Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.

Τον Σύλλογο Οικογενειών & Φίλων για την Ψυχική Υγειά (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ημαθίας επισκέφθηκε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη. Σκοπός της επίσκεψης αυτής, ήταν η γνωριμία με το προσωπικό του συλλόγου, η ακρόαση των ζητημάτων που τον απασχολούν και χρήζει να αντιμετωπιστούν, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του. Στη συνάντηση βρέθηκαν πολιτικά πρόσωπα της πόλης, υπάλληλοι του Συλλόγου και γενικότερα του τομέα της Ψυχικής Υγείας της Ημαθίας, καθώς και ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους.

Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. λειτουργεί από το 2014. Αρχικά λειτουργούσε με τη βοήθεια εθελοντών, έως ότου εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ το 2018. Στις δράσεις του Συλλόγου συμμετέχουν και έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από 200 ασθενείς, μαζί με τις οικογένειες τους. Ακόμα, όπως επισημαίνει το προσωπικό της δομής, είναι αξιοσημείωτη η βελτίωση της συμπεριφοράς των ασθενών ψυχικής υγείας που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δράσεις. Ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. εξέφρασε τις ανάγκες του συλλόγου και έθεσε το αίτημα του στην κυρία Ράπτη, για άμεση ένταξη στο νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, με περισσότερη χρηματοδότηση, χωρίς να υπάρχει κενό ανάμεσα στη λήξη του τρέχων προγράμματος.

Επιπλέον οι βουλευτές κ. Μπαρτζώκας και κ. Τσαβδαρίδης, που παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση, υπογράμμισαν με τον λόγο τους τη σημαντικότητα του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. για τον νομό της Ημαθίας, αλλά και επισήμαναν την άμεση ανάγκη της χρηματοδότησης του για τη συνέχεια της δράσης του. Η κ. Ράπτη υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τα αιτήματα του Συλλόγου και πως θα τα εντάξει στα θέματα που θα μελετηθούν ιδιαίτερα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Σύλλογος αποχαιρέτησε την κ. Ράπτη, δωρίζοντας της μερικά από τα έργα τέχνης που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά στις δραστηριότητες τους.

 





































1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στο ΣΟΦΨΥ! Σπουδαία δουλειά για μας τους ψυχικά ασθενείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ