Quantcast

http://picasion.com/

Αγώνας δρόμου για την σωτηρία εξάχρονου από τη Βέροια με εγκεφαλική αιμορραγία

Μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών και του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί άμεσα το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη ένα εξάχρονο αγόρι με εγκεφαλική αιμορραγία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγόρι μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βέροιας, σε σχεδόν κωματώδη κατάσταση. Άμεσα νευρολόγοι και παιδίατροι έπεσαν επάνω στο εξάχρονο αγοράκι και ξεκίνησαν κατευθείαν όλες τις πιθανές εξετάσεις για να διαπιστώσουν τι μπορεί να συμβαίνει και εντοπίστηκε αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Άμεσα κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του εξάχρονου αγοριού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και σύντομα στήθηκε γέφυρα ζωής για να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η μεταφορά του παιδιού. Ασθενοφόρο του νοσοκομείου Βέροιας με παιδίατρο και αναισθησιολόγο μετέφερε το εξάχρονο αγόρι στο ΑΧΕΠΑ, ενώ επιστρατεύτηκε και η βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί συνόδευσαν το ασθενοφόρο από τη Σίνδο μέχρι το ΑΧΕΠΑ και οι φάροι τους ήχησαν σε όλη την παραλιακή οδό. Οι γονείς του παιδιού ακολουθούσαν με αγωνία το κομβόι της ΕΛΑΣ, ενώ οι γιατροί των δύο νοσοκομείων συνεργάστηκαν άψογα, επικοινωνώντας γρήγορα μεταξύ τους για τη σωτηρία του μικρού αγοριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το αγοράκι βρίσκεται αυτήν την ώρα σε χειρουργείο, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται σοβαρή. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατυχήματος και το αιμάτωμα που εντοπίστηκε στον εγκέφαλο του εξάχρονου φέρεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ