Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Βεσυρόπουλος έκανε δεκτό το αίτημα των Αμβυκούχων για 3,5 ώρες καζανιάς

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σχετικά με τον χρόνο απόσταξης του τσίπουρου μεταξύ της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Ελλάδας του δήμαρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου. Στην συνάντηση αποφασίστηκε η
αύξηση του χρόνου απόσταξης (καζανιά) από 3 ώρες που έλεγε η νομοθεσία στις 3,5 ώρες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδας, Γιώργος Σταματάκης, δήλωσε στον «ΑγροΤύπο» ότι: «η συνάντηση είχε επιτυχία και ο υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος δέχτηκε το αίτημα που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία. Η μείωση του χρόνου απόσταξης (καζανιά) ήταν πρόβλημα στις αποστάξεις. 

Επίσης με τη νέα διαδικασία παραγωγής αποστάγματος αυξήθηκε και τελική η ποσότητα του προϊόντος. Με αυτές τις αποφάσεις, που πάρθηκαν φέτος, λύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια ο κλάδος των διημέρων. 

Τελικά ο κ. Βεσυρόπουλος έλυσε όλα τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει στον κλάδο η πρώην υφυπουργός κ. Παπανάτσιου. Την Πέμπτη (29/9) κατάθεσα στο υπουργείο Οικονομικών ένα ακόμη αίτημά μας για δικαίωμα εμπορίας σε χοντρική και λιανική, κάτι που είδε θετικά ο κ. Βεσυρόπουλος. Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, που συμμετείχε στην σύσκεψη ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο για την συγκεκριμένη απόφαση που λύνει τα προβλήματα στην απόσταξη τσίπουρου που αντιμετώπιζαν οι αμβυκούχοι όλης της χώρας.

Ο υφυπουργός άκουσε το δίκαιο αίτημα των παραγωγών και το έκανε δεκτό. Θεωρώ ότι μετά αυτή την απόφαση και την φετινή νομοθεσία λύθηκαν όλα τα χρόνια προβλήματα που είχαμε στην απόσταξη σταφυλιών.

Εκτός από τα διαδικαστικά να σας επισημάνω ότι φέτος αυξήθηκε η ποσότητα από 980 κιλά τσίπουρο σε 1.380 κιλά. Η απόσταξη σταφυλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος χωρίς προβλήματα».

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ