Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ψηφιακό οδηγό αγοράς δημιουργεί ο Δήμος Βέροιας

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Επαγγελματοβιοτέχνες
Με αφορμή την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου, που τιμάται στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας και την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, διοργάνωσε συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει το νέο εγχείρημα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς. Πρόκειται για ένα ψηφιακό οδηγό τοπικών επιχειρήσεων Δήμου Βέροιας που θα είναι διαθέσιμος την Άνοιξη του 2023 το αργότερο, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Ψηφιακής Πολιτικής - Καινοτομίας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης. 


Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει μέσα από το επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, veria.gr αλλά και ξεχωριστά ως application και θα καλύπτει επαγγελματίες από όλο τον Δήμο και όχι μόνο την πόλη της Βέροιας. Μέσα στην πλατφόρμα θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των καταστημάτων, χάρτης και προφίλ κάθε επιχείρησης όπου με κωδικούς taxisnet θα μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να προσθέτει φωτογραφικό υλικό και επιπλέον πληροφορίες.


Παίροντας τον λόγο ο κ. Γρηγοριάδης, ανέφερε ότι η συνέντευξη τύπου έχει ως στόχο την ενημέρωση των εμπόρων και την πρόσκληση όσων δεν έχουν ακόμα δηλώσουν ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα. Όπως ενημέρωσε, ήδη είναι εγγεγραμμένοι 400 καταστηματάρχες και 150 επαγγελματοβιοτέχνες. Στόχος της ψηφιακής πλατφόρμας είναι να προβάλλει την τοπική αγορά στους καταναλωτές, εύκολα και γρήγορα. Επισήμανε επίσης, ότι ο Δήμος Βέροιας ήταν ο πρώτος που έλαβε δράση για την προώθηση της τοπικής αγοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πραγματοποιώντας τέσσερα σεμινάρια μέσα από το κανάλι του στο youtube.


Στη συνέχεια μίλησε η κ. Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας όπου ευχαρίστησε τον Δήμο για τη προβολή του έργου του Εμπορικού Συλλόγου καθώς και για τη συνεργασία για τη δημιουργία του εγχειρήματος. Έδωσε βάση στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια και την αισιοδοξία που προκαλούν οι νέες εγγραφές στο σύλλογο αλλά και η παράλληλη δραστηριότητα εμπόρων από άλλους νομούς που βρίσκουν εύφορο έδαφος στην αγορά της Ημαθίας. Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας, ότι δεν πρέπει να προκαλούν φόβο οι νέες προκλήσεις, το στεγασμένο εμπόριο δεν θα πεθάνει αλλά θα ενισχυθεί με τη τεχνολογία.


Έπειτα το λόγο πήρε η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας, κ. Εύχαρις Κιουλπεκίδου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο για τη συνάντηση και την πρωτοβουλία, καθώς όπως είπε, πρώτη φορά επίσημος φορέας αγκαλιάζει το έργο των επαγγελματοβιοτεχνών. Τόνισε ότι το διαδίκτυο αποτελεί το πλέον σύγχρονο μέσο προβολής και θα το υποστηρίξει η ομοσπονδία.


Τέλος, συμμετείχε μέσω βίντεο η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Μετά τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, δήλωσε ότι αποτελεί μια κίνηση εξωστρέφειας που πιάνει τον παλμό του σήμερα. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το βηματοδότη της πραγματικής οικονομίας και τέτοιες κινήσεις αποτελούν το πιο ρεαλιστικό καρδιογράφημα της ανάπτυξης», ανέφερε. Κλείνοντας, επισήμανε ότι ο εμπορικός κόσμος θα έχει τη στήριξη της Πολιτείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την ψηφιοποίηση προκειμένου να επιτευχθεί μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς φοβικότητα για τις νέες τεχνολογίες.


Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και συνεργάτιδα του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Έλσα Φανάρα.







6 σχόλια:

  1. Βλακείες στο τετράγωνο. Οι 400 όλες και όλες επιχειρήσεις που έμειναν στον δήμο Βέροιας θα καταποντιστούν στον ανταγωνισμό αν δεν κάνουν eshop και αν δεν βρουν πελάτες εκτός Βέροιας. Φασουλονταβαδες οι εποχές αλλάζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς! Να:χαμε να λέγαμε!

      Διαγραφή
    2. Η αντιδημαρχια ψηφιακής πολιτικής μόνο πρόλογο πουλάει . Ας μας πει τι απεγινε εκείνο το περίφημο free wi-fi που θα είχε δήθεν ο Δήμος σε κεντρικά σημεία της πόλης και δεν πιάνει ούτε έξω από το Δημαρχείο;

      Διαγραφή
    3. Ή ζεις σε άλλη πόλη ή έχεις να περάσεις χρόνια μπροστά από το δημαρχειο

      Διαγραφή
    4. Στον (Ανώνυμος23 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:10 μ.μ.)
      Λυπάμαι αλλά είσαι ψεύτης και συκοφάντης, η πλατεία Δημαρχείου είναι γεμάτη με κόσμο που χρησιμοποιούν το wI-fi το ίδιο και στο Ρολόι.

      Διαγραφή
    5. Καλλίστρατε εσύ; Προχθές το δοκίμασα διότι ειχαν τελειώσει τα δικα μου δεδομένα και δεν έπιανε και στη τελική Βέροια δεν ειναι μόνο το Δημαρχείο! Μάλλον εσείς οι προύχοντες ζείτε σε ενα παράλληλο σύμπαν !

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ