Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τας κεμπάπ σε πιο... light εκδοχή, με κοτόπουλο

Επιμέλεια Γ. Μεταξάς
Αγαπημένο πολίτικο φαγητό, μυρωδάτο με δεμένη σαλτσούλα και μερακλίδικη ονομασία. Το Τας Κεμπάπ μπορεί να το έχουμε συνδέσει με αρνί ή με μοσχάρι, αλλά ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να το μαγειρέψουμε με κοτόπουλο, για να το βαφτίσουμε και λίγο πιο... light, σωστά; Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη συνταγή:

Υλικά

800 γρ. από φιλέτο κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μπουκίτσες
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τριμμένα ή λιωμένα στο μπλέντερ
¾ φλιτζανιού λευκό κρασί
2 ώριμες ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ (περίπου 500 γραμμάρια)
1 καρότο τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να αλλάξει χρώμα και να βγάλει τα υγρά του. Κατόπιν το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 3-4΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το καρότο, τα δαφνόφυλλα, και την καπνιστή πάπρικα. Αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και περίπου ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πιει τα υγρά του ώστε να μείνει μόνο με τη σάλτσα του το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό.

Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο, ρίχνουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με γαρνιτούρα της επιλογής μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ