Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι οι συνάδελφοι σας, σας αντιπαθούν

Αν έχετε περιέργεια να μάθετε αν ανήκετε στην ομάδα των πιο αντιπαθητικών στη δουλειά σας, υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια για τον τρόπο που φέρεστε και κινείστε στον χώρο εργασίας σας. Σύμφωνα με την ψυχολόγο, Tessa West στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης: «Αν είστε ο μ@λ@κ@ς στη δουλειά, μην περιμένετε από κανέναν να σας το πει. Τα περισσότερα άτομα δυσκολεύονται στο να σας αντιμετωπίσουν και άλλωστε δεν συνηθίζεται να δίνει κάποιος αρνητικό feedback αν δεν του ζητηθεί».

Κατόπιν τούτου μπορείτε να τσεκάρετε τα εξής:

1. Πιστεύετε ότι όλοι είναι ενοχλητικοί εκτός από εσάς


Όπως λέει η West, η ενοχλητική συμπεριφορά επηρεάζει σημαντικά το κλίμα της ομάδας σε τέτοιον βαθμό που είναι δύσκολο να εντοπιστεί η πηγή του προβλήματος. Ένα σημάδι όμως που δείχνει ότι μάλλον ο πιο αντιπαθής και ενοχλητικός της εργασιακής παρέας είσαι εσύ, είναι ότι όλοι και όλα αρχίζουν να γίνονται δυσλειτουργικά όταν είναι γύρω σου.

Το αν είσαι εσύ ο πιο αντιπαθής, δεν φαίνεται από τον τρόπο που σου συμπεριφέρονται οι άλλοι αλλά από τη συνολική συμπεριφορά της ομάδας. Η άσχημη συμπεριφορά είναι μεταδοτική και εξαπλώνεται.

2. Κανείς δεν διαφωνεί μαζί σας

Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να ξεκαθαρίσετε ότι όταν κάποιος αποφεύγει να κάνει debate μαζί σας, δεν σημαίνει ότι λατρεύει να δουλεύει μαζί σας. Αντίθετα, μάλλον μισεί την ιδέα να σας βλέπει κάθε μέρα. Αν είστε εσείς το μισητό πρόσωπο στη δουλειά, πρέπει να ξέρετε σύμφωνα με τους ψυχολόγους, πως οι άλλοι δεν νιώθουν άνετα ούτε στην ιδέα να διαφωνήσουν μαζί σας.

Αν λοιπόν μόλις βγήκατε από ένα meeting, στο οποίο επικράτησε ησυχία όσο μιλούσατε, μάλλον πρέπει να ανησυχήσετε αντί να νιώσετε πως τα είπατε όλα σωστά και κανείς δεν σας έφερε αντίρρηση.

3. Τα μέλη της ομάδας λιγοστεύουν σε όποιο περιβάλλον πάτε

Μπορεί να μη σας περνάει από το μυαλό ότι έχει να κάνει με σας αλλά αν κάθε φορά που είστε σε μια δουλειά, η ομάδα αρχίζει και γίνεται όλο και πιο μικρή γιατί όλοι παραιτούνται, τότε ο λόγος μπορεί να είστε εσείς. Ακραίο αλλά συμβαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, κυρίως όταν το άτομο που φεύγει, δεν μοιράζεται τον λόγο.

4. Νιώθετε συνέχεια απογοητευμένοι με την υπόλοιπη ομάδα


Αν νιώθετε ότι η ομάδα σας είναι ένα μόνιμο πρόβλημα για σας, μάλλον ισχύει το αντίθετο. Αυτό συμβαίνει γιατί αρνείστε να έρθετε αντιμέτωποι με τους φόβους σας με αποτέλεσμα να θέλετε να μιλάτε συνέχεια για το πόσο ανεπαρκείς είναι οι άλλοι.

Ο μηχανισμός της άμυνας σας απέτυχε και ήρθε η ώρα να σταματήσετε να ασκείτε κριτική στους πάντες εκτός από εσάς, κοιτάζοντας κατάματα την αλήθεια.

5. Κλέβετε τις ιδέες των άλλων


Μόλις μοιραστήκατε με τους υπόλοιπους συναδέλφους μια εξαιρετική ιδέα. Συγχαρητήρια αλλά δεν ήταν δική σας! Αν έχετε τη συνήθεια να μιμείστε και να κλέβετε τους άλλους, τότε δικαιωματικά είστε ο βασιλιάς της αντιπάθειας στο εργασιακό σας περιβάλλον και δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιέστε γιατί.


3 σχόλια:

  1. ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι στη δεύτερη ( ή μήπως στην τρίτη;) θα είστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αντιπάθεια στο Ελλαδιστάν λειτουργεί σαν βαθμολογία «γαματοσινης» δλδ όσοι πιο πολλοί σε αντιπαθούν τόσο καλός είσαι. Όταν είσαι ψιλολεκες όλοι σε συμπαθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ