Quantcast

http://picasion.com/

«Ναι μεν αλλά» από τον Κομπότη - Παραδέχθηκε την επίθεση, αλλά προσπάθησε να την υποβαθμίσει

Τα είπε όπως τον συμφέρουν
Πραγματοποιήθηκε η εξέταση της υπόθεσης του Λεβαδειακού στη Μονομελή Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας 2 σε σχέση με το απαράδεκτο περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστης της Βέροιας, Σταύρος Πεταυράκης, στο μπαράζ της Λιβαδειάς από ανεγκέφαλο οπαδό των Βοιωτών λίγο μετά το γκολ, που έκρινε το ματς στο 94’. Ως μάρτυρας στην Αθλητική Δικαστή της διοργανώτριας, παραβρέθηκε ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Κομπότης.

Ο έμπειρος παράγοντας, που εξ αρχής καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός, που οδήγησε σε 10λεπτη προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης, δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση και της πεντάλεπτης παράτασης.

Ο Κομπότης, που υπογράμμισε πως ό,τι καταθέτει αποδεικνύεται τόσο από βίντεο όσο και από σειρά επίσημων έγγραφα «καυτηρίασε» τη πτώση του Πεταυράκη από το σπρώξιμο του θερμόαιμου φιλάθλου.

Διαβάστε, όμως, όσα αναλυτικά κατέθεσε ο Γιάννης Κομπότης στην Αθλητική Δικαστή της SL2 κατά την συζήτηση της υπόθεσης την Παρασκευή (20/5), στην οποία παραβρέθηκε το a-sports.gr:

Κομπότης: «Φυσικά αυτές οι συμπεριφορές είναι καταδικαστέες και μόνο προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν στην εκάστοτε ΠΑΕ και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, η ομάδα μας αγωνιζόταν μετά από μια ταλαιπωρία τριών ετών… Πιστεύω ότι ξέρετε ότι τη μία χρονιά διέκοπταν πρωταθλήματα στο μέσον της αγωνιστικής περιόδου, τον Φεβρουάριο με επακόλουθο να βγει η ομάδα του Απόλλωνα, πέρσι είχαμε τα γνωστά προβλήματα με τον κόβιντ και φέτος γνωρίζεται ότι καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε και εκτός των άλλων οι πρωταθλήτριες ομάδες να παίζουν μπαράζ!

Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει μια ένταση γενικά και αίσθηση αδικίας… Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δικαιολογώ αυτό που συνέβη, επαναλαμβάνω ότι είναι καταδικαστέο.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, εγώ ασχολούμαι με τον Λεβαδειακό 22-23 χρόνια, είτε ως μεγαλομέτοχος, είτε ως πρόεδρος και μεγαλομέτοχος είτε ως μεγάλος χορηγός… Και γνωρίζετε ότι τα έσοδα είναι πενιχρά στην κατηγορία αυτή, μέχρι σήμερα όλες οι ομάδες έχουμε πάρει γύρω στις 50.000 και το ΙΚΑ που πληρώνουμε, για να είμαστε συνεπείς είναι 150.000, οπότε καταλαβαίνετε ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ζήσουν αν δεν υπάρχει κάποιος χορηγός ή αναγκάζονται χρωστούν. Για πρώτη φορά το γήπεδο γέμισε από ντόπιους φιλάθλους, γιατί δεν υπήρξαν αντίπαλοι, κάπου 200 εισιτήρια ήταν και τους φιλοξενήσαμε, αλλά το γήπεδο είχε γύρω στις 5.000 φιλάθλους. 

Κατά την επίτευξη του τέρματος, που σας το εκμυστηρεύομαι από την καρδιά μου, μακάρι να μην είχε συμβεί, να μην είχαμε βάλει γκολ, γιατί έτσι κι αλλιώς και η ομάδα ανέβαινε στη Σούπερ Λίγκα 1στο 94’ προς 95’, που μπήκε το γκολ, εκτός από κάποιους φιλάθλους που μπήκαν από τη μία πλευρά μέσα να πανηγυρίσουν, διαπιστώσαμε ότι μπήκε και ένας φίλαθλος από την άλλη πλευρά, για τον οποίο σήμερα βρισκόμαστε εδώ κατηγορούμενοι… 

Αυτός ο φίλαθλος, που όπως φαίνεται καθαρότατα σε ένα βίντεο που θα σας καταθέσουμε, εισήλθε για να πανηγυρίσει, αυτά που σας λέω αποδεικνύονται από το βίντεο… Μπαίνει για να πανηγυρίσει έρχεται σε επαφή με τον διαιτητή, μιλά με τον διαιτητή, τον αγκαλιάζει ο διαιτητής, όχι με την έννοια για να τον επιβραβεύσει, αλλά για να τον πάρει και να τον βγάλει προς τα έξω… 

Βγαίνοντας προς τα έξω, μάλλον κάτι ειπώθηκε από την πλευρά του ποδοσφαιριστή ή των ποδοσφαιριστών της Βέροιας και ενώ κατευθύνεται προς τα έξω, γυρίζει και σπρώχνει τον ποδοσφαιριστή της Βέροιας μεταξύ κοιλιάς και στήθους. Ένα σπρώξιμο που θα διαπιστώσετε ότι επιφέρει την πτώση, αλλά όχι για… θάνατο, εν πάση περιπτώσει ήταν υπερβολική η αντίδραση του ποδοσφαιριστή, γιατί όπως στο σινεμά και να σε πυροβολήσουν δεν πέφτεις έτσι…».

-Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής: Εντάξει δεν εξετάζεται η δύναμη, που το κάνει, εξετάζεται το γεγονός

Κομπότης: «Ναι αλλά και τι μπορεί να επιφέρει το γεγονός…».

-Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής: Δεν υπήρξε τραυματισμός, εντάξει, δεν υπάρχει αυτό…

Κομπότης: «Ναι αλλά έχει σημασία, άλλο να σου δίνει μπουνιά, άλλο να σε κλωτσάει, άλλο να σε στραγγαλίζει, άλλο να σε σπρώχνει…».

-Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής: Ναι προφανώς…

Κομπότης: «Γιατί και στο ποδόσφαιρο και νομίζω ότι καθημερινά το αντιμετωπίζετε, είναι άλλο να φας κίτρινη κάρτα, άλλο να φας κόκκινη κάρτα. Όλα είναι σχετικά, χωρίς να θέλω φυσικά επαναλαμβάνω, να δικαιολογήσω την κατάσταση.

Ο ποδοσφαιριστής έπεσε στο έδαφος, ο διαιτητής βρίσκεται τουλάχιστον στο ένα μέτρο και είναι γνώστης όλης της κατάστασης και μετά από παρέμβαση του παρατηρητή τόσο εγώ όσο και ο κ. Μπίκας ο πρόεδρος της Βέροιας μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, μπήκαμε πάνω στον ποδοσφαιριστή. Εγώ του μίλησα του είπα ‘‘αγόρι μου πως αισθάνεσαι’’, μου απαντάει ‘‘πρόεδρε δεν το κάνω επίτηδες…’’. Του λέω ‘‘αγόρι μου δεν σου είπε κανείς ότι το κάνεις επίτηδες, προς Θεού’’, στην κίνηση του να ανεβεί του λένε ‘‘πέσε κάτω’’ πάλι οι υπάλληλοι της Βέροιας, έπεσε πάλι κάτω, τελικά ήρθε το φορείο τον πήρε, μετέβη στο νοσοκομείο, εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα. Οι πληροφορίες, που έχουμε από το νοσοκομείο, γιατί και εγώ φαρμακοποιός και η οικογένεια μου είναι γιατροί και ο ανιψιός μου που είναι αντιπρόεδρος στην ομάδα. Πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο, ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και αναχώρησε αμέσως με το πούλμαν της αποστολής της ομάδας.

Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, δικοί μας ποδοσφαιριστές τον οπαδό τον πήραν… καροτσάκι, δικοί μας ποδοσφαιριστές και τον πήγαν προς τα έξω και τον παρέδωσαν στους σεκιούριτι και κατόπιν στην Αστυνομία. Κατόπιν το Δ.Σ. της ομάδας και όχι για λόγους εντυπωσιασμού αποφάσισε τη δια βίου απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο του εν λόγω φιλάθλου.

Θα ήθελα να σας επαναλάβω ότι καταδικάζουμε το γεγονός, η ΠΑΕ είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, μετά από χρόνια που ήταν 60, 70, 80 ήταν 5.000 – 6.000 στις εξέδρες και δυστυχώς έγινε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό με αυτόν τον φίλαθλο στον ποδοσφαιριστή.

Θέλω να δεσμευτώ απέναντι σας και για αυτό ήρθα ο ίδιος, ό,τι σας λέω αποδεικνύεται από έγγραφα και από βίντεο…».

Ο δε δικηγόρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Δημήτρης Βαγιάκος επιπρόσθετα τόνισε προς την Έδρα: «Θα θέλαμε να λάβετε υπόψιν σας τη συνολική συμπεριφορά της ΠΑΕ Λεβαδειακός, μπορείτε να δείτε και από δική σας έρευνα στο ποινολόγιο της ομάδας… Τρία χρόνια που αγωνίζεται εδώ δεν υπάρχει τιμωρία της ομάδας μας. Και σας προσκομίζω και από τη Σούπερ Λίγκα 1 την προηγούμενη πενταετία. Είναι και ηθικό το θέμα για εμάς, δύο ποινές, μία 1.000 ευρώ και μια 6.000 ευρώ. Βρεθήκαμε εδώ από ένα απρόβλεπτο γεγονός…».

Να σημειωθεί ότι δόθηκε προθεσμία από την Αθλητική Δικαστή για την κατάθεση των υπομνημάτων αλλά και των βίντεο (θα παραδοθούν σε στικάκι που ήδη είχαν έτοιμο οι Βοιωτοί) μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Μαΐου 2022…

Πηγή: a-sports

2 σχόλια:

  1. καλά ρε μ!!!!! γιατί πήγε στο νοσοκομείο σε αλί κόσμο εισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν ειναι να μην ανεβει η βεροια εγω ειμαι μαζι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ