Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συγκίνησαν με το τραγούδι τους οι «Μπούλες» της Νάουσας

Tηρώντας το έθιμο στα γραφικά σοκάκια της πόλης μετά από δύο χρόνια

Το έθιμο «Μπούλες» της Νάουσας αναβίωσε με πλήθος κόσμου, ύστερα από 2 χρόνια λόγω πανδημίας. Μυσταγωγία και συγκίνηση ένιωσαν όσοι παρακολούθησαν το συναρπαστικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» ή αλλιώς «Μπούλες», με ρίζες χαμένες στα βάθη των αιώνων. Χαρακτηριστικές οι στιγμές όπου οι Μπούλες έχουν βγάλει τον Πρόσωπο και τραγουδάνε στα γραφικά στενάκια της όμορφης Νάουσας.

Δείτε το video:

3 σχόλια:

  1. Καλά έκαναν κ τους έβαλαν πρόστιμο τι είναι αυτό ο ένας πάνω στον άλλον καθόλου μέτρα προστασίας πολύς κόσμος ,κ τις επόμενες ημέρες αναμένεται στο φουλ τα κρούσματα ,αυτοί είναι οι έξυπνοι κ οι άλλοι σύλλογοι χαζοί που δεν έκαναν καμμιά εκδήλωση αλλά έχουν τον τρόπο τους οι ειθινοντες θα το γλυτώσουν ενώ δεν πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά θα κάνουν αυτοί με τα αξιώματα που τους παρότρυναν να το κάνουν να μην επιδιώξουν την διαγραφή του προστίμου, διότι θα βρουν απέναντι όλους τους συλλόγους που εφάρμοσαν το νόμο και δεν έκαναν καμιά εκδήλωση.
    Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αν θέλουμε να μιλάμε για δημοκρατία.
    Ήταν φιάσκο αυτό που κάνατε όλοι σας. δεχτείτε το και μην λέτε κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να θυμίσουμε ότι δύο χρόνια, παρά την απαγόρευση του δρωμενου,τα μαγαζιά της Νάουσας υποδέχτηκαν κόσμο την περίοδο του καρναβαλιού με αποτέλεσμα την ραγδαία αυξηση κρουσμάτων ,τους μετέπειτα θανάτους και την εκτός ελέγχου διασπορά του ιού. Είναι μια πόλη που έχει υποφέρει πολλάκις και ποικιλοτρόπως από τον κωρονοιο αλλά παρ'ολα αυτά κάποιοι ,με πρόσχημα την παράδοση, συνεχίζουν με τον ίδιο ανώριμο εγωισμό.Δεν ξέρω τι έγινε με τους συλλόγους και ποιος ευθύνεται για αυτήν την κίνηση και δεν με ενδιαφέρει.Υπαρχουν πολλοί τρόποι να διατηρήσουμε και την παράδοση και την συνείδηση μας ως πολίτες.Αυτο ήταν ασυνείδητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ