Quantcast

http://picasion.com/

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Πού θα στηθούν κάλπες στην Ημαθία, ποιοι ψηφίζουν

Για εκλογή Αρχηγού και Κεντρικής Επιτροπής - 3 ευρώ η συμμετοχή
Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την 15η Μαΐου, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι οι πρώτες που διεξάγονται με τη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος. Αν και η Κουμουνδούρου αποφεύγει να κάνει εκτιμήσεις για τη συμμετοχή, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η όλη διαδικασία θα μετατραπεί σε μία μαζική λαϊκή κινητοποίηση, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα δείξουν τη στήριξη τους προς το κόμμα τους, στέλνοντας, παράλληλα και τον «λογαριασμό πίσω», στον Κυριάκο Μητσοτάκη – όπως είναι, άλλωστε, και το σύνθημα των εκλογών.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι ασχολούνται με την επιτυχία της πρωτόγνωρης διαδικασίας. Από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που έχει πάρει στις «πλάτες» του ολόκληρο σχεδόν το επικοινωνιακό κομμάτι, με περιοδείες, συνεντεύξεις και κοινοβουλευτικές παρουσίες, μέχρι τα απλά μέλη του κόμματος.

Ποιοι και πως ψηφίζουν

Δικαίωμα ψήφου στην κάλπη εκλογής προέδρου, έχουν όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι να προσέλθουν σε κάποιο από τα, σχεδόν, 1.000 εκλογικά κέντρα που θα στηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Γαύδο ως τον Έβρο, όπως είπε πριν λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρα.

Επίσης θα πρέπει να καταβάλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και να δεχθούν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί την εν λόγω διαδικασία.

Όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος την ημέρα των εκλογών ή όσοι γράφτηκαν μετά την 21η Μαΐου, θα μπορούν να ψηφίσουν όπου το επιθυμούν ή μπορούν, ανεξάρτητα με την περιφέρεια ή τον δήμο στον οποίον κατοικούν.

Για τα 61.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ενταχθεί στο κόμμα πριν την 21η Μαρτίου και έχουν δικαίωμα ψήφου και για την Κεντρική Επιτροπή, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Αυτοί μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Αν για κάποιο λόγο βρίσκονται εκτός, θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο της χώρας θέλουν, αλλά μόνο για αρχηγό. Αυτό συμβαίνει γιατί στην εκλογή των 300 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, υπάρχουν και γεωγραφικά κριτήρια.

Όσοι δεν είναι μέλη ή έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να συμπληρώσουν διαδικτυακά τη φόρμα εγγραφής μέλους που θα βρουν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και να προσκομίσουν στο εκλογικό τμήμα, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθούν στις ουρές.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ., με τα κομματικά στελέχη να εύχονται η συμμετοχή να είναι τέτοια ώστε να δοθεί παράταση.

Όποιος επιθυμεί να ψηφίσει, πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Δείτε πού θα στηθούν κάλπες στην Ημαθία:


8 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ, να πληρώσω τρία Ευρώ για να δεχτώ να γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, του ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβέρνησε με τον Καμμένο και μας έκαψε. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ώρα να περάσω να πάρουμε τον Κούλη τηλέφωνο να του πούμε πόσο ευτυχισμένοι ζούμε?

      Διαγραφή
    2. Επειδή δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είμαι υποχρεωτικά δεξιός; Αυτή τη ισοπεδωτική λογική είχατε γι αυτό ο λαός σας έστειλε στα σπίτια σας. Αυτή η λογική μου θυμίζει και κάτι ακόμη φοβερό που το λέγανε Συριζαίοι, ότι όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια υπέρ της Μακεδονίας είναι φασίστες και πολλά άλλα που μόνο γέλιο προκαλούσαν.

      Διαγραφή
  2. Καιρός να γυρίσουν στα ποσοστά που τους αξίζουν...τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και δεν ήξερα τι να κάνω τα χαλασμένα ζαρζαβατικά από το χωράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά πόσοι είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος; θα μας απαντήσει κάποιος από τον σύριζα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε κατσαπλιάδες έχετε το θράσος και μιλάτε δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ ξέρω ποιος θα βγει πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ