Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χοιρινό στη γάστρα «λουκούμι» με μέλι και κρασί

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Ένα πιάτο σε αιγαιοπελαγίτικη εκδοχή, με αρώματα από τα μπαχαρικά, με τη γλύκα του μελιού και την ένταση του κρασιού. Και επειδή στην Ελλάδα το χοιρινό έχει την τιμητική του σε τραπεζώματα και γιορτινές καταστάσεις, ρίξτε ένα χοιρινό στη γάστρα με την συνταγή που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς και αφήστε τους όλους ικανοποιημένους. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

½ φλ. ελαιόλαδο
1-1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμό ή σπάλα), σε κομμάτια
2 κρεμμύδια, στο multi
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. μαραθόσπορο
300 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. σιναπόσπορο, σπασμένο σε γουδί
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές και να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε μια γάστρα.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαραθόσπορο και σοτάρουμε για 2-3΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το μέλι, τον σιναπόσπορο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το κρέας μας και ανακινούμε τη γάστρα να πάει παντού.

Ψήνουμε για 30΄, χαμηλώνουμε στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζουμε ώστε να ροδίσει το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ