Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Χρήστος Ζαμπούνης για την Ελισάβετ: «Βασίλισσα μεγάλων διαστάσεων»

Για την απώλεια της βασίλισας Ελισάβετ μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Βεροιώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρήστος Ζαμπούνης. «Είχα την ευκαιρία να την δω από κοντά και να τη χαιρετίσω τυπικώς σε δύο ευκαιρίες, σε κοινωνικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ελληνική βασιλική οικογένεια. Εδώ και τρεις περίπου 10ετίες, λόγω της εξειδικευσής μου στο βασιλικό ρεπορτάζ, κυρίως για έντυπα του εξωτερικού, αλλά και για το περιοδικό «LifeStyle», παρακολουθούσα τη δραστηριότητά της σχεδόν καθημερινά», δήλωσε ο Χρ. Ζαμπούνης και πρόσθεσε: 

«Το ίχνος που αφήνει στην Ιστορία είναι τεράστιο, όχι μόνο λόγω της μακροβιότητας της βασιλείας της, ούτε μόνον λόγω του τίτλου που έφερε. Αλλά διότι κατάφερε να ενσαρκώσει με έναν τρόπο που θα τον χαρακτήριζα υποδειγματικό έναν ιστορικό θεσμό, αυτόν της Μοναρχίας. Δεν υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ιστορία, ούτε τη σύγχρονη, ούτε των προηγούμενων αιώνων, μιας βασίλισσας τόσο μεγάλων διαστάσεων. 

Ο Κάρολος έχοντας το προσόν να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως από 4 μόλις ετών γι΄ αυτήν τη θέση, αλλά και όντας ουσιαστικά Αντιβασιλεύων τους τελευταίους μήνες στη θέση της μητέρας του για λόγους υγείας, έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, διότι θα υπάρχει μοιραία σύγκριση με την μητέρα του σε κάθε του κινηση και πρωτοβουλία. 

Από την άλλη, όμως, επειδή ο βρετανικός λαός είναι σοβαρός λαός υποθέτω ότι δεν θα θέσει εν αμφιβόλω το Πολίτευμα, όπως φοβούνται ορισμένοι. Αλλά όπερ έδει δείξε».

16 σχόλια:

  1. Δεν περιμεναμε και κατι αλλο...μπορειτε να μας πειτε ποια μανα δεν θα χαιροταν εν ζωη τον γιο της Βασιλια εστω και μια ημερα;;; ειναι αλαζονεια η δεν μπορουσε να αποσυρθει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ

      Διαγραφή
  2. Μεγάλων διαστάσεων ήταν τα εγκλήματά της με τους απαγχονισμούς και τις εκτελέσεις των νεαρών Ελλήνων της Κύπρου, Καραολή, Δημητρίου, Παλληκαρίδη και τόσων άλλων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία από τον Άγγλο δυνάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως τα γραφεις αλλα ποιος τα ξερει;; ποιος τα θυμαται;;; ποιοι τα διδασκουν;;;;

      Διαγραφή
    2. Ελα Χρηστο... Πες τους οτι κανεις "πλακα". Αν οι Αγγλοι θελουν να παιζουν με τα Πριγκηποπουλα τους , δικαιαωμα τους(;). Στην Ελλαδα ομως η Βασιλεια ταυτιστηικε με αιμα. ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ!!!

      Διαγραφή
    3. Ο κος Ζαμπουνης τα ξερει;; αλλα τα αισθηματα υπερυερουν της κοινης λογικης

      Διαγραφή
  3. Ρε Χρήστο σοβαρά τώρα μεγάλη απώλεια ο θάνατος τηςβασίλισσας της Αγγλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Συθέμελα ρίξτε παλάτια και θρόνους/βαριές αλυσίδες πορφύρες και νόμους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πες μας ρε Χρήστο αν δεν μιλούσες για τους Βασιλιάδες θα σε ήξερε κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσα κόμπλεξ έχουν όσοι σχολιάζουν αρνητικά ή άστοχα...πόσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας παρατάς κι εσύ ρε με τα κόμπλεξ και κόμπλεξ.

      Διαγραφή
    2. Η κοινή λογική από πότε έγινε κόμπλεξ,όσο μεγάλη απώλεια ο θάνατος της κα Μαρίας της γειτόνισσας,τόσο και μικρότερη ο θάνατος της βασίλισσας.

      Διαγραφή
    3. ΚΟΜΠΛΕΞ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!!!

      Διαγραφή
  7. Εμεις ειμαστε μακρυά. Όλοι αυτοί, βασιλιάδες και πλούσιοι στο χρήμα, αγοράζουν ακριβά την καλή εικόνα τους μέσω των ΜΜΕ. Το τι εγκλήματα έκαναν , το τι ηλίθιες ιδιοτροπίες έχουν, το τι βίτσια κρύβουν, το τι παρανομίες κάνουν, όλα αποσιωπούνται. Αγοράζουν το πόσο φιλάνθρωποι και καλοί άνθρωποι ειναι. Ακου να δεις για παράδειγμα τον Κάρολο. Φώναξε εναν υπηρέτη για να του πεί οτι κατα λάθος του έπεσε ένα κλειστό γράμμα, στο καλάθι των σκουπιδιών που ηταν ακριβώς δίπλα του. Σκύψε και πάρτο ρε μάστορα. Οοοοοχι. Επρεπε να ερθει ο υπηρέτης , να σκύψει και να του το δώσει. Να μην πούμε για άλλα και για όλους τους άλλους. Δεν θέλω να πιστέψω οτι οταν πάει για τσίσα του και τελειώνει, θέλει και βοήθεια για τις τελευταίες σταγόνες. Για όλους μας ειναι γελοιότητες και γιαυτούς, η κανονικότητα. Καλέ μου Χρήστο όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία τα λέει , αλλά να μη ξεχνάμε , οτι είναι υιός του πρώην δημάρχου Βεροίας Κώστα Ζαμπούνης , αριστερού (1974-79) , κοιμόμενου δημάρχου ....άντε να μή 'πω ....αυτά μας φάγανε ...Χρήστο άλλοι σε ανεβάζουνε ....εσύ στον ρόλο σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ