Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πήραν «φωτιά» οι δημοσκοπήσεις στην Ημαθία - Χαμός στα πολιτικά γραφεία

Η διαδικτυακή έρευνα της GPO, πρώτο θέμα συζήτησης σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια
Σε ρυθμούς εκλογών έχει μπει για τα καλά ο νομός μας, καθώς απομένουν ελάχιστοι μήνες για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Άλλοι πιστεύουν πως οδεύουμε στις κάλπες προς τα τέλη Σεπτεμβρίου / αρχές Οκτωβρίου και άλλοι πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαντλήσει τελικά την τετραετία. Σε κάθε περίπτωση, άπαντες βρίσκονται σε θέση μάχης και έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη του σταυρού. 

Επίσης, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, όσον αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς απομένουν περίπου 14 μήνες (Οκτώβριο 2023) για την προκήρυξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα πολιτικά γραφεία και ειδικά στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους και βουλευτές. 
Ο λόγος έχει να κάνει με τις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις από γνωστές εταιρείες των Αθηνών, αλλά και μια διαδικτυακή της GPO, που έχει προκαλέσει «ιντερνετική υστερία», με τους πολίτες να ψηφίζουν ο ένας μετά τον άλλον.

Αρχικά, οι ερωτήσεις επικεντρώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην συνέχεια γίνονται ερωτήσεις για την κεντρική πολιτική σκηνή. Για την εγκυρότητα της έρευνας, στο τέλος ζητείται από τους συμμετέχοντες, το όνομα, το τηλέφωνο και ένα e-mail επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ζητάνε την γνώμη των πολιτών για το έργο των τριών δημοτικών αρχών (Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας), και κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι από την διοίκησή τους. Η δημοσκόπηση συνεχίζεται με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και καταλήγει στις εθνικές εκλογές. 

Αρχικά, ρωτάνε ποιο κόμμα είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές και τι σκέφτονται να ψηφίσουν, αν είχαμε εκλογές την άλλη Κυριακή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως γίνονται ξεκάθαρες ερωτήσεις για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Τάσο Μπαρτζώκα, τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, τον Άγγελο Τόλκα και την Φρόσω Καρασαρλίδου.

4 σχόλια:

  1. Όποιος έχει περάσει έστω κι απ' έξω από τμήμα πολιτικής επιστήμης αντιλαμβάνεται, ότι αυτό δεν είναι μεθοδολογία έρευνας, αλλά καφενείου. Ζητάνε λέει email και τηλέφωνο, για επιβεβαίωση! Υπάρχει μια επιτροπή δεοντολογίας, η οποία (και καλά) ελέγχει όλες αυτές τις (και καλά) εταιρείες. Αλλά είναι σαν το ΕΣΡ ένα πράμα, όπου ένας δημοσιογράφος μπορεί να δηλώσει, ότι είναι Μόσχα, αλλά να μεταδίδει ακριβείς πληροφορίες από την Κυψέλη, και να συνεχίσει να απολαμβάνει θεσάρα προεδράρα σε δημόσιο μέσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μάθουμε τα αποτελέσματα της??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειάζεται.
    Δήμαρχος θα είναι και πάλι ο Βοργιαζίδης.
    Θα ξοδευτούν άδικα όσοι διεκδικήσουν την Δημαρχία και δεν είναι καιροί για έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ