Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το καθημερινό μπάνιο ίσως δεν είναι τόσο καλό για τον οργανισμό μας

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν μπάνιο κάθε μέρα έτσι ώστε να νιώθουν φρέσκοι και καθαροί. Ωστόσο μία έρευνα έρχεται να μας προβληματίσει για το αν αυτή η καθημερινή πράξη μας κάνει τελικά καλό. Σύμφωνα με αυτήν,αν δεν κάνουμε καθημερινά ντουζ, προκύπτουν οφελή για την υγεία και την υγιεινή του σώματός μας. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας μία ανθρώπινη φυλή του Αμαζονίου, τους Γιανομάμι, οι οποίοι δεν κάνουν μπάνιο σε καθημερινή βάση με το μπάνιο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η επιδερμίδα, τα στόματα και τα περιττώματά τους περιείχαν περισσότερα βακτήρια από το μέσο ανθρώπινο πληθυσμό. Ωστόσο, σε αυτά τα συμπληρώματα βακτηρίων περιέχονταν όμως και αντιβιοτικές ουσίες, παρότι δεν τους είχε χορηγηθεί τίποτα τέτοιο. Αυτές οι αντιβιοτικές ουσίες είναι σημαντικές για το ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και την πέψη καθώς χωρίς αυτές τις μορφές βακτηρίων δε θα ήταν σε θέση να λειτουργήσουν.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που κάποιοι κάνουν τακτικά ντους, αυτές οι κοινότητες βακτηρίων μπορούν να διαβρωθούν, με συνέπειες για την υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ