Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νύχτα χαράς για τους ρομά - νύχτα αγανάκτησης για όλους τους άλλους (video)

"Ζήσε το μύθο σου στη Βέροια" - αν είσαι ρομά - θα μπορούσε να είναι ο χιουμοριστικός τίτλος της χθεσινής βραδιάς. Δυστυχώς όμως η κατάσταση δεν επιδέχεται σαρκασμού, διότι είναι τραγική. Το γλέντι στις παρυφές της πόλης ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, με ζωντανή μουσική και μπαλωθιές να δονούν τον αέρα της Βέροιας. Η χαρά - προφανώς εξαιτίας του γάμου - ήταν τόσο μεγάλη που η δυνατή μουσική συνεχίστηκε μέχρι τουλάχιστον τις 4:30 το πρωί της Δευτέρας. Οι κάτοικοι της πόλης κυριολεκτικά έχασαν τον ύπνο τους και μάλιστα εν όψει εργάσιμης ημέρας. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων προκλητικών περιστατικών, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: Ξυλοδαρμοί στο Μακροχώρι, κυνηγητό με αυτοκίνητα και ξύλο στην Πλατεία Ωρολογίου, συνεχείς διαρρήξεις σπιτιών, κλοπές στην αγορά και τηλεφωνικές απάτες συνθέτουν το παζλ του... μύθου που ζουν κάποιοι στη Βέροια. 

Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι, ως πολίτες β' κατηγορίας: σταματούν στα μπλόκα για ταχύτητα και αλκοοτέστ, πληρώνουν πρόστιμα, τα νέα ζευγάρια παντρεύονται και είναι με το φόβο μην ξεχάσουν το εργόσημο του dj ή μήπως ανέβει κανείς στο πάλκο κάποιος μουσικός χωρίς να είναι ασφαλισμένος και φυσικά τελειώνει το γλέντι τους άρον-άρον όταν έρθει η αστυνομία. 

Αν νομίζουν οι Αρχές ότι η κατάσταση θα "αυτορυθμιστεί", ότι θα πλακωθούν μεταξύ τους ή κάτι τέτοιο, κάνουν λάθος. 

Ως εδώ πια!


33 σχόλια:

  1. Ελλαντα καλό,δεν πλερωνει τίποτα,ούτε ΑΦΜ ντεν εγκω, μόνο επιδόματα παίρνω, εφγαριστω κοροιντα Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ 4-5 ΒΡΑΔΙΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός. ενδεικτικά θα αναφέρω: διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, προκλητική συμπεριφορά και επικίνδυνη οδήγηση

      Διαγραφή
  3. ούτε καν έπρεπε να γίνει αναφορά για το γλέντι του γάμου... για τα άλλα θέματα ναι αλλά για το γλέντι του γάμου δεν έπρεπε να ειπωθεί κουβέντα... γι αυτούς δηλαδή που το κάνουν 3-4 φορές το χρόνο χάνουν τον ύπνο του οι Βεροιώτες για κάτι γνωστά καφέ - club που παίζουν καθημερινά στη διαπασών μουσική δε λέμε κουβέντα ε;;; δεν είναι εργάσιμες εκείνες οι ημέρες μόνο σήμερα ήταν!!!! Και μην ξεχνάμε πως άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν την χάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλε Καλά μας κάνουν!!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα τα μπαρ κτλ πληρώνουν εισφορές ενοίκια προσωπικό
      Κ στους συχνούς ελενχους είναι αμείλικτοι..εξάλλου πληρούν κ κάποια άδεια μουσικών οργάνων
      Εδώ δεν κάνουν καν ελενχο αυτό θέλει να πει το ρεπορτάζ κατά την ταπεινή άποψη του

      Διαγραφή
    3. Είσαι ωραίος φιλε μου επειδή πληρώνουν για τα μουσικά όργανα και τα νταμπα Τούμπα τους μπορούμε να μένουμε ξάγρυπνοι κάθε βράδυ μέχρι τις 2μιση τη νύχτα...ενδιαφέρον αποψη

      Διαγραφή
    4. Εμείς οι γύφτοι είμαστε πληθυσμού που μας αρέσει το τραγούδι και η διασκέδαση και όταν έχουμε χαρείς ο όπως όλος ο κόσμος Ο φυσιολογικός φέρνει και όργανα εμείς επειδή κάτσαμε μέχρι τις Τεσσεράμισι η ώραΈπρεπε να γίνει τόσο μεγάλο σούσουρο Κοιτάξτε εσείς που το παίζετε έλληνες που βιάζεται τα παιδιά σας και τα σκοτώνεται για ηρεμήστε λίγο όλοι

      Διαγραφή
  4. Καί οι σφαίρες έπεφταν βροχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η μουσική των Ρομα είναι ίδια με αυτήν των γυφτων ποια η διαφορά των δυο φυλών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

      Διαγραφή
    2. Ξανασκέψου σε παρακαλώ αυτό που έγραψες. Το 'Ονομα της Μακεδονίας δεν το λερώνουμε ούτε στα΄΄αστεία΄΄...

      Διαγραφή
  6. Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η στάση των Αρχών ! Αναμένεται εισαγγελική παρέμβαση; Τι θα κάνει ο "νομικός κόσμος"; Ποιος επιτέλους θα βάλει τέλος στην αναρχία σε αυτή την πόλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γιουφτ τα σπάσανε μέσα στα δικαστήρια και δεν έγινε το παραμικρό. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ!!Ούτε σύλληψη ούτε τίποτα. Πέρυσι στη Μητροπόλεως έγινε Βαγδάτη όταν μέρα μεσημέρι ρημάξανε τον τόπο 40 γιούφτ, πάλι ούτε σύλληψη ούτε τίποτα.
    Και εσύ καψερέ ελληνάκο περιμένεις να πάνε στους μαχαλάδες για το γλέντι. Πλήρωνε τώρα δεη ένφια και όλα τα υπόλοιπα που αυτοί δεν έχουν δώσει δεκάρα τσακιστή και κοίτα να καταβάλεις όλους τους φόρους για να κάνει ''δράσεις'' το κράτος υπέρ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περάστε από τα εβραϊκά μνήματα μετά τις 23:00 ,να δείτε το πανυγήρι που στήνεται κάθε βράδυ με τέρμα μουσική,και πιστέψτε ότι οι Ρομά μπροστα τους,δεν πιάνουν μία!!!Ο μισός Προμηθέας δεν ησυχάζει από την φασαρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν τους αγγίζει τπτ ρε ελληναραδες. Αυτοί είστε, οι γύφτοι της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλλοι θα πλήρωναν για να πάνε σε γλέντι με ρομα κι εσεις το έχετε τζάμπα και παραπονιέστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά έκαναν οι άνθρωποι για να δείτε τι τραβάμε εμείς με τα θέατρα και τις συναυλίες κάθε χρόνο στο Μελίνας Μερκούρη στο Άλσος Παπάγου, στους Ρομά να ισχύει η ώρα κοινής ησυχίας γιατί ενοχλούνται οι βεροιωτες που δουλεύουν το πρωί η γιατί έχουν μωρά και παιδιά, αλλά για τους κατοίκους του Παπάγου να μην ισχύει,δεν είμαστε άνθρωποι,να το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι για αυτές τις εκδηλώσεις σεβασμός για όλους στις ώρες κοινής ησυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά τα γράφεις μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ξενυχτάμε,και για ένα γλέντι μιας βραδιάς διαμαρτυρεστε όλη η πόλη.

      Διαγραφή
    2. ΕΚΕΙ ΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΕΧΝΗ...ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ

      Διαγραφή
  12. Κλείστε τα παράθυρα και βάλτε air condition μια φορά την εβδομάδα δεν θα πάθετε τίποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην Κοσμά Αιτωλού υπάρχει γύφτος που οταν πάει η αστυνομία να του κάνει παρατήρηση τους διώχνει και τους λέει να δώσουν και χαιρετισμους στον Εισαγγελέα!!! Χωρίς δίπλωμα ο γιος να τρέχει όλη την μέρα μέσα στα στενά και τα δικά μας παιδιά
    κλειδωμένα στο σπίτι απο τον φόβο μας μην πάθουν τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. .... Λοιπόν ας εκφράσω και εγώ την άποψη μου... Ζώντας τα από κοντά... Όχι μόνο μέσω του Βεροιωτη..... Συλλήψεις γίνονται πολλές.... Και στα δύο γεγονότα που ανέφερε ο άνωθεν αναγνώστης, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.. Πάσχουμε όμως από ποινές και εφαρμογή αυτών... Όταν το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι υπέρ παραβατών και μαζεύονται αναστολές ποινες και κάνεις δεν πάει φυλακή γιατί να φοβάται ο παραβάτης... Να σας αναφέρω τον οδηγό του πορτοκαλί Skoda φάκελος από εδώ έως την Κατερίνη παραβάσεις φουλ, ποινες φουλ, και δεν πάει μέσα... Ποιος φταίει η Αστυνομία;... Τα συμπεράσματα δικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αστυνομία δεν φταίει και οπότε καλείτε στο σημείο έρχεται σε πολύ λίγα λεπτά . Απλά και η αστυνομία θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ανώτερο γιατί όλο το βράδυ τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα απασχολείται με την συγκεκριμένη οικογένεια χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
  15. Να ήτανε μόνο αυτό εγώ έχω ένα σπίτι εκεί κοντά και με το έχουν κλέψει ποσες φορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ευγενής φυλή των Ρομά σε 50 χρόνια το πολύ θα είναι μεγαλύτερη από την φυλή των Ελλήνων επίσης θα έχουμε εκατομμύρια νεοφώτιστους Έλληνες από την Ασία και την Αφρική που θα λύσουν το δημογραφικό μας όπως πρόσφατα είπε κι ο πρωθυπουργός. Φυσικά δεν πρέπει να αγχώνεστε καθόλου για τα παιδιά σας αφού όλοι το ίδιο είμαστε, ίσοι και μια χαρά ανθρώποι. Και οι Ρομά μη στεναχωριέστε μπορεί επί αιώνες να μην απέκτησαν τρόπους αλλά οπωσδήποτε θα αποκτήσουν αφού ιδιως η νέα γενιά μορφώνεται στα πανεπιστήμια και ασχολειται με την επιχειρηματικότητα.

    Τα υπόλοιπα είναι ρατσισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι γάμοι και τα γλέντια είναι ευχάριστα νέα για κάθε οικογένεια και πάντα τέτοια να γίνονται, με τα σκυλιά στην οικοδομή που γαβγίζουν ασταμάτητα όχι ένα όχι δύο αλλά τρία σκυλιά έχουν στα μπαλκόνι ,που μπορώ να απευθυνθώ γιατι όταν κάνεις παρατηρήσει σε βρίζουν;;; πείτε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο το κακο με τα σκυλια στα μπαλκονια που γαβγιζουν ειναι μεγαλο προβλημα και η λυση ειναι η ΕΛΑΣ. μετα την 2-3 συσταση πεφτει πρόστιμο. το θεμα ομως ειναι σε μια γειτονια ο ενας να καταλαβαινει τον αλλον και να μην αδιαφορει

      Διαγραφή
  18. Στην Θεσσαλονικη άγνωστοι έκλεψαν και πεταξαν απο τον 6ο όροφο πολυκατοικίας χρηματοκιβώτιο 400 κιλών….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανέβηκε η τιμη του χαλκού και το γλεντανε οι πακιστανοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από τη στιγμή που ξέρουν πως και φυλακή να μπούνε,, σε λίγο καιρό πάλι έξω θα'ναι και θα ξανακάνουν τα ίδια και χειρότερα.. Στα @ρχιδια τους ο,λα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ