Quantcast

http://picasion.com/

«Ποτέ Βόρεια, μόνο Μακεδονία» - Προκλητικοί εθνικιστές διαδηλώνουν στα Σκόπια

Τρίτη συνεχόμενη νύχτα με διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας με τη Βουλγαρία

Συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι διαδηλώσεις, μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της «Βόρειας Μακεδονίας», με αίτημα την απόρριψη από την κυβέρνηση της χώρας της πρότασης που κατέθεσε η μέχρι προ ημερών γαλλική προεδρία της ΕΕ για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας.

Στην αποψινή διαδήλωση συμμετείχαν μερικές χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω η κυβέρνηση», «Βούλγαροι, φασίστες», «Ποτέ Βόρεια, μόνο Μακεδονία». 

Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Μία μικρή ομάδα διαδηλωτών παραβίασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης και πέταξε πέτρες, αυγά και χαρτιά υγείας προς τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Τις συγκεντρώσεις αυτές υποστηρίζει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE και άλλα εθνικιστικά σλαβικά κόμματα, τα οποία αντιτίθενται σφόδρα στην "γαλλική" πρόταση, που ισχυρίζονται ότι αυτή «ευνοεί τα βουλγαρικά αιτήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ιστορία, τη γλώσσα, την ταυτότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας».

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, "ΜΙΑ", ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ αναμένεται να επισκεφθεί αύριο τα Σκόπια, όπου θα έχει συνομιλίες με πολιτικούς παράγοντες της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την "γαλλική" πρόταση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, σκοπός της επίσκεψης του Σαρλ Μισέλ στα Σκόπια είναι να εκφράσει την υποστήριξη της ΕΕ στη "γαλλική" πρόταση, που αποτελεί και πρόταση της ΕΕ, όπως και να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Ένωσης για την ευρωπαϊκή προοπτική της «Βόρειας Μακεδονίας».

10 σχόλια:

  1. Οι γυφτοσκοπιανοί βρήκαν πρόσφορο έδαφος με τους δοτούς προδότες ΤσιπροΜητσοτάκουλες.
    Αν είχαν μία στάλα πατριωτισμού τα γυφταριά από πάνω θα κάθονταν στα αυγά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να είσαι ακριβής, ο ένας (έδωσε) τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς με τον όρο Βόρεια Μακεδονία και ο άλλος (έδωσε) το Αιγαίο στους Τούρκους με τον όρο turkaegean.

      Διαγραφή
    2. Και οι δύο μαλκιες γράψατε. Ψηφίζετε κι όλας.. Η Παναγία να μας φυλάξει από εσάς

      Διαγραφή
    3. Στον (Ανώνυμος5 Ιουλίου 2022 - 8:16 μ.μ.)
      Για να καταλάβεις ποιος λέει μαλκίες. Η κυβέρνηση αναγνώρισε το λάθος και την ολιγωρία που έδειξε μετά την ανακοίνωση των Τούρκων για την ονομασία (turkaegean). Ο Πρώτος Υπουργός Άδωνης μάλιστα ζήτησε συγνώμη ! ! ! (προφανώς υποκριτικά) για την ολιγωρία που έδειξε η Κυβέρνηση. Ο Δεύτερος Υπουργός Βορίδης υποστήριξε μάλιστα (ως Νομικός) ότι μπορεί η Κυβέρνηση να ανατρέψει με προσφυγή τον όρο (turkaegean) ! ! ! . Ψάξε τις δηλώσεις και των δύο, θα τις βρεις. Όπως δεν κατάλαβες τελικά η Κυβέρνηση αναγνώρισε το τραγικό λάθος της.
      Τώρα εάν εσύ δεν θέλεις να το καταλάβεις ή δεν μπορείς είναι άλλο θέμα και δεν μας απασχολεί.
      Η αλήθεια βρίσκεται εκεί, για όσους μπορούμε να τη δούμε τουλάχιστον.
      Υ.Γ. κάποτε όμως θα πρέπει να ξυπνήσεις, επιβάλεται.

      Διαγραφή
    4. Φίλε! 9:43', πολλά έγραψες. Όταν κάποιος είναι βόδι δεν καταλαβαίνει από λόγια. Απλά, τον λες βόδι μπας και ξυπνήσει, γιατί τέτοια βόδια κατέστρεψαν την πατρίδα μας και δεν το κατάλαβαν ακόμη και συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους προδότες των κομμάτων που χρωστάνε και από πάνω στο κράτος.
      Βρε ουστ βόδια!

      Διαγραφή
  2. ...μας πηραν χαμπαρι οι τουρκοι και παρακαλανε να ξαναβγει ο τσιπρας πρωθυπουργος ,να υπογραψει αναγνωριση ως ,βορεια κυπρο τους κατακτητες δολοφονους του ντεκτας.
    Με γεωγραφικο προσδιορισμο βεβαιως βεβαιως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά σιγά το πάνε για Βόρειο Αφρικανιστάν, όλο το Ελλάντα.

      Διαγραφή
  3. Πριν τον Γκρούεφσκι πρωθυπουργός ήταν ο Γκεοργίεφσκι. Αυτός αφού πρώτα δήλωσε ότι τα σκόπια κλέβουν την Ιστορία των γειτόνων τους, πήγε και έβγαλε βουλγαρικό διαβατήριο. Τον ακολούθησαν άλλοι 100.000 σκοπιανοί με βουλγαρικά, πλέον, διαβατήρια. Και τώρα βαίνουν κάποιοι κομιτατζήδες και διαδηλώνουν ότι είναι, λέει, monkey-donians....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω μας εκαναν ξεφτιλα τα ξαδερφια τους οι βουλγαροι που το φωναζουν παντου οτι οι σκοπιανοι δεν ειναι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και δεν τους αναγνωριζουν σαν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!! ειναι τα παντα ολα εκτος απο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ αλλα γερμανια - μερκελ και ΗΠΑ λυσαξαν να τους πουμε εμεις "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα εθνικια τελικα σε ολες τις χωρες , ειναι "συντροφοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ