Στην έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ερωτηθείς για τους αριθμούς των κρουσμάτων στην Ελλάδα, αλλά και ευρύτερα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι αυτή η τάση συνδέεται με την αύξηση της κινητικότητας αλλά και τις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές. «Ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξει αύξηση στα κρούσματα» σημείωσε, λέγοντας ότι σε αυτή τη φάση τα περιοριστικά μέτρα είναι ανούσια.
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι παρατηρείται ένα σημαντικό ποσοστό επαναλοιμώξεων και πως σιγά σιγά εμφανίζονται και στην Ελλάδα, σε έντονο βαθμό, οι υπομεταλλάξεις της Όμικρον. Πλέον, τόνισε, «αυτός που έχει περάσει την Όμικρον δεν σημαίνει ότι δεν θα νοσήσει άμεσα. Ο εμβολιασμός και η νόσηση δημιουργούν μια ανοσία, αλλά όχι για 5-6 μήνες που λέγαμε πιο παλιά». Σε εκείνο το σημείο, πάντως, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι σε ό,τι αφορά «τη βαριά νόσηση υπάρχει ασφάλεια», από το εμβόλιο και τη νόσηση.
Αναμένουμε ένα θερινό κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού -Τυχόν μέτρα από Σεπτέμβρη
Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «φαίνεται πως θα υπάρξει ένα θερινό κύμα», διευκρινίζοντας ότι: «σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν φαίνονται δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα Υγείας ώστε να πάρουμε μέτρα». Παρά ταύτα, είπε ότι οι πιο ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να τηρούν κάποια μέτρα αυτοπροστασίας, υπενθυμίζοντας ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου. «Το θερινό κύμα είναι ένα κύμα που θα έχει αυξομειώσεις, δεν θεωρούμε ότι θα υπάρξει πίεση» σημείωσε.
Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες από τον Σεπτέμβρη, είπε ότι σε εκείνο το διάστημα θα γίνει κουβέντα για τυχόν μέτρα. «Αυτό συζητούσαμε χθες στο Λουξεμβούργο. Είμαστε όλες οι χώρες προετοιμασμένες. Ακόμη και με αυτές τις μεταλλάξεις να πάμε το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει ένας σχεδιασμός, γιατί θα δούμε άνοδο κρουσμάτων. Αναλόγως της πίεσης που θα έχουμε στα νοσοκομεία θα δούμε και τα μέτρα. Μπορεί να είναι πολλά, μπορεί και τίποτα» υπογράμμισε καταλήγοντας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
«Έσπασε» στην Ανάκριση και παραδέχθηκε ότι αυτός την χτύπησε! Ο ξυλοδαρμός έγινε στο σημείο όπου βρέθηκε η κοπέλα
-
Φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και ρήξη σπλήνας - Μεταφέρεται διασωληνωμένος - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας»
-
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Βέροια
-
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία - Κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό της
-
Ξεσπά ο πατέρας της 24χρονης που ξυλοκοπήθηκε στη Βέροια: «Πήγε σε πιο βαρύ κώμα, ζητάω δικαιοσύνη»
-
Σ' αυτό το σημείο χτύπησε το άτυχο παιδί Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Θεσσαλονίκη δίνει ένας 7χρονος από
-
Ερώτηση σχετικά με την παρουσία μελών των Μαρτύρων του Ιεχωβά έξω από σχολικές μονάδες στη Βέροια έθεσε ο Κώστας Παλουκίδης, ζητώντας
-
Η επιτυχία αυτή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και τιμά την ΕΛ.ΑΣ. - Είναι αποτέλεσμα επίμονης δουλειάς και εμπειρίας
-
Είναι ζήτημα τιμής για τους Ασφαλίτες, να εντοπίσουν τον δράστη και να τον οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη
-
Ισχυρός σεισμός εντάσεως 4,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» το Άγιο Όρος λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με τα




Σωπα !!!!!!! τι σαινι εισαι βρε Πλευρη....καλα που μας το ειπες γιατι εμεις δεν ειχαμε παρει χαμπαρι τιποτε.....λεγαμε αυτοι οι 10 - 20 που πεθαιναν ηταν απο γεραματα....την μασκα την εχουμε για μπρελοκ...ξερετε εσεις τωρα τον Σεπτεμβρη που θα εχουμε εκλογες θα μας κλεισετε μεσα για να γινει καθως πρεπει η δουλεια σας. Καληνυχτα μας/σας
ΑπάντησηΔιαγραφή"Μπορεί να είναι πολλά, μπορεί και τίποτα" ετσι δεν εβγαζε προβλεψεις και το μαντειο στην αρχαια Ελλαδα;;;.....ηξεις κτλ....
ΑπάντησηΔιαγραφή