Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βάλτο αγόρι μου στο 90φεύγα να πέσουν τα τσιμέντα! Γεμάτη άγχος η «Βασίλισσα»

Match Summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό
Λίγο η μουντάδα, λίγο οι ψιχάλες, λίγο η εμφάνιση της Ξάνθης και πολύ το άγχος των παικτών και η έλλειψη συγκέντρωσης, οδήγησαν τη Βέροια στο να μη σηκώσει από τώρα το πρωτάθλημα! Παρατείνεται η στέψη του πρωταθλητή ακόμη λίγο, καθώς θέλουμε έναν μόλις βαθμό για να σηκώσει η ομάδα την κούπα. Κι από την άλλη, ο Κούγιας πολεμάει φανερά το momentum της Βασίλισσας βρίσκοντας διάφορα, αλλά και κάνει μεγάλα δώρα καθώς ούτε σήμερα κέρδισε τον πολύπαθο Ολυμπιακό Βόλου!

Είπαμε παίδες, αγαπάμε τη Μπάρτσα του βορρά, αλλά δεν θα χαϊδέψουμε τ' αυτάκια σας. Ακριβώς επειδή την αγαπάμε κι έχουμε σεβασμό προς αυτή τη φανέλα, στους ανθρώπους της και σε σας τους παίκτες που είστε οι πρωταγωνιστές και την έχετε φέρει ψηλά, εκεί που της αξίζει. Αλλά αν ξέρετε την ιστορία της, δεν αρκεί. Με 10 παίκτες η Ξάνθη λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δεν καταφέρατε τη νίκη. Πράγμα αδιανόητο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο βέβαια και γι' αυτό συναρπάζει.

Η Ξάνθη ακολούθησε για πολλά λεπτά την ίδιο σχηματισμό άμυνας με μείον έναν παίκτη στο κέντρο ( πολλά ......για να το κάνεις αυτό κόντρα στη Βέροια). Από 4-4-2 στην αμυντική οργάνωση, ο Ανυφαντάκης το κράτησε 4-3-2. Το πήρατε χαμπάρι;

Έστω και με αυτή τη μέτρια εμφάνιση, ας το βάζαμε στο 91' με τον Δημόπουλο κι ας είχατε παίξει έτσι. Πολύ άγχος ρε παιδιά και λογικό. Μόνο που το άγχος σας κατέβαλε παραπάνω από το επιτρεπτό και η στιγμιαία συγκέντρωση και λήψη απόφασης ανά διαστήματα δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο. Όπως και τα τελειώματα.

Θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο καθώς η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του 1ου ημιχρόνου και μετά την αποβολή του Αλί Μπάμπα σαφέστατα αναλάβατε την πρωτοβουλία και κυρίως προς το τέλος, αλλά στο κομμάτι της υπομαδικής τακτικής κάνατε λάθη που δεν μας έχετε συνηθίσει. Εμείς πάντως είμαστε μαζί σας, σας στηρίζουμε και είμαστε σίγουροι πως το πρωτάθλημα θα έρθει στην επόμενη αγωνιστική και μάλιστα με νίκη!

Ας πάμε να δούμε τις φάσεις του αγώνα.


Α Ημίχρονο

• Στο 3', σουτ του Θυμιανή αρκετά μέτρα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

• Στο 6', κακή κεφαλιά προς τα πίσω από τον Φαζό, χώθηκε ο Πασάς στη φάση να κυνηγήσει, αλλά επέστρεψε γρήγορα προς το τέρμα μπαίνοντας μάλιστα μέσα σ' αυτό και μπλοκάροντας τη μπάλα ο Ίτζο.

• Στο 11', ο Αλί Μπάμπα σύγκλινε προς τα μέσα κινούμενος από τη δεξιά πτέρυγα, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ.

• Στο 17', ωραία φάση transition για τους φιλοξενούμενους με πλαγιοκόπηση από τον κινητικό Αλί Μπάμπα, κεφαλιά από τον Τζανακάκη, αλλά η μπάλα ευτυχώς για τη Βέροια βρήκε ελάχιστα σε σώμα και κατέληξε κόρνερ.

• Στο 29', δυνατή και χαμηλή εκτέλεση φάουλ από τον Τζανακάκη, μπλόκαρε με 2η προσπάθεια ο Βελλίδης.

• Στο 29' και πάλι, , φάση μετάβασης για την Ξάνθη, όπου ο Διαμαντόπουλος πέρασε με κάθετη μπαλιά στον Τσιλιγγίρη. Αυτός έκανε ένα κακό τελείωμα με πλασέ ψηλά μέσα στην περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο Βελλίδης με επιτόπιο άλμα.

• Στο 46', σέντρα του Μπουκουβάλα, βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή ο Γιακουμάκης, αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω από τα δοκάρια του Ίτζο.

Β Ημίχρονο

• Στο 46' φάση transition για τους γηπεδούχους με τον Πασά, ο οποίος κινήθηκε από αριστερά, μεταβίβασε τη μπάλα προς τον Μούργο μέσα στην περιοχή, αλλά βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε ο Ίτζο.

• Στο 53', σέντρα του Πεταυράκη, κεφαλιά του Γιακουμάκη, άουτ.

• Στο 57', καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μούργο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

• Στο 60', μακρινό σουτ του Παπαχρήστου, μπλόκαρε εύκολα ο Ίτζο.

• Στο 61', φάση μετάβασης και πάλι για τη Βέροια, όπου μπάλα κατέληξε στον Μούργο, ο οποίος όμως δεν σούταρε ιδανικά κι έτσι μπλόκαρε εύκολα και πάλι ο Ίτζο.

• Στο 63', δυνατό σουτ του Μούργου και πάλι, αλλά μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

• Στο 74', εκτέλεση κόρνερ, σηκώθηκε ο προωθημένος Σκόνδρας και πήρε την κεφαλιά, αλλά πήδηξε σε λανθασμένο χρόνο με αποτέλεσμα η κεφαλιά να φύγει ψηλά άουτ.

• Στο 85, καλή φάση για τη Βασίλισσα, με καλή σέντρα από τον Κουάτενγκ, έβγαλε ο Καπνίδης για τον Πασά, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο εκτός εστίας αφού βρήκε σε πόδι αντιπάλου.

• Στο 90', σουτ του Φοφανά, βρήκε σε σώμα η μπάλα και κατέληξε και πάλι κόρνερ.

• Στο 91', ήρθε η μεγάλη φάση για τη Βέροια, αλλά δεν ήρθε το γκολ! Εκτέλεση με τον Κουάτενγκ, βρήκε τη μπάλα ο Πασάς και ήρθε με προβολή ο Δημόπουλος να στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ίτζο, από απόσταση 2 μέτρα από την εστία.

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (46' Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Δημόπουλος, Οικονόμου, Κάτσε (65' Ορφανίδης), Μούργος (84' Κουατένγκ), Γιακουμάκης (65' Καπνίδης), Πασάς, Πόζογλου (46' Φοφανά).

ΞΑΝΘΗ:
Ίτζο, Μιχαήλ, Φαζός, Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος (81' Δώρης), Τσέλιος (81' Δημητριάδης), Αλί Μπάμπα (31' αποβολή), Γκόμεζ, Ουνγιαλίδης, Θυμιάνης (93' Μπάτζιος), Τσιλιγγίρης (57' Γκάβριτς).

6 σχόλια:

  1. Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι κοιτάζουμε τι κάνουμε εμείς(Το ακούσαμε πολλες φορές και σωστό ήταν)Ευτυχώς που η Λάρισα έχασε βαθμούς.Τι κάναμε λοιπόν σήμερα εμείς;Παίζαμε με παίχτη παραπάνω και δεν το αξιοποιήσαμε.Χωρίς να έχω κάτι με τον παίχτη(τον Κάτσε)θεωρώ πως παίζαμε και εμείς με 10 παίχτες.Αυτή τη στιγμή είναι λίγος για τη Βέροια.Του έδινε πάσα ο Οικονόμου για να κάνει παιχνίδι και αυτός μοίραζε στο κέντρο την μπάλλα δεξιά-αριστερά χωρίς ουσία(και εγώ στα 58 μου αν έπαιζα το έκανα αυτό.)Αμυντικά μάρκαρε με τα μάτια και σταματούσε μόνο με φάουλ.Σου λείπει Δερμιτζάκη ο παιχταράς Γαβριηλίδης και δεν βάζεις έναν με πνευμόνια και ανασταλτικές ικανότητες.Η ξάνθη αν δεν είχε φάει κόκκινη κάρτα σήμερα θα μας νικούσε.Βγάζεις τον παιχταρά Γιακουμάκη που με το τρέξιμο του ανοίγει χώρους και σκοράρει ο Πασάς.Παίζεις με παίχτη παραπάνω.Τι φοβάσαι;Άσε τον Γιακουμάκη μέσα ,βγάλε τον Κάτσε και βάλε τον Καπνίδη.Χρειάζεται ευελιξία και ρίσκο(λέμε τώρα με παίχτη παραπάνω)Ατυχέστατη η αλλαγή του Γιακουμάκη.Ο μόνος που πηγαίνει πέρα δώθε.Τον χρειαζόμασταν σε κλειστή άμυνα.Δεν είναι προσωπολατρεία.Όποιος ξέρει λίγη μπάλλα εκτιμά την αγωνιστικότητα του.Μόλις έγινε αλλαγή έφυγα επειδή απογοητεύτηκα.Ευχόμουν να βγω ψεύτης και πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο να ακούσω γκόλ.Κριτική όχι με εμπάθεια αλλά καλοπροαίρετη για να νικήσουμε τον Λεβαδειακό.ΖΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα είπες. Συμφωνώ μαζί σου στο 90%. Διάβασε και την αξιολόγηση του Κάτσε, που θα μπει στο αντίστοιχο άρθρο. Μόνο που αν πρόσεξες, ο Γιακουμάκης πρέπει να είχε πρόβλημα στο ισχίο από το ημίχρονο, καθώς σε υπερέκταση με γλίστρημα, μετά φαινότανε να πονάει.

    Φιλικά, Βασίλης Αλαμπορινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τέτοια εμφάνιση δεν περνάς ούτε Λειβαδιά ούτε Λαμία/Απόλλωνα Σμύρνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύο κλάσεις καλύτερη από την Βέροια. Από αυτυχία δεν προηγήθηκε. Ακόμα και με 10 παίκτες έκανε φάσεις. Η Βέροια δεν είχε υποψία φάσης. Ακόμα και στο δεύτερο η κατοχή ήταν ανούσια. Τα άκρα της ήταν μηδενικά και η ανάπτυξη από το κέντρο επίσης. Ας ελπίσουμε ότι ήταν μια κακή εμφάνιση που δικαιούται να έχει η κάθε ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια τσιμέντα να πέσουν ..με 100 άτομα στο γήπεδο και οι μισοί υπάλληλοι τζαμπατζήδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε άλλο γήπεδο ήσουν; Πάνω από 1.000 άτομα είχε και μάλιστα με ανοιχτή την αγορά, με καταρακτώδη βροχή και με τα ισχίοντα μέτρα για τον Κορονοϊό. Υπο άλλες σηνθήκες θα είχε ακόμα περισότερους.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ