σε μαγαζί στη Βέροια. Στα 27 μου είχα το μεγαλύτερο συνεργείο αυτοκινήτων στη βόρεια Ελλάδα και αποφάσισα να πάρω ένα μεγάλο ρίσκο, να το κλείσω και να κατέβω στην Αθήνα ναασχοληθώ αμιγώς με το τραγούδι. Το πρώτο μαγαζί όπου ξεκίνησα ήταν το Ribas και ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα και γίναμε κολλητοί φίλοι ήταν ο Ρώσος Κακοσαίος, έτσι έλεγαν τότε ακόμη τον Γιάννη Πλούταρχο.


Πριν από δύο χρόνια αντιμετωπίσατε μια μεγάλη περιπέτεια καθώς ο γιος σας κόντεψε να πεθάνει. Τι ακριβώς συνέβη;

Στα 19 μου έκανα τον γιο μου και σήμερα είναι 32 ετών. Ενα μικρόβιο που έχουμε όλοι πάνω μας, ο σταφυλόκοκκος, πήγε στην καρδιά του και του έκαψε την κεντρική βαλβίδα της αορτής. Ουσιαστικά είχε μολυνθεί η καρδιά του. Οι γιατροί δεν μας έδιναν καμία ελπίδα ζωής, κανείς δεν αναλάμβανε να τον χειρουργήσει και φέραμε από την Ελβετία γιατρό. Με τη βοήθεια του Θεού και με αυτόν τον γιατρό ο μικρός σώθηκε! Τη στιγμή που συνέβαιναν όλα αυτά κάηκε το σπίτι μου ολοσχερώς από ένα πολύμπριζο, ενώ ήμασταν στο νοσοκομείο. Εχω μια άποψη που λέει πως, όταν σου συμβαίνουν όλα τα κακά μαζί, είτε απομακρύνεσαι τελείως από τον Θεό είτε πας ακόμη πιο κοντά Του. Ολα αυτά με έκαναν να πιστεύω βαθιά στην ορθόδοξη πίστη μας!

Για να αλλάξουμε λίγο κλίμα, είστε παντρεμένος από 19 ετών. Υπήρχαν πειρασμοί στη «νύχτα»;

Πάρα πολλοί και ήμουν και πολύ αμαρτωλός. Εχω παραδεχτεί ότι έχω υπάρξει άπιστος, λες και όλοι οι άλλοι είναι άγιοι. Ημουν πολύ άπιστος, αλλά με τη βοήθεια του Θεού έχω μπει σε καλό δρόμο. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

Κλείνοντας, πριν από λίγες ημέρες κάνατε πρεμιέρα στα «Λαδάδικα της Αθήνας» όπου τραγουδάτε. Πώς είναι η συνεργασία σας;

Με τον επιχειρηματία του μαγαζιού είμαστε πολύ φίλοι και λέγαμε από καιρό να συνεργαστούμε. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Φέτος έκατσε το σχήμα κι έτσι λοιπόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο είμαστε μαζί με την Ελένη Καρουσάκη, την Αναστασία Γιούσεφ, τον Γιάννη Φλωρινιώτη και τις «Εννιά Μούσες» που είναι εννιά πανέμορφες νέες τραγουδίστριες.

Δισκογραφικά τι ετοιμάζετε;

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι που μου έγραψε ο Σταμάτης Γονίδης, που λέγεται «Πάμε γι’ άλλα», και σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει μια μπαλάντα που μου έγραψε πάλι ο καλός μου φίλος, που θα λέγεται «Γύρισε γιατί».

Πηγή - Ρεπορτάζ Βαγγέλης Καράλης

5 σχόλια:

 1. Ο καθενας και οποιοσδηποτε που εχει γεννηθει στην βεροια θα εχει ασχημα χρονια γιατι αυτη η πολη ειναι χαλια και απαισια! καθως οι περισσοτεροι δεν κανουν καλα την δουλεια τους καθως εχει τους χειροτερους ατομα στα επαγγελματα πχ ψυχιατρους ενω απο μαγειρες ειναι χαλια και τα φαγητα ειναι απαισια που ουτε απο φαι ξερουνε ουτε τιποτα ενω η παραδοσιακη κουζινα ειναι ανυπαρκτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν πας καλά ρε φίλε. Επειδή εσύ δοκίμασες ένα φαγητό και δεν σου άρεσε, σημαίνει ότι η Βεροιώτικη κουζίνα δεν είναι ωραία;
   Τα Βεροιώτικα φαγητά και γλυκά είναι ξακουστά παντού. Ούκ ολίγες μαγειρικές εκπομπές γίναν και γίνονται συνέχεια για τη Βέροια. Όσο για τους επαγγελματίες, όπως σε όλο τον κόσμο έχει τους καλούς , έχει και τους κακούς. Οπότε κράτα τη γνώμη σου για τον εαυτό σου, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Ά, και μάθε να γράφεις καλύτερα.

   Διαγραφή
  2. Εσύ πρέπει να πέρασες πολύ καλά στην Βέροια γι' αυτό βρομοκοπάς από το στόμα σου μέχρι την ψυχή σου.

   Διαγραφή
 2. Αν δεν σου αρέσει η πόλη και το φαγητό να μην έρθεις στην πόλη εμάς έτσι μας αρέσει και το φαγητό είναι θεϊκό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ μελό μας τα λέει ο Χάρης. Αυτός ξεπεράσε και τον Βασίλη Κα"ίλα. Ούτε τα μισά μην πιστεύετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ