Quantcast

http://picasion.com/

Βεσυρόπουλος: «Η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, αποδεικνύει ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας»

8 στους 10 πολίτες πληρώνουν ακόμα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ

Χθες, Τρίτη 10 Μαΐου έγινε η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού του νέου μειωμένου ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2022 στην ψηφιακή πύλη myAADE της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για 7,2 εκατομμύρια φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι, συνολικά, μειωμένος – σε μόνιμη βάση – κατά 380 εκατομμύρια ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα.

Οκτώ στους δέκα πολίτες είδαν στο εκκαθαριστικό τους μείωση του φόρου, σε σχέση με το 2021 και έχουν, έτσι, περισσότερους διαθέσιμους πόρους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του φόρου, που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών και νομοθετήθηκε πρόσφατα με τον ν. 4916/2022, παρά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών η οποία οδήγησε στην αύξηση της συνολικής αξίας της περιουσίας των πολιτών κατά 20%, δηλαδή κατά 95 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2022 μπορεί να καταβληθεί σε έως και 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αντί σε έξι. Η πρώτη δόση καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου του 2022 και η τελευταία δόση καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του 2023.

Οι πολίτες, κοιτώντας τα εκκαθαριστικά τους και συγκρίνοντάς τα με τα εκκαθαριστικά του 2021 και του 2018, μπορούν να διαπιστώσουν έμπρακτα τη συνέπεια της Κυβέρνησης επί των προεκλογικών δεσμεύσεών της.

9 σχόλια:

  1. Σε άλλη χώρα βρίσκονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι που θα τον καταργούσε η ΝΔ τον ΕΝΦΙΑ. Στο ίδιο καζάνι με τον ΣΥΡΙΖΑ βράζετε. Ξεπούλημα της Μακεδονίας, φορολογία και κοροϊδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι λάθος....στα τρία χρόνια από την ανακοίνωση μειώθηκε περίπου στο 70%....θα έρθει και η οριστική κατάργηση,λίγη υπομονή!!

      Διαγραφή
  3. Μείωσαν τον ΕΝΦΙΑ και τον παίρνουν πενταπλάσιο απ' τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.Αλλά αφού έχουν ακόμη κάποια λιγοστά πρόβατα που τους ψηφίζουν, καλά κάνουν και τα λένε κατάμουτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ήσουν έξυπνος/η να κάνεις τα έξυπνα προγράμματα της ΔΕΗ που υπήρχαν το 2021 για να μην πληρώσεις πολλά.Τωρα κάτσε και τσουρουφλισου από το ρεύμα!!!

      Διαγραφή
  4. E e erxetw i ora sas. Mi xexnate oti o theoulis ine pantu.... Ala esis exetw kamia sxesi me afto?! Xlomo t wlepo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ είσαι συνοδοιπόρος με το Θεό...βρε ουστ!!!

      Διαγραφή
  5. Κάντε κάτι με την ακρίβεια σε ψωμί βενζίνη... Αιμορραγουμε....Γιατι η Κύπρος έχει βενζίνη 1.5 ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NTΡΟΠΗ οι κυνερνώντες να χαίρονται με τη σημερινή κατάσταση. ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ