Quantcast

http://picasion.com/

Φτιάχνουμε λαχταριστή αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Καλές και δροσερές οι γλυκές τάρτες με φρέσκα φρούτα ή κομπόστα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, αλλά αν δεν έχεις δοκιμάσει τάρτα αλμυρή, μπες τώρα στην κουζίνα σου, δεν εάν διαθέτεις τα υλικά και φτιάξε την τάρα με κοτόπουλο και μανιτάρια που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς. Ιδανική για ορεκτικό σε ένα τραπέζι με φίλους ή και ως συνοδευτικό για μια παγωμένη μπύρα ή ένα δροσερό κρασί. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
400γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
300γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
150γρ. κεφαλογραβιέρα
150γρ. φέτα θρυμματισμένη
2/3 φλιτζανιού γάλα
3 αυγά
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σε ένα ταψάκι καλά λαδωμένο απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας , καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα του. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Προσθέτουμε το μίγμα με τα μανιτάρια και το κοτόπουλο, καθώς και τα τυριά. Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και την πάπρικα.

Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και ψήνουμε στο φούρνο για 45΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ