Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διήμερο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βέροια

«Ζωές σε αναμονή; Αλλάζουμε τον κόσμο μαζί!»

Η Τοπική Ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Βέροια, πραγματοποιεί διήμερο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, ώρα: 20:30, τόπος διεξαγωγής: Εβραϊκή συναγωγή, θεατράκι Μπαρμπούτας. Την πρώτη ημέρα, Κυριακή 10 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ «Πίσω στη ζωή» της Αλεξίας Τσούνη (διάρκεια 30’), που πραγματεύεται την αληθινή ιστορία μιας 32χρονης προσφύγισσας, η οποία κατάφερε να δραπετεύσει από το σύζυγό της και να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Ο πόνος δίνει τη θέση του στη δύναμη, και ο φόβος στην ελπίδα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκδήλωση-συζήτηση «Δύσβατοι δρόμοι». Συζητάμε διαθεματικά, για τις ζωές των προσφυγισσών/ων και των αιτουσών/ούντων άσυλο υπό το πρίσμα των παραβιάσεων δικαιωμάτων και της ευαλωτότητας, καθώς και των κοινών αγώνων που πρέπει να γίνουν για να φέρουν την ισότητα, τον σεβασμό και την αλλαγή.

Ομιλήτριες/ής:
  • Σίσσυ Γεωργοπούλου, δικηγόρος και συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας Βέροιας
  • Θανάσης Δάλλας, Ψυχολόγος
  • Λία Χρυσάνη, Κοινωνική Λειτουργός
  • Συντονίζει η Γιώτα Σπυρίδου, μέλος της τοπικής ομάδας.​
Τη δεύτερη μέρα, Δευτέρα 11 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τίτλο «Τώρα που πας στην ξενιτιά» με το τοπικό μουσικό σχήμα «Ηδύμελον».

Όλες/οι μαζί, θα βρεθούμε σε ένα μουσικό ταξίδι με σημείο αναφοράς την ξενιτιά σε όλο τον κόσμο, όπου η μουσική ενώνει και εκφράζει πως το συναίσθημα του πόνου, της νοσταλγίας και της προσαρμογής είναι παντού το ίδιο και όπως τα διαβατάρικα πουλιά ηπείρους και ωκεανούς διασχίζουν, έτσι και η μουσική μας ταξιδεύει και θυμίζει πως στην ξενιτιά όλοι αδέρφια γινόμαστε!

Το τοπικό μουσικό σχήμα «Ηδύμελον» απαρτίζουν:
  • Πέτρος Ρίστας, μαέστρος, ενορχήστρωση και κιθάρα
  • Νάντια Μοχάμετ, βιολί
  • Ζωή Μάντζου, φωνή
  • Χρήστος Μητσιάνης, μαντολίνο
  • Κυριάκος Γερασιμίδης, κανονάκι
  • Σίσσυ Γεωργοπούλου, φλάουτο
(φιλική συμμετοχή Φωτεινή Γεωργουδάκη, φωνή και Γιάννης Γεωργουδάκης, κιθάρα)

1 σχόλιο:

  1. Όσοι θα πάτε και οσοι δεν θα πάτε στις εκδηλώσεις αυτές, να ξέρετε οτι ανθρώπινα δικαιώματα, εχουν μόνο οι ευάλωτοι. Και τέτοιοι ειναι βέβαια, μόνο όσοι με βία, αυθαίρετα, με το ετσι θέλω και οχι απο τις πύλες εισόδου της χώρας μας, μπήκαν στη χώρα μας. Χιλιάδες επι χιλιάδων με δικαιώματα ανθρώπινα. Λές και ευάλωτοι προέκυψαν τωρα τελευταία. Δεν ειναι ο παππούς των 400 ευρω συνταξης, που δύσκολα να δει γιατρο για κάτι σοβαρό. Δεν ειναι οι πολύτεκνοι, οι άνεργοι και όσοι δεν εχουν στον ηλιο μοίρα. Δεν ειναι αυτοι χωρις ρεύμα και νερό. Ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι. Ακούσατε ποτέ κάτι γιαυτούς; Κι όμως. Ρεύμα , νερό, ζέστη, δροσιά, φαγητό, ιντερνετ, σχολείο, δικαιώματα, όλα τζάμπα για ευάλωτους που εντελώς ρατσιστικά επέλεξαν οι τάχα αντιρατσιστές. Ειναι η εποχή βλέπεις που πουλάει , με το αζημίωτο, οτι διαλέξουν αυτοι που χρηματοδοτούν σπάταλα όλα αυτά. Ειδανε ευάλωτους, αλλήθωρα. Μόνο κατα τη μια μεριά. Όλοι οι άνθρωποι εχουν δικαιώματα ανθρώπινα. Αλλα όλοι λέμε. Και εκτος απο δικαιώματα, εχουν και υποχρεώσεις. Είναι έτσι τα πράματα όμως; Αν μπουκάρουμε δέκα απο εμας στο Υπουργείο εργασίας και απαιτήσουμε δουλειά, θα μας συλλάβουν ή θα μας πάνε σε δουλειά; Αν μπουκάρουμε στο νοσοκομείο και με το ετσι θέλω να γίνει δωρεάν η εγχείρηση θα μας συλλάβουν ή θα μας πάνε σε σπίτια με όλα δωρεάν; Ειναι ανθρώπινο δικαιωμα η εργασία και η υγεία ή όχι; Μέχρι να μου βρουν δουλειά να με σπιτώσουν με όλα τζάμπα. Και δεν θέλω εδω. Στην Ελβετία θέλω. Αφου εχω δικαιώματα ρε. Ανθρώπινα ρε. Αντε λίγο παραπέρα ρε. Να αναπνεύσουμε λίγο. Μας επνιξε η μπόχα των "δικαιωμάτων" ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ