Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Όργωσε» την Ημαθία η Ρένα Δούρου - Πού πήγε και ποιους συνάντησε

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρειες και Δήμοι, πρέπει να καταπολεμήσουν το ξεπερασμένο προσωποκεντρικό μοντέλο με επίκεντρο τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, που επιβάλλει η κυβέρνηση. Μοντέλο, στον αντίποδα των προτεραιοτήτων του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης, μοντέλο που δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες των πολιτών, δεν καταπολεμά τις ανισότητες, δεν αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση, δεν προωθεί την κοινωνική συνοχή, τις ανθεκτικές υποδομές, δεν προστατεύει το δημόσιο χώρο».

Αυτά παρατήρησε η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνη για το Περιβάλλον, την Ενέργεια και την Κλιματική Κρίση, μετά από τη συνάντησή της, στη Βέροια, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στα μέτρα της, μακριά από την κοινωνία, τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Κοντά στους λίγους και ισχυρούς», προσέθεσε η ίδια, σήμερα, κατά την επίσκεψή της στην Ημαθία.


Η Ρένα Δούρου συνοδεύεται από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ημαθίας, Κ. Καλδάρα, τον αναπληρωτή Συντονιστή, Γρ. Γεωργιάδη, τα μέλη της ΝΕ, Ι. Κολτσίδα, υπεύθυνη Θεματικής Ενημέρωσης, Κ. Θεοδωρίδη, υπεύθυνο Θεματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ν. Σπυρίδου, υπεύθυνη Θεματικής Παιδείας, Δ. Χαμπίδη, υπεύθυνο Θεματικής Αγροτικού, Γ. Ουσταμπασίδη, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γ. Κολτσίδα και Κ. Λαγό, το μέλος ΚΕΑ, Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της Παράταξης “Προτεραιότητα στον Πολίτη”, Α. Μαρκούλη και τους πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρ. Αντωνίου και Φρ. Καρασαρλίδου.

Το κίνημα αλληλεγγύης για τα “Παιδιά της Άνοιξης”

Αργότερα η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε, στην Αλεξάνδρεια, "Τα Παιδιά της Άνοιξης", το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ. Και είχε συνάντηση με την Πρόεδρο, Ελ. Σαρκατζή και τον β Αντιπρόεδρο, Κ. Αρβανίτη. “Τα Παιδιά της Άνοιξης είναι δικά μας παιδιά. Όλοι μαζί, γονείς, φροντιστές, εργαζόμενοι, δίνετε τον καθημερινό αγώνα για την επαγγελματική κατάρτιση, την κοινωνικοποίηση, την απόκτηση δεξιοτήτων για να αποκτήσουν τα παιδιά την πολύτιμη αυτονομία τους”, σχολίασε η Ρ. Δούρου, που αναφέρθηκε στο “κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται μέσα από πρωτοβουλίες τέχνης, κινητοποιώντας την κοινωνία” για τη δημιουργία νέου Σπιτιού των Παιδιών της Άνοιξης στη Βέροια.


Για την εμβάθυνση της Τοπικής Δημοκρατίας

Ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με τον Αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας, Στ. Δελιοπουλο. “Δήμοι και Περιφέρειες οφείλουν να δίνουν κοινό αγώνα προς όφελος των πολιτών. Μπορούν, με τις κατάλληλες αρμοδιότητες και πόρους, να αναδειχθούν στα δυνατά χαρτιά για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς να περιμένουν αθηνοκεντρικές λύσεις εξ ουρανού”, σχολίασε η Ρ. Δούρου. 

«Από τον Έβρο ως την Ημαθία και από την Αττική ως την Κρήτη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλλει στην εμβάθυνση της Τοπικής Δημοκρατίας μέσα από μια πραγματική, ουσιαστική πολυεπίπεδη, αποκεντρωμένη διακυβέρνηση με, από και για τους πολίτες», προσέθεσε η ίδια. Αργότερα επισκέφθηκε τα Γραφεία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στην Αλεξάνδρεια, όπου και συζήτησε με αυτοδιοικητικά στελέχη της πόλης.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας

Τέλος εποικοδομητική και πλούσια σε θεματολογία ήταν η συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης η Ρένα Δούρου με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Φώτη Καραβασίλη και τα μέλη του Συλλόγου, Ν. Παπαγιάννη (ταμία), Κ. Βλαχόπουλο, Π. Δαβόρα, Γ. Ματσαρίδη, Ελ. Σαββίδου και Γ. Χατζόγλου.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ημαθίας, Κ. Καλδάρας, ο αναπληρωτής Συντονιστής, Γρ. Γεωργιάδης, ο υπεύθυνος Θεματικής Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικών Κινημάτων και Αλληλεγγύης της Ν.Ε., Βασ. Δημητριάδης, τα μέλη της θεματικής, Ν. Αυτζής, Α. Χαρίση, Β. Κωνσταντινόπουλος καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, Αντώνης Μαρκούλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κ. Τροχόπουλος και Π. Μουχτάρη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα της συνεπιμέλειας και των γυναικοκτονιών καθώς και τα θέματα της επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης, της προστασίας της πρώτης κατοικίας, του τέλους επιτηδεύματος. Παράλληλα έγινε αναφορά στις δράσεις και τις παρεμβάσεις του Συλλόγου για την προάσπιση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ο ρόλος της μαχόμενης δικηγορίας είναι σημαντικός στο πλευρό των πολιτών, για την προάσπιση των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως των δικαιωμάτων των γυναικών. Αυτό αποδεικνύουν έμπρακτα, με τη δράση τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Καραβασίλης και τα μέλη του», παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

24 σχόλια:

  1. Η νίκη είναι κοντά Ρένα, στο πρόσωπο του τσιπρα βλέπουμε τον ανθρωπο που μας έβγαλε από τα μνημόνια δυνατούς, χωρίς ανεργία, χωρίς φτώχεια, χωρίς μετανάστευση και εθνικά υπερήφανους με τη συμφωνία των πρεσπων - λαϊκά αποδεκτή, άσχετα αν στο πισοδερι τα ματ δεν μας επιτρεψαν να σας την δώσουμε από κοντά(την αγάπη μας)
    Σύριζα ποντεμος βενζερεμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε εκολαπτομενε Μίκη Ζέζα,στο Πισοδέρι δεν σε άφησαν τα ΜΑΤ τότε,αλλά εσύ σαν Μίκης το άλλαξες μετά,καημένε όχι ποντεμος βενζερεμος αλλά πονεμένος βαρεμενος,καραγκιοζιλικο.

      Διαγραφή
    2. Ανωριμε 1.48

      Θα πάτε στον πάτο του 3,5% γιατί εκεί ανηκετε σαν σύριζα.

      Το ότι το αντιλαμβανεσται και καταφεύγετε σε χαρακτηρισμους υβριζωντας, είναι θετικό, διότι δηλώνει αυτογνωσία εκ μέρους σας.
      Δεν δηλώνει αυτογνωσία όμως το γεγονός ότι αγνοείτε, οτι ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται.
      Εσείς είστε στο τρίτο, και θα φάτε αυτό που σας ετοιμάζουμε.

      Διαγραφή
    3. Οντως έτσι εσύ..

      Διαγραφή
    4. 1:48 καλά τα λες ο 8:22μμ είναι ακόμη από τους λίγους που δεν έχουν καταλάβει τι τους γίνεται και όπως φαίνεται ούτε θα το καταλάβει ποτέ.

      Διαγραφή
  2. Ακόμα ασχολείστε με αυτό το υποκείμενο ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιος τροπος...Μαλλον το "υποκειμενο" είσαι εσύ.

      Διαγραφή
  3. Ελα να μας σωσεις ρενα. Μας σωσατε ξανα πιο πριν απλα τωρα μας σωζει αλλος. Αλλα ελατε και εσεις. Σας περιμενουμε εγκαρδια !
    Και γενικα. Οποιος θελει ας ερθει να μας σωσει. Εμεις εδω θα ειμαστε. Που να παμε αλλωστε ; Με 2,5 ευρω την βενζινη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνεχίστε την επαφη με τον κόσμο. Με 27000 νεκρους σε μια χωρα που λογω θεσης και χρονολογιας εξαρσης της πανδημιας γλυτωσε το πρωτο κυμα ειναι εγκλημα αυτο που εγινε. Καποιοι πρεπει να καθησουν στο σκαμνι για εσχατη προδοσια του λαού με την αποδυναμωση του ΕΣΥ. Σαν να αφοπλιζουν το στρατο σε καιρο πολέμου. Πρωτη προτεραιοτητα της νεας προοδευτικης κυβερνησης να ειναι η ενισχυση του ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προχωρηστε και στηριξτε τον απλό κόσμο! Η επόμενη κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ-25 με ανοχη ΚΚΕ. Η πλειοψηφια ήδη υπαρχει με απλη αναλογικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝΔ μετρα τις μερες της. Ετοιμαστειτε για την επομενη απο τωρα. Ο φτωχος κόσμος σας χρειαζεται, οι λεχρίτες κατασπαλητες του δημοσιου χρηματος και τα gloden boys ετοιμαζουν τις βαλιτσες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιους φτωχούς μιλάς;
      Για αυτούς που τους έκοψε το ΕΚΑΣ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

      Διαγραφή
    2. Μιλά προσαβώς για τα 3 εκατομμύρια λαού που εδωσε προσβαση στην Υγεια ενω ειναι ανασφαλιστοι. Σου λέέι κατι αυτο στην Ελλαδα των χιλιάδων νεκρών? Μιλά για τα 300 ευρώ σε κάθε ανθρωπο που δεν έχει κανενα εισόδημα. Ετσι εξαφανίστηκαν οι άστεγοι από τα κέντρα της Αθήνας και στης Σαλονίκης. Το κόψιμο ΕΚΑΣ ήταν το μέτρο που υπεγραψε η ΝΔ και δυστυχώς δεν μπόρεσε να ανατρεψει ο ΣΥΡΙΖΑ οταν αναγκαστηκε να υπογραψει τη νεα δανειακη συμβαση και αντ αυτου πηρε αντίμετρα ενίσχυσης τους. Θελει πολυ μυαλο για να δει κανεις το ποιος στάθηκε διπλα στου φτωχούς και ποιος δεν δεχεται την ιδεα της ύπαρξης "φτωχών"?

      Διαγραφή
    3. Πούσαι ρε προφέσορα; Αργεις αλλά δεν ξεχνάς. Εγω δεν ειμαι κατασπαλητής σαν τους άλλοι. Σε διάβασα απο τα Σούσα της Μικράς Ασίας και ετοιμάζομαι να ερθω να σε βρω. Θα τους εθιπε... Εσηθετ... επιτεθούμε. Θα φάνε περικύκλωμα που θα τους βγει ο άξονας.

      Διαγραφή
    4. Προσαβώς προφέσορα, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να κάνει αυτο και το παράλλο διότι έφτεγε ο Κούλης. Τι νομίζεις δεν τα λέω εγω;Αν ητανε ο συριζας ρε, τους λέω, δεν θα γίνονταν όσα γίνονται και θα γίνονταν όσα δεν κάνει ο Κούλης. Εκτός βέβαια απο αυτα που φταίει ο Κούλης που δεν θα γίνονταν. Εγω τα λέω αλλα, που να με ακούσουν ου φασίστες.

      Διαγραφή
  7. Τολκας, μεγαλη γατα. Αφησε τους αλλους να φωτογραφιζονται και αυτος δεν εμφανιατηκε πουθενα διπλα στην υποδικο. Και οι αλλοι γελαγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καμένο χαρτί όταν της δόθηκε η ευκαιρια κατά λάθος έκανε κακό και όχι καλό τώρα είναι δώρο άδωρο την πήρανε χαμπάρι για την χώρα μας είναι ζημιά το απέδειξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μη το ξεχνάμε αυτό το καλό κορίτσι όταν ήταν να ορκιστεί ήθελε στο Σύνταγμα του βουνού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι αρχικά προγραμματισμένοι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν να έρθουν στην Ημαθία ακύρωσαν έξυπνα τις επισκέψεις τους γιατί γνωρίζουν πως η Ημαθία και ιδίως η Βέροια είναι καμένα χαρτιά για το κόμμα......αντίθετα έστειλαν την Βούρου η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ήδη καμένο χαρτί και υπόδικη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηδη απο το όργωμα, αρχισαν να φυτρώνουν τα σέκουλα, οι κολοκυθοκορφάδες, τα κουκιά και τα κάγκελα. Ναι. Φυτρώνουν και τα κάγκελα.Εάν εχεια άλλη γνώμη, εισαι αντίδραση και εθνίκι. Αυητοί ειναι οι προοδεμένοι. Πλατσουρίζουν και οι γόπες στα γάργαρα νερά. Οχι καλέ τα τσιγάρα. Τα ψάρια γόπες. Αμάν αγραμμάτιστοι. Βλάχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε βελιγκεγκα αφού δεν θέλεις να γράψεις τίποτα τι γράφεις,να δεις αν ο γραφικός χαρακτήρας σου είναι καλός,την γραμματοσειρά pc την γράφει.

      Διαγραφή
  12. Εγω καλέ μου ειμαι πριγκιπέσα και οχι βελιγκέκας. Μου εσπασε το ενα νύχι και ειμαι στα χάλια μου. Ειπα να εκτονωθώ ετσι. Ειναι και ο δικός μου με τρίχα στο στήθος. Αστα σου λέω. Αρρώστησε η Σούλα και δεν του εκανε αποτρίχωση. Που θα πάει το χάλη μας αυτό; Μη κρένεις απο σενα που τα εχεις όλα λυμένα. Ο κόσμος υποφέρει. Αλλά που να με καταλάβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ