picasion.com
http://picasion.com/

«Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται»

Της Ολυμπίας Αποστόλου*
Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα. 1) Στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, δέχεται ένα μήνυμα στο κινητό του. Το μήνυμα περιείχε σύνδεσμο για ψεύτικη ιστοσελίδα, που αν ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πατούσε θα εγκαθιστούσε στο κινητό του ένα λογισμικό παρακολούθησης (με το όνομα Predator) που θα μπορούσε να καταγράφει κάθε του κίνηση και συνομιλία, κάθε μήνυμα και σημείωση, φωτογραφίες, ιστορικό, κωδικούς… Τα πάντα.

2)Σε σύνολο 200 ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, ΜΟΝΟ ΜΙΑ απόπειρα εντοπίστηκε, η απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

3)Το ίδιο λογισμικό, ο ίδιος τρόπος «ψαρέματος» και ο ίδιος σύνδεσμος χρησιμοποιήθηκε για την παγίδευση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ένα χρόνο νωρίτερα παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, για λόγους «εθνικής ασφάλειας», αλλά η παρακολούθηση διακόπηκε όταν το υποπτεύθηκε και απευθύνθηκε στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.

4)H Google και η Meta (μητρική εταιρεία του facebook), πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και το Citizen Lab, ερευνητικό εργαστήριο του πανεπιστημίου του Τορόντο, αναφέρουν σε εκθέσεις τους ότι υπάρχουν πελάτες του Predator στην Ελλάδα.

5)Έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 παραποιημένοι σύνδεσμοι ελληνικών site που αν τους πατήσεις, το κινητό σου μολύνεται. Συνεπώς, οι στόχοι των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα αποκλείεται να είναι μόνο δύο

Τα δύο περιστατικά έχουν πολλές ομοιότητες, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οργανώθηκαν από τους ίδιους ανθρώπους, από τα ίδια συμφέροντα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, δημιουργώντας επιπλέον απορίες. Αν η κυβέρνηση και οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δε γνωρίζουν ποιος κρύβεται πίσω από τις παρακολουθήσεις, δε θα έπρεπε να ανησυχούν περισσότερο από όλους;

Αν ξένες δυνάμεις ή πανίσχυρα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα είναι σε θέση να παγιδεύσουν κινητά δημοσιογράφων και πολιτικών, δεν κινδυνεύει και η ίδια η κυβέρνηση και τα στελέχη της;

Γιατί όμως να θέλει κάποιος να παγιδεύσει το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη πριν μάλιστα ακόμα αυτός εκλεγεί στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ;

Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ένας νέος παίκτης στο πολιτικό σύστημα. Μεγάλωσε έξω από την εγχώρια πολιτική και οικονομική ελίτ, αναδείχθηκε αυτόφωτα μέσα από πολλή και σκληρή δουλειά και μέσα από καθαρές θέσεις. Απέκτησε τη δύναμή του με κόπο και χωρίς να του χαριστεί από κανέναν. Δεν είναι γόνος, δεν πήρε ποτέ δαχτυλίδι, δε χρωστάει γραμμάτια, δεν πατρονάρεται, δεν επισκέπτεται λέσχες, δε δίνει λόγο σε κλειστές ομάδες, δεν συμμετέχει σε συναντήσεις με γάτες Ιμαλαΐων.

Όλα αυτά τον καθιστούν επικίνδυνο για ένα σύστημα που προσπαθεί να ελέγχει τις αλλαγές εν τη γενέσει τους. Ένα σύστημα που προσπαθεί με αγωνία να καταλάβει «που το πάει» ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επιμένει να του χρεώνει πρόθεση συνεργασίας πότε με τη ΝΔ και πότε με το ΣΥΡΙΖΑ. Ένα σύστημα τόσο βαθιά διαπλεκόμενο που αδυνατεί να αποδεχτεί ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην ουσία και τις ρίζες του, υπηρετώντας με υπευθυνότητα και μακροπρόθεσμο ορίζοντα τον ελληνικό λαό.

Είναι βέβαιο ότι η συνεπής μας στάση, μακριά από παζάρια εξουσίας, θα ανεβάσει τους επόμενους μήνες το άγχος όλων όσων προσπαθούν να «κάνουν παιχνίδι» και να κερδοσκοπούν στην πλάτη της κοινωνίας. Είναι βέβαιο ότι οι επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στο πρόσωπο του Προέδρου μας θα πυκνώσουν και θα αγριέψουν στο χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τις κάλπες.

Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν πρόκειται να εκβιαστεί ούτε να υποχωρήσει. Θα επιμείνουμε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα μέχρι τέλους. Οι επόμενες εκλογές θα βρουν το ΠΑΣΟΚ στην όχθη των νικητών και με το ηθικό ανάστημα να κάνει τις επιλογές του στη βάση των αξιών, των ιδεών και των προτάσεών του. Οι εκβιασμοί και οι απειλές πετυχαίνουν μόνο να μας συσπειρώσουν και να μας δυναμώσουν. Στις επόμενες κάλπες, θα είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ»!

*H Ολυμπία Αποστόλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής αρθρογραφεί στο "The Socialist"

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ