Quantcast

http://picasion.com/

Εγκαίνια Κειμηλιαρχείου και θεμελίωση «Παυλείου Κέντρου» στη Μονή Δοβρά

Την Κυριακή του Θωμά (1η Μαΐου) το απόγευμα τελέστηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα τα εγκαίνια του Παυλείου Κειμηλιαρχείου «ΙΕΡΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ» στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά. Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Μακαριώτατος μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του εγκαινιαζόμενου έργου για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Ακολούθησε απονομή του χρυσού σταυρού στον Περιφερειάρχη από τον Σεβασμιώτατο για τη συνεισφορά του στην υλοποίηση του έργου και στη συνέχεια ξενάγηση από την Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κ. Αγγελική Κοτταρίδη στα εκθέματα του Κειμηλιαρχείου. Το Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά φιλοξενεί μοναδικά εκθέματα όπως εικόνες, άμφια, σκεύη, κώδικες, ειλητάρια, αλλά και σπαράγματα τοιχογραφιών.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο η θεμελίωση του Παύλειου Θρησκευτικού Κέντρου στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά. Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Μακαριώτατος μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος περιέγραψε το έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί και τη σημασία του για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Ημαθία.

Μελετητής του έργου είναι ο Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Στέργιος Βολιώτης με τους συνεργάτες του και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πόρους του ΕΣΠΑ στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Τις ως άνω τελετές τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μετρών κ. Δημήτριος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Δράμας κ. Παύλος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος, Φιλίππων κ. Στέφανος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Σισανίου κ. Αθανάσιος, Λήμνου κ. Ιερόθεος, Καστορίας κ. Καλλίνικος, και Πολυανής κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο Υφυπουργός κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας και Άγγελος Τόλκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λαρίσης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Δήμαρχος Βέροιας και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες:




























2 σχόλια:

  1. Ρε ΒΕΡΙΩΤΗ τι γίνεται που βρίσκονται οι δύο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (ΜΟΥΡΤΖΙΛΑΣ και ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ).Μηππως δεν ενημερώθηκαν από την Αντιπεριφερεια για το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη .Λες κι αυτοί δυο μαζί δέν έφεραν 20000στσυρους στον τζιτζικώστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γιαγιά μου έλεγε, ποιος εσς βουτωρον αλιφτ και τον γκωλον ατ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ