Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαφήμιση του αθλητισμού ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ξηρολίβαδο - Σέλι (1-2)

Γράφει ο Γιάννης Κ. Τσιαμήτρος
Συνεχίστηκε και φέτος στο Ξηρολίβαδο η παράδοση που θέλει να πραγματοποιούνται ποδοσφαιρικοί αγώνες κάθε καλοκαίρι σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο. Προσωπικά δεν θα ονόμαζα «τουρνουά» τους αγώνες αυτούς, γιατί η λέξη αυτή ενέχει μέσα της έναν τυπικό και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Για εμένα είναι μια ΠΑΡΑΔΟΣΗ με αναμνήσεις, αγάπη και νοσταλγία.


Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο γήπεδο του χωριού για να απολαύσει έναν ματς ανάμεσα στους νέους του Ξηρολιβάδου και του Σελίου. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους παλιούς να θυμηθούν τα νιάτα τους και στους νέους να είναι οι πρωταγωνιστές στον δικό τους πλέον καιρό. Εκείνο που προσωπικά με εντυπωσίασε δεν ήταν τόσο το ταλέντο των παικτών (αυτό βέβαια ήταν πράγματι σε υψηλό επίπεδο) όσο το αθλητικό τους πνεύμα σε όλη του την έκταση. Διαπίστωσα ότι τουλάχιστον οι νέοι μας βρίσκονται σε καλό δρόμο και όσον αφορά την επίδοσή τους στο άθλημα, αλλά και σε άλλους σπουδαιότερους για εμένα τομείς όπως: παιδεία, συμπεριφορά, πολιτισμός, ομαδικότητα, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός κλπ.


Το περασμένο λοιπόν απόγευμα του Σαββάτου, 06.08.2022, συναντήθηκαν οι ομάδες του Ξηρολιβάδου και του Σελίου στο Ξηρολίβαδο σε έναν αγώνα που ανέδειξε νικητή την ομάδα του Σελίου με (2) δυο τέρματα έναντι (1) ενός του Ξηρολιβάδου.


Στο πρώτο ημίχρονο το Σέλι είχε την υπεροχή, επέδειξε έντονη επιθετική δραστηριότητα, όμως δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που είχε. Η ομάδα του Ξηρολιβάδου είχε καλή αμυντική διάταξη και γενικά παρουσίασε ένα καλά συγκροτημένο και μετρημένο σύνολο.


Οι Ξηρολιβαδιώτες στην επανάληψη μπήκαν δυνατά στον αγώνα. Όμως, στο 50΄ λίγο έλειψε το Σέλι να προηγηθεί στο σκορ. Με ένα δυνατό σουτ η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας του Ξηρολιβάδου. Ωστόσο, η υπεροχή των Ξηρολιβαδιωτών δεν άργησε να μετουσιωθεί σε γκολ όταν ο Γιοβαννόπουλος, παρακάμπτοντας και τον τερματοφύλακα του Σελίου, έκανε το 1-0.


Από εκεί και πέρα οι Σελιώτες ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με έναν ηγέτη τον δαιμόνιο Χοχλιούρο, πραγματοποίησαν πολλές ευκαιρίες που απέδωσαν καρπό στο 70', όταν ο ίδιος παίκτης από το κέντρο της μεγάλης περιοχής πραγματοποίησε ένα δυνατό σουτ, κάνοντας το 1-1. Ο Χοχλιούρος πάλι, στο 86΄ πλευροκοπώντας την άμυνα του Ξηρολιβάδου από δεξιά, με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.




Και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν πολύ καλά, έχοντας καλές στιγμές. Πάντως η έκβαση του αγώνα, θεωρώ, ότι ήταν δίκαιη, καθώς η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος του Σελίου, εξαιτίας της εξαίρετης απόδοσης του πιο πολύτιμου παίκτη (MVP player) του αγώνα, του Χοχλιούρου. Του αξίζουν συγχαρητήρια!


Ωστόσο, ο μεγαλύτερος νικητής της αναμέτρησης ήταν το ίδιο το άθλημα, ο αγώνας, η ευγενής άμιλλα, οι παίκτες και οι φίλαθλοι. Εδώ καταθέτω την άποψή μου: Τέτοιοι ερασιτεχνικοί φιλικοί αγώνες πρέπει να είναι μια γιορτή του αθλητισμού, του ποδοσφαίρου και μια χαρούμενη νότα της ζωής στα ορεινά μας χωριά, όπου οι παραθεριστές, συνήθως Βεροιώτες, περνούν τα καλοκαίρια τους σε ευχάριστες κλιματικές και δροσερές συνθήκες. Χωρίς φανατισμό και ανταγωνιστικότητα, στοιχεία που συνήθως πρέπει να αποτρέπονται από τους μεγαλύτερους! Σε αυτό το κλίμα ήταν και ο αγώνας που είχα την τιμή να παρακολουθήσω και να περιγράψω.

Ο προπονητής του Ξηρολιβάδου  Τόλης Τσαμήτρος



Για την ιστορία, οφείλουμε να πούμε ότι προπονητές ήταν ο Τόλης Τσαμήτρος για το Ξηρολίβαδο και ο Λεωνίδας Πιτούλιας για το Σέλι, οι οποίοι κατεύθυναν τις ομάδες τους με άψογο τρόπο. Τέλος γιατρός του αγώνα ήταν ο Πέτρος Φύκατας και διαιτητής ο Ιωάννης Μανδώνας και οι δυο από το Σέλι.

Ο προπονητής του Σελίου Λεωνίδας Πιτούλιας



Το Σέλι αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση:

Γώγος (τερματοφύλακας) Τσανακτσίδης, Δαμιανίδης, Παπαγιάννης, Καραγιάννης, Παπουλίδης, Ιωσηφίδης, Δειλινός, Πιτούλιας, Χοχλιούρος, Καραφέτζος, Μανδώνας, Φάκας Οικονόμου και Πέτκος.


Ο Γιατρός του αγώνα Πέτρος Φυκατας




24 σχόλια:

  1. Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ 1-2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ..!! ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΕΤΑΞΕ Ο ΛΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΑΜΗΤΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΡΕΦ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΗΣ ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικροεπεισόδια λεκτικα υπήρξαν και στο Ξρολιβαδο με πρωταγωνιστή τον προπονητή του Ξηρολίβαδου

      Διαγραφή
    2. Από το Ξηρολίβαδο ανέβηκε το άρθρο......αλλά κόπηκαν οι τζάμπα τσαμπουκαδες του προπονητή του Ξηρολίβαδου...άλλωστε οι Σελιωτες ήταν οι περισσότεροι στο γηπεδο

      Διαγραφή
    3. Εδω Τσιαμήτρος Κ. Ιωάννης. Το ρεπορταζ το έκανα εγώ στις 6..8.2022. Απλά δεν είχα τη σύνθεση της ομάδας του Σελίου και γιαυτό άργησα να το στείλω 7 ημέρες. Πρώτα από όλα να γράφετε το όνομά σας. Δεν είναι αντρίκιο να γράφετε χωρίς να αναφέρετε όνομα και να λετε ανακρίβειες. Δεύτερον εγώ δεν έχω καμιά σχέση με τον προπονητή Τσαμήτρο Τόλη. Είμαι διαφορετικό άτομο. Γράφω στον Βεροιώτη θέματα ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου. Ως παλιός όμως άτυπος ποδοσφαιριστής του Ξηρολιβάδου ετοίμασα ένα σημείωμα, καθώς παρακολούθησα έναν αγώνα στο χωριό μου με νοσταλγία και αγάπη για το αγνό ποδόσφαιρο των παιδικών μου χρόνων. Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που είναι έντιμοι, αγαπούν τον αθλητισμό και ενεργούν χωρίς φανατισμό και ανταγωνισμό.

      Διαγραφή
    4. Εδώ "Γεώργιος Παπαδόπουλος" (κατά δήλωσή μου). Πολύ καλό το άρθρο σας κύριε Τσαμήτρο με πολύ σωστό και ορθό λόγο. Είμαι λάτρης (αν είστε εσείς) των άρθρων ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου σας. Το "timing" της ανάρτησης όμως δεν μου αρέσει ....Είναι μετά από κάποιο αγώνα στον οποίο έγιναν επεισόδια ενώ ο αγώνας που περιγράφετε έγινε πριν...Θέλω να πιστεύω ότι δεν υποδείχθηκε από κάποιον άλλο η χρονική στιγμή της ανάρτησης ή έγινε από το διαχειριστή του blog όποτε αυτός έκρινε. Όσο για την ταυτοπροσωπία της ανάρτησης ο καθένας μπορεί να δηλώσει όποιο όνομα θέλει (όπως έκανα κι εγώ). Μπορούσατε να κάνετε την ανάρτηση όχι ως ανώνυμος αλλά με το e-mail σας. Και πάλι αν κάποιος έχει "ψεύτικο" e-mail δεν υπάρχει ταυτοπροσωπία. Ίσως ο διαχειριστής του blog να μπορεί να γνωρίζει κάποια πράγματα. Με τιμή "Γεώργιος Παπαδόπουλος". Καλή Παναγιά!

      Διαγραφή
    5. Ιωάννης Τσιαμήτρος16 Αυγούστου 2022 στις 2:13 π.μ.

      Είμαι ο Τσιαμήτρος Ιωάννης. Με το e mail: hovomver@gmail.com μου άλλωστε κάνω και τα σημειώματα στην ιστοσελίδα. Κάποτε σε αυτήν την ιστοσελίδα θα πρέπι να γραφουμε επώνυμα. Προφανέστατα και το Παπαδόπουλος Γεώργιος δεν λεει τίποτα. αλλα έχετε δίκιο για την σκεπτικιστική σας ματία όσον αφορά το προηγουμενο μου σχόλιο όπως έγινε. Είχα σκοπό να κανω ρεπορτάζ για τον αγώνα. αλλωστε οι φωτογραφίες το δείχνου ότι είναι απο αυτήν την ημέρα. Να σας δώσω και το τηλέφωνό μου για να σας το επιβεβαιώσω. Απλά αργησε το σημείωμα για 7 ημέρες να αναρτηθει εδώ γιατί έψαχνα τη σύνθεση του Σελίου και λίγο άργησε και ο Βεροιωτης να το αναρτήσει. Δεν υπάρχει καμμια υστεροβουλία για αυτό. Σας ομιλώ με τον πιο έντιμο τρόπο και λόγο τιμής που μπορώ να εκφραστώ το τηλέφωνό μου είναι 6946461136. Περιμένω τα δικά σας πραγματικά στοιχεία. Ευχαριστώ πολύ. Εντιμα και αντρίκια !!

      Διαγραφή
    6. Ιωάννης Τσιαμήτρος16 Αυγούστου 2022 στις 2:24 π.μ.

      Επίσης δηλώνω ότι εκείνη την ημέρα 6.8.2022 έψαχνα υπεύθυνο του Σελίου. Ηταν εκεί παρών ο Γιώργος Φαρσαρώτος που μου υπέδειξε τον υπεύθυνο για να κάνω το ρεπορτάζ. Ρωτήστε τον ίδιο να επιβεβαιώσετε ότι του μίλησα. Εγραψα μάλιστα το σημείωμα εκείνη την ημέρα. Απλά περίμενα να βρω την σύνθεση του Σελίου ως νικήτριας ομάδας. Ετσι επιβεβαιώνω τα όσα γράφτηκαν από τον ανώνυμο με τη δήλωση του ονοματεπωνύμου προηγουμένως. Κανένας δόλος ή υστεροβουλιά, επαναλαμβάνω. Γνησιότητα και εντιμότητα μόνο.

      Διαγραφή
    7. pame omadara ⣾⣿⠿⠿⠶⠿⢿⣿⣿⣿⣿⣦⣤⣄⢀⡅⢠⣾⣛⡉⠄⠄
      ⢀⡋⣡⣴⣶⣶⡀⠄⠄⠙⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣴⣿⣿⣿⢃⣤⣄⣀
      ⢸⣇⠻⣿⣿⣿⣧⣀⢀⣠⡌⢻⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠿⠿⠿
      ⢸⣿⣷⣤⣤⣤⣬⣙⣛⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⣿⣿⡍⠄⠄⢀⣤
      ⣖⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⢿⣿⣿⣿⣿⣿⢇⣿⣿⡷⠶⠶⢿⣿
      ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣽⣿⣿⣿⡇⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣷⣶
      ⢿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿
      ⣦⣌⣛⣻⣿⣿⣧⠙⠛⠛⡭⠅⠒⠦⠭⣭⡻⣿⣿⣿⣿⣿⣿
      ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡆⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠄⠹⠈⢋⣽⣿⣿⣿⣿
      ⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠄⣴⣿⣶⣄⠄⣴⣶⠄⢀⣾⣿⣿⣿⣿
      ⠈⠻⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡄⢻⣿⣿⣿⠄⣿⣿⡀⣾⣿⣿⣿⣿⣛
      ⠄⠄⠈⠛⢿⣿⣿⣿⠁⠞⢿⣿⣿⡄⢿⣿⡇⣸⣿⣿⠿⠛⠁
      ⠄⠄⠄⠄⠄⠉⠻⣿⣿⣾⣦⡙⠻⣷⣾⣿⠃⠿⠋⠁⠄⠄⠄⠄
      ⣿⣶⣶⣮⣥⣒⠲⢮⣝⡿⣿⣿⡆⣿⡿⠃⠄⠄

      Διαγραφή
  2. Εκεί οι Σελιώτες ήταν ήσυχα παιδιά γιατί ήταν εκτός έδρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντός έδρας ήταν οι Σελιωτες αφού ήταν τριπλάσια αυτοί που κατέβηκαν στο Ξηρολίβαδο από το Σέλι.... μειοψηφία ήταν οι Ξηρολίβαδο τες

      Διαγραφή
  3. αφού δεν έπεσε και εδώ καμία ψιλή καλα να λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντικειμενικο ρεπορτάζ. Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που το θυμηθηκατε αυτό το ματς....το παιχνίδι έγινε πριν δύο εβδομάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ Τσιαμήτρος Κ. Ιωάννης.Το παιχνίδι έγινε στις 6.08.2022. το ρεπορτάζ το έστειλα μετά από 7 ημέρες (13.08.22). Εδω δημοσιεύθηκε 14.08.2022,γιατί δεν είχα τη σύνθεση της ομάδας του Σελίου. Να γράφετε επώνυμα σας παρακαλώ. Μη γράφετε ανακρίβειες σας παρακαλώ ανώνυμα. ευχαριστώ για το σχόλιο σας για να διευκρινίσω.

      Διαγραφή
    2. Ιωάννης Τσιαμήτρος16 Αυγούστου 2022 στις 4:29 π.μ.

      Το παιχνίδι έγινε στις 6.08.2022. το ρεπορτάζ το έστειλα μετά από 7 ημέρες (13.08.22). Εδω δημοσιεύθηκε 14.08.2022,γιατί δεν είχα τη σύνθεση της ομάδας του Σελίου. Να γράφετε επώνυμα σας παρακαλώ. Μη γράφετε ανακρίβειες σας παρακαλώ ανώνυμα. Ευχαριστώ για το σχόλιο σας για να διευκρινίσω. Γράφω με το όνομα μου σωστά για να μη νομίσετε ότι το απέφυγα την πρώτη φορά. Είχα ξεχάσει ότι έχω δηλώσει το όνομά μου στην ιστεσελίδα.

      Διαγραφή
  6. Παραπληροφόρηση στο φουλ . Οι δυο <>ήρθαν σχεδόν στα χέρια βρίζοντας μπροστά στα μικρά παιδιά . Ακόμα μια συμπεριφορά ντροπής . Ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ Τσιαμήτρος Κ. Ιωάννης. Δεν υπάρχει καμιά παραπληροφόρηση. Πρώτα από όλα σας προτείνω να γράφετε με ονοματεπώνυμο. Δεύτερον, οι δυο προπονητές είχαν μια διαφωνία ως προς την χρονική διάρκεια των ημιχρόνων (40 ή 45 λεπτά) και τίποτε άλλο. Μια φυσιολογική & διένεξη με μερικές κουβέντες με 'αλατοπίπερο' και έληξε αμέσως. Γίνονται αυτά σε όλα τα παιχνίδια. Ήμουν μπροστά. Δεν έγινε επεισόδιο. Να είστε καλά που μου δόθηκε η ευκαιρία να διευκρινίσω αυτό το πράγμα. Δεν χρειάστηκε βέβαια να το αναφέρω. Ήταν μηδαμινό. Ευχαριστώ πολύ. Να γράφετε επώνυμα σας χιλιοπαρακαλώ!

      Διαγραφή
  7. Σε κάθε περίπτωση είναι κρίμα μετά από τέτοια παιχνίδια αυτού του χαρακτήρα ( σύσφιξη σχέσεων, ψυχαγωγίας, άθλησης κτλ) να καταλήγουμε να σχολιάζουμε τα αρνητικά λες και μιλάμε για τον τελικό ελληνικού κυπέλλου ολυμ. - ΠΑΟΚ!! Αυτό οφείλεται στην έλλειψη οργάνωσης - συνεργασίας κ σωστού προγραμματισμού ( ειδικοί κανόνες, διαιτητές, συναντήσεις προσυνενοησης για σχεδιασμό κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ.Τσαμήτρο το Ξερολίβαδο δεν αγωνίστηκε με τη Κουμαριά και τη Φυτειά? Εκεί δεν ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου? Η δεν γνωρίζετε τις συνθέσεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννης Τσιαμήτρος17 Αυγούστου 2022 στις 1:23 π.μ.

      Σας παρακαλώ να μιλάτε με ονοματεπώνυμο. Εγώ παρακολούθησα μόνο αυτό το παιχνίδι. Δεν είμαι αθλητικογράφος και δεν πηγαίνω σε κάθε παιχνίδι. Εκανα ερασιτεχνικά αυτό το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, γιατί ήμουν εκεί παρών. επαναλαμβάνω να μιλάτε όλοι με ονοματεπώνυμο. αυτό είναι αντρίκιο και έντιμο

      Διαγραφή
  9. PIO STIMENO SAPIZEI TORA MONO MYRIZEI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που το κατάλαβες , σε παιχνίδια αυτών των πολιτιστικών συλλόγων ,δεν υπάρχουν τέτοια , μόνο λίγο πάθος από τα παιδιά .Τέλος όλα καλά , θάψατε και τον Γιάννη άχρηστοι !

      Διαγραφή
  10. Ιωάννης Τσιαμήτρος19 Αυγούστου 2022 στις 4:02 μ.μ.

    Με αυτά που γράφουν κάποιοι ανωνυμοι και ανώριμοι κατά την άποψή μου, τον εαυτό τους και μόνο εκθέτουν. Δεν έχουν αντρισμό και γράφουν ανώνυμα και με εμπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδελφέ Γιάννη έγραψα και επώνυμα, αλλά ο φίλος "Βεροιώτης" δεν το ανέβασε ! Καλημέρα !

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ