Δυο νέα προγράμματα επιδότησης διακοπών, για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, θα τρέξουν στο άμεσο διάστημα στα πρότυπα του Freedom Pass. Το πρώτο έκτακτο Freedom Pass προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης και εστιάζει στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και τη σεισμόπληκτη Σάμο (σεισμός 30ης Οκτωβρίου 2020). Στην τροπολογία επισημαίνεται ότι θα δίνεται με τη μορφή ψηφιακής κάρτας, δηλαδή στα πρότυπα της προπληρωμένης «κάρτας» Freedom Pass επιδότηση 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια και 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το πλήρες σχέδιο επιδότησης διακοπών για τις δυο πληγείσες περιοχές θα ανακοινωθεί λίγο μετά τις 20 Ιουνίου, από το υπ. Ψηφιακής Διακβυέρνησης. Για το «freedom pass» της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου ήδη ετοιμάζεται ΚΥΑ, με την οποία θα εξειδικεύονται οι παροχές, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες.
Ειδικό «freedom pass» για Β. Εύβοια και Σάμο: Πώς θα τρέξει το πρόγραμμα
Στην τροπολογία επισημαίνεται ότι δικαιούχοι της επιδότησης «είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει».
Από τη διαδικασία, ωστόσο, αποκλείονται όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) της περιόδου 2021-2022 και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2022-2022, ανεξάρτητα με το αν γίνει τελικά η χρήση των παροχών. Επιπλέον, θα αποκλειστούν όσοι είναι ωφελούμενοι των προγραμμάτων «Τουρισμός για Όλους».
Η οικονομική ενίσχυση έχει συγκεκριμένο «ταβάνι». Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η ψηφιακή κάρτα θα φτάνει τα 300 ευρώ για τους δήμου Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Η ψηφιακή κάρτα θα εκδίδεται σε συνεργασία με τράπεζα, από ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργήσει το Εθνικό Δίκτυο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).
Η διαδικασία
Ο δικαιούχος θα μπαίνει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, θα δηλώνει τα ωφελούμενα πρόσωπα και θα υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας και, ταυτόχρονα, την πίστωση του χρηματικού ποσού που τού αναλογεί.
Ο αιτών θα συμπληρώνει -αν δεν υπάρχει- τη διεύθυνση email του και το κινητό του, ώστε να επαληθευτούν τα στοιχεία του. Να σημειωθεί ότι η αίτηση θα μπορεί να υποβάλλεται και στα ΚΕΠ.
Τουρισμός για όλους: Voucher 150 ευρώ για 200.000 δικαιούχους
Το «freedom pass» για Σάμο και Βόρεια Εύβοια δεν θα είναι το μόνο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών που θα τρέξει φέτος. Πέρα από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, και φέτος θα πραγματοποιηθεί η δράση «Τουρισμός για όλους».
Με τροπολογία που ψηφίστηκε στα μέσα Μαΐου, ορίζεται η νέα μορφή του προγράμματος για την περίοδο 2022 – 2025. Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι από φέτος θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.
Για ακτοπλοϊκά, καταλύματα αλλά και το… ταβερνάκι
Η πλατφόρμα για το φετινό «Τουρισμός για Όλους» είναι σχεδόν έτοιμη και η πρεμιέρα αναμένται εντός των προσεχών ημερών. Να σημειωθεί ότι πέρυσι με το voucher του προγράμματος ήταν δυνατή η εξαργύρωση σε καταλύματα ή σε ακτοπλοϊκά. Φέτος, όμως, το πιθανότερο σενάριο είναι η «κάρτα» να γίνεται δεκτή και σε εστιατόρια.
Ο υπ. Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε προ ημερών ότι οι 200.000 δικαιούχοι της φετινής χρονιάς «θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Νικόλας της παλιάς γειτονιάς του κέντρου της Βέροιας.
-
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου 2026 στο Μακροχώρι, όταν ΙΧ παρέσυρε και χτύπησε πεζή.
-
Σάλος έχει προκληθεί στα social media, μ' ένα βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και τρεις ημέρες και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα, να έχει ...
-
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Ζαχαροπούλου Μπορεί η τραγική ιστορία της Κικής Κούσογλου να έχει σημαδέψει την
-
Ο Ουγγαρέζος θα είναι ο παρουσιαστής της παρέλασης, ο Τόνι Σφήνος και η Ντί Τζέι Αντώνα θα εμφανιστούν στον πεζόδρομο
-
LSD, ecstasy και εκατοντάδες χαπάκια εντόπισε η Δίωξη Στη σύλληψη ενός 48χρονου σε χωριό έξω από τη Βέροια, προχώρησαν
-
Σ' ένα πολύ ευχάριστο και γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Δικηγορικού Συλλόγου
-
Η εκδήλωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βέροιας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Γεώργιος Θεοδ. Γιαρήμπαμπας. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα
-
Ολοκληρώθηκε η πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr αναφορικά με την εικόνα της Αυτοδιοίκησης στους πολίτες, που διεξήχθη




ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΕΠΊΔΟΜΑΤΑ, μην μας πετσοκοβετε με ρεύμα, βενζίνη, διατροφή στο θεο(υψηλότερη έμμεση φορολογία στον πλανήτη), χαμηλότερο μεροκάματο στον δυτικό κόσμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΨίχουλα σε αυτούς που σκυβουν να δώσετε.
Ημείς περιμένουμε τις εκλογές να σας δώσουμε voucher για την αντιπολίτευση.
Και δεν σας το λέει αντιπολιτευομενος.
Και ποιον θα βγάλεις κυβερνηση; τους άλλους που μας ρημαξανε; δεν ψήφισα ΝΔ αλλά θα την ψηφίσω γτ δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή κάτι που να δίνει ελπίδα.και ότι ανέβει θα πει ότι καμένη γη βρήκε όπως πάντα και θα συνεχίσουν τις μαλακιες.. οπότε άσε αυτούς και ότι γινει
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να το χεις καψει...
Διαγραφή