Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βεροιώτες πυροσβέστες στη Θάσο - Δίνουν μάχη με την φωτιά

Πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση
Η φωτιά στη Θάσο ξέσπασε στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς, κοντά στις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται σπίτια και οι κατασκηνώσεις, δεν λειτουργούν. Τις πρωινές ώρες δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τηλέφωνά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν. Η κατάσβεση είναι δύσκολη λόγω του σημείου όπου οι πύρινες φλόγες σαρώνουν τα πάντα.

Αυτή την στιγμή επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και με πυροσβέστες από τη Βέροια, οι οποίοι διατάχθηκαν από την υπηρεσία τους, προκειμένου να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Η μεγάλη μάχη είναι η φωτιά να μην ξεφύγει από τη χαράδρα όπου καίει και κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές.

Το συμπαγές δάσος σε συνδυασμό με το έντονο ανάγλυφο και τη δυσκολία στην πρόσβαση, έχει σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Θάσο. Έτσι κρίθηκε αναγκαία για την καταπολέμηση της φωτιάς, η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων κυρίως με πεζοπόρα τμήματα από 1η ΕΜΑΚ (Αθήνα) αλλά και από δασοκομάντος που θα πάνε στο νησί από διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι μέσα σε δύσβατη δασική περιοχή και οι φλόγες κατευθύνονται προς το Υψάριο, το ψηλότερο βουνό του νησιού. Νωρίτερα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112 να φύγουν από τον οικισμό Κοίνυρα αλλά όχι γιατί κινδυνεύει αλλά για να προστατευθούν από τον καπνό.

Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας: «Είναι το δεύτερο περιστατικό σε μία εβδομάδα, στην ίδια περιοχή»

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Αλέξανδρος Πολίτης, αντιπεριφερειάρχης Καβάλας: «Είναι μία δύσκολη κατάσταση, δεν βοήθησε καθόλου η χρονική στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Έγινε χθες το αργά το απόγευμα προς βράδυ, όταν πια δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα. Αυτή την στιγμή γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια με πυροσβεστικά οχήματα από όλη την περιφέρεια να συμβάλλει, αλλά η φωτιά μαίνεται».

Τις πρώτες πρωινές ώρες, πάντως, η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα από το 112για εκκένωση από τα Κοίνυρα προς τα Λιμενάρια, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα σχολίασε ο κος Πολίτης.

Αυτό που ήθελε να τονίσει ο αντιπεριφερειάρχης είναι: «Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό σε μία εβδομάδα, στην ίδια περιοχή κάτι που αν μη τι άλλο «γεννά» υποψίες και θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν από το ανακριτικό σώμα της Πυροσβεστικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ