Quantcast

http://picasion.com/

Το Αρχοντικό Καραβίδα εκπέμπει SOS - Έτοιμο να καταρρεύσει

Παραμελημένο και εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες
Ήταν ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά Αρχοντικά του προηγούμενου αιώνα. Έχει μεγάλη ιστορική αξία και δίκαια είχε χαρακτηριστεί ως το στολίδι του Βερμίου. Ο λόγος φυσικά για το Αρχοντικό Καραβίδα, που πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το σπίτι, που μάγευε τους κατοίκους στο Σέλι, αλλά και τους επισκέπτες, που το φωτογράφιζαν με θαυμασμό. 

Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες έχει αφεθεί στην τύχη του και ρημάζει χρόνο με τον χρόνο. Η σκεπή έχει σχεδόν καταρρεύσει και εκφράζονται φόβοι για περισσότερες ζημιές στο μέλλον.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι πραγματικά κρίμα να βρίσκεται σ' αυτήν την θλιβερή κατάσταση. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, να γίνουν εργασίες, να αξιοποιηθεί και να ξαναγίνει το Αρχοντικό που τόσο πολύ αγαπήθηκε. 

Καλό θα ήταν οι κληρονόμοι, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, την Τοπική Κοινότητα και άλλους φορείς που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, να κινητοποιηθούν, ώστε να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή που θα είναι πλήγμα για την πολιτισμική κληρονομιά του ορεινού χωριού.





6 σχόλια:

  1. ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ!!!!!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ε.Σ.Π.Α ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΛΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΩΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην οδιοκτησια αρα και στη δικαιοδοσια Τραπεζας ειναι. Οποτε δεν μπορει να το εκμεταλλευτει ουδεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον τους βολεύει - συμφέρει να γίνει...οικόπεδο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι φορείς της Περιοχής τι κάνουν...μόνο βλέπουν...έχουν ενδιαφερθεί..έχουν επικοινωνήσει με την Τράπεζα για να μάθουν τις προθέσεις της?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αρμόδιοι στο χωριό γιατί δεν κάνουν μια συνέλευση για να προβάλλουν το ζήτημα και να δρομολογήσουν ενέργειες μαζί με τους κατοίκους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ λυπάμαι ειλικρινα , γιατί εγω μεγάλωσα σε αυτό το σπίτι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ