Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απόδραση στην Αλάσκα

Του Κώστα Μπλιάτκα
Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η είδηση ότι και στην Αλάσκα έφτασαν για να γλιτώσουν την επιστράτευση και το Ουκρανικό μέτωπο Ρώσοι πρόσφυγες. Ζούμε στην εποχή της μόδας της «κωλοτούμπας» σε όλη τη γεωπολιτική σκακιέρα. Οι χθεσινοί εχθροί πολύ εύκολα γίνονται «κολλητάρια» για να μην πούμε ότι ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις και προχωρούν σε αμοιβαία συμφέρουσες συνεργασίες. Ζούμε στην εποχή της ελαστικής ηθικής, της «ρεαλιστικής» διπλωματίας που ουσιαστικά αποθεώνει το δίκιο του ισχυρότερου και όχι σπάνια ;ξεπλένει την κάθε βρωμιά στο βωμό της «σωφροσύνης» και της «λογικής».

Τι περίμεναν δηλαδή και τι θέλουν ο Πούτιν και οι επιτελείς του στη Ρωσία; Να πουν οι νέοι άνθρωποι, που στην εποχή του Διαδικτύου και των ανοιχτών συνόρων ενημερώνονται για τα πάντα και που επιστρατεύονται για να ριχθούν στη μάχη απέναντι στα κανόνια, ότι είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους σ´ αυτόν τον συγκεκριμένο πόλεμο;

Έτσι μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η είδηση ότι και στην Αλάσκα έφτασαν για να γλιτώσουν την επιστράτευση και το Ουκρανικό μέτωπο Ρώσοι πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα δύο Ρώσοι που έφυγαν για να γλιτώσουν από την επιστράτευση στη χώρα τους ζήτησαν άσυλο στις ΗΠΑ, αφού έφτασαν με βάρκα στη νήσο Σεντ Λόρενς που ανήκει στην Αλάσκα, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Όπως ανέφερε το BBC, οι δύο Ρώσοι κατέφθασαν στο χωριό Γκάμπελ, που αριθμεί λίγο περισσότερους από 500 κατοίκους και βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού στη Βερίγγειο Θάλασσα. Από τις ακτές του Γκάμπελ μπορεί να δει κανείς τις ακτές της Σιβηρίας απέναντι.

1 σχόλιο:

  1. Όταν στη χώρα σου εισβάλει ξένος στρατός και είσαι μια χώρα 35 εκατομμυρίων,θα έλεγε κανείς ότι αν είχες πατριωτική,εθνική, συνείδηση και ομοψυχία τα 5 με7 εκατομμύρια στρατός θα ήταν το λιγότερο που θα είχες ετοιμοπόλεμους ή έστω σε εφεδρείες και όχι 300χιλιαδες μαζί με καμμία 20αρια χιλιάδες μισθοφόρους. Μιλάμε για 200 με 300 χιλιάδες Ρώσων που την έκαναν για να μην πάνε στο πόλεμο δηλαδή αναλογικά και χωρίς λόγους εθνικής συνείδησης (αυτοί είναι οι εισβαλλοντες) θα έπρεπε να την έκαναν στο εξωτερικό πάνω από 10 εκατομμύρια. Στο φινάλε το πιο πάνω άρθρο που σωστά μιλάει για την ελίτ που δεν στρατεύεται αλλά παντα επιβιώνει και κυβερνά,υπάρχει και η εθνική ταυτότητα που στην Ουκρανία δεν υπάρχει,και με το έτσι θέλω η δύση σε μια χώρα που το ουκρανικό στοιχείο δεν υπερβαίνει το 50% , δοκιμάζει,ξεσκαρταρει,ανοίγει αγορές και επιβεβαιώνει οπλικά συστήματα και ισχύ. Το ίδιο κάνει και η ρωσική πλευρά,και όλα αυτά για ισχύ και χρήμα,ποιος είσαι ρε Μπάιντεν,Πούτιν,ανοργασμικη εγγλεζα,και όλοι οι υπόλοιποι που σκοτώνεται κόσμο και υπερχρεωνετε λαούς για να τους έχετε υποτακτικούς για εκατοντάδες χρόνια. Κοντά στο να καταστρέψετε έναν πλανήτη που δεν είναι τσιφλίκι σας τομάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ