Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς να φτιάξετε το αρνί του Πάσχα; Στον φούρνο με πατάτες!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Το Πάσχα έφτασε και τα κρεοπωλεία και φέτος... ξεπούλησαν τα αμνοερίφιά τους. Άλλα ολόκληρα για τη σούβλα, άλλα σε κομμάτια για τον φούρνο. Ο σεφ του veriotis.gr μας προτείνει μια κλασική συνταγή τόσο για το Πασχαλινό τραπέζι όσο και για το τραπέζι της δεύτερης μέρας του Πάσχα, εξίσου γιορτινή ημέρα, που συνηθίζεται το τραπέζι της να γεμίζει με αρνάκι που έχει περισσέψει από την Κυριακή. Αρνάκι στον φούρνο, με πατατούλες λεμονάτες... λουκούμι! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή και Καλό Πάσχα!

Υλικά

• 2 ½ κ. αρνί (σπάλα ή μπούτι)
• 10 -12 πατάτες
• Αλάτι, πιπέρι, λεμονοπίπερο
• 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
• 1 κ.σ. ρίγανη
• 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
• 2 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
• 3 κ.σ. μουστάρδα
• 2 σκ. ολόκληρες σκόρδο
• 3/4 φλ. Ελαιόλαδο

Για τις πατάτες

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, (χυμό και ξύσμα), τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε με σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες.

Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Τις αδειάζουμε σε βαθύ ταψί και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και τα κλαδάκια θυμάρι και δεντρολίβανο.

Για το αρνάκι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C . Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κομμάτι ή να κόψουμε το αρνί σε μερίδες.

Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του αρνιού και αλείφουμε μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονοπίπερο.

Τοποθετούμε το αρνί πάνω στο στρώμα πατάτας.

Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Το αλείφουμε να πάει παντού. Τέλος, προσθέτουμε στο ταψί νερό.

Σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, σφραγίζουμε καλά και ψήνουμε για 1 ώρα.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα υγρά του αρνιού. Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ