Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θυμάστε; Το γωνιακό καφενείο που έγραψε -και άκουσε- ιστορία στη Μητροπόλεως

Άλλο ένα ταξίδι στο -όχι και τόσο μακρινό- παρελθόν, μας χάρισε η σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook. Αυτή τη φορά, δημοσίευσε μια φωτογραφία από την οδό Μητροπόλεως με Ελευθερίας γωνία, που τοποθετείται κάπου στην δεκαετία του '80. Απεικονίζει το καφενείο «Βυζάντιο», με τις τόσο '80s καρέκλες που τώρα βρίσκουμε μόνο ξεχασμένες κάπου και συνήθως «καμμένες» από τον ήλιο... οι οποίες όμως, τι συζητήσεις έχουν ακούσει από τα... «παπούδια» της εποχής! Μια τόσο κλασική εικόνα καφενείου πόλης, που τη συμπληρώνουν απλά υπέροχα το ντύσιμο των περαστικών και το κόκκινο μοτοσακό!

Όπως αναφέρεται και στην επεξήγηση της φωτογραφίας, το καφενείο μετέπειτα έγινε εστιατόριο «Νεφέλη», αργότερα super market Αρβανιτίδης και σήμερα είναι το μεζεδοπωλείο «Στάσου Μύγδαλα».

Από το προσωπικό αρχείο του Παναγιώτη Ζέρβα



2 σχόλια:

  1. Ένα άλλο παλιό καφενείο στην οδό Κεντρικής του Σιάχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπηρχε πιο κατω και το καφενειο μοντρεαλ του πατερα μου διπλα στο ζαχατοπλαστειο κρινος του πατερα μου αξεχαστες εποχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ