Quantcast

http://picasion.com/

Μητσοτάκης: «Στα 713€ ο κατώτατος μισθός»

Αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος φτάνει στα 713 ευρώ από 1ης Μαΐου, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι από την 1η Μαΐου ο βασικός μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ τον μήνα, από τα 663 ανεβαίνει στα 713 ευρώ. Στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι ποσό το οποίο, συνδυαστικά με την πρώτη δόση του Ιανουαρίου, ισοδυναμεί με μία συνολική αύξηση 9,7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021. Με απλά λόγια, όπως τόνισε, οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα κερδίσουν παραπάνω από έναν επιπλέον καθαρό μισθό ετησίως. «Ένας 15ος μισθός προστίθεται, στο εξής, στο εισόδημά τους», υπογράμμισε.

Ειδικότερα, σημείωσε πως η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ είναι μια απόφαση ευθύνης και αλληλεγγύης και τόνισε ότι κύριο μέλημά του είναι να μη διαρραγεί η κοινωνική μας συνοχή, «αλλά και να μην υπονομευθούν, από άστοχες κινήσεις, όσα μαζί καταφέραμε έως τώρα».

«Η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ είναι μια απόφαση ευθύνης και αλληλεγγύης. Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Και κύριο μέλημά μου είναι να μη διαρραγεί η κοινωνική μας συνοχή. Αλλά και να μην υπονομευθούν, από άστοχες κινήσεις, όσα μαζί καταφέραμε έως τώρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, είπε πως έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της οικονομίας και πάνω από όλα στους Έλληνες εργαζόμενους, και διαμήνυσε: «"Ανάπτυξη για όλους" ήταν εξαρχής η υπόσχεσή μας. Και αυτόν το στόχο υπηρετεί η πολιτική μας. Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να τον πετύχουμε».

Όπως εξήγησε, «αυτή η σημαντική μεταβολή στο βασικό μισθό αυξάνει και το επίδομα ανεργίας κατά 31 ευρώ κάθε μήνα. Αποτελεί, παράλληλα, και ένα κάλεσμα προς τους εργοδότες να κινηθούν ανάλογα και προς τις άλλες κατηγορίες μισθωτών».

7 σχόλια:

  1. Όσο και να τον στηρίξετε τον Μητσοτάκη τα ΜΜΕ και οι ολιγάρχες,ο κόσμος τον έχει κρίνει και τον έχει καταδικάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει εκλογές το φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έργο της Κυβένησης φαίνεται ότι και να λένε τα παπαγαλάκια των απατεώνων του δημοψηφίσματος και της αύξησης φορολογίας!!!!! Η παραπληροφόρηση που έχει δείχνει πολλά για το ποιοι είστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έργο της κυβέρνησης φαίνεται?????????????????????? Βοήθησε μας να το δούμε και εμείς. Παραπληροφόρηση από ποια ΜΜΕ και τέλος πες μας ποιοι είμαστε.

      Διαγραφή
  4. Στην Ελλάδα της βενζίνης των 2 ευρώ, του ρεύματος στα 1000 ευρώ και της ακριβείας αγαθών, υπάρχει ανθρωπος που θα μπορούσε να ζήσει μόνο με 700 ευρώ μισθό; γιατί δεν το καταλαβαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πλουσιους γωνεις για ολουσ '\\\\\\\\\

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 700 μικτα με 10% πληθωρισμό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ