Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αντιδράσεις στη Νάουσα για το βαρύ πρόστιμο - Τι λέει ο Πρόεδρος του Ομίλου

«Δεν είναι καρναβάλι, είναι έθιμο με ρίζες, είναι η ιστορία και η πολιτιστική ταυτότητα»
Το γεγονός ότι το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» δεν είναι καρναβαλική εκδήλωση ή παρέλαση, αλλά ένα έθιμο με μεγάλη ιστορία και πολιτιστική ταυτότητα και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να επιβληθεί κανένα πρόστιμο, αναφέρει στη Voria.gr μετά την είδηση για την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ο πρόεδρος του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» Άρης Τόσσιος.

«Περιμένουμε να μάθουμε πού έχει επιβληθεί το πρόστιμο, καλό θα κάνουν κάποιοι να μας διαχωρίσουν, ούτε καρναβάλια είμαστε, ούτε παρέλαση κάνουμε, ούτε ψυχαγωγική εκδήλωση είναι. 

Είναι ένα έθιμο με ρίζες, που ειδικά φέτος έχει έναν επετειακό χαρά, είναι η ιστορία και η πολιτική ταυτότητα της Νάουσας, τώρα αν κάποιοι δεν έκαναν τον κόπο να μας διαχωρίσουν ότι δεν είμαστε καρναβάλια τι άλλο να κάνουμε;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Τονίζει ότι για την τέλεση του δρώμενου υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας και αυτό τέθηκε υπό την αιγίδα του δήμου. «Απορούμε και εμείς για ποιο λόγο υπάρχει τέτοιο πρόστιμο στον Όμιλο ή σε εμένα προσωπικά και όχι στον διοργανωτή, υπό την αιγίδα του οποίου γίνονται οι εκδηλώσεις;», δήλωσε.

«Τηρήσαμε σε συνεργασία με τον δήμο όλα τα μέτρα, είχαμε εθελοντές αλλά και σεκιούριτι για να μην υπάρχει συνωστισμός. Είχαμε τη στέγη του Ομίλου κλειστή για τον ίδιο λόγο και επιπλέον δεν βγάλαμε να χορέψουν 160 παιδιά για να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό», επισημαίνει.

Διευκρινίζει ότι από πληροφορίες που έχει το πρόστιμο έχει επιβληθεί στον Όμιλο συμπληρώνοντας ότι θα ζητηθεί συνδρομή δικηγόρου.

12 σχόλια:

  1. Λυπάμαι πολύ κύριοι εσείς μπορείτε να το ονομάζετε (παραδοσιακό ή πολιτιστικό ή ότι άλλο δρόμενο ή έθιμο θέλετε) , αλλά κόσμο μαζέψτε τον έναν πάνω στον άλλο. Ή εφαρμόζετε το νόμο όπως όλοι ή ο καθένας ονομάζει όπως τον βολεύει την δική του εκδήλωση και την κάνει αφού όμως αναλάβει τις ευθύνες του, και αυτός που την κάνει και αυτοί που του έδωσαν την άδεια να την κάνει.
    Εάν τώρα πέσουν βουλευτές, δήμαρχοι κλπ για αν σβήσουν το πρόστιμο θα είναι μια γελοιότητα και κατάφορη παραβίαση της νομοθεσίας. Και η κυβέρνηση θα κριθεί αυστηρά για αυτό από τους νομιμόφρονες πολίτες.
    Το κράτος θα κριθεί.
    Να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως μας βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σύγχυση και το ότι νάνε, προνόμιο των άξιων,το να αναρωτιεστε δεν οδηγεί πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά όλοι εμείς οι αριστεροί της Νάουσας και όχι μόνο, που από την αρχή λέγαμε να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είχαμε δίκιο.
    Πλέον ως διεθνιστές και βλέποντας στο μέλλον τονίζουμε πως αυτά τα καπιταλιστικά έθιμα θα πρέπει να καταργηθούν άμεσα, γιατί τα πρόστιμα τα πληρώνουμε εμείς οι απλοί προλετάριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και από παλαιά εσείς οι Ναουσαιοι απολαμβανατε τα προνόμια της Βαλιντε Σουλτανας ωστόσο δεν είναι προνόμιο να θέτετε σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές ανθρώπων. Δεν θα πάθει τίποτα το έθιμο αν και για ακόμη μια χρονιά περίμενε σιωπηλά την κατάπαυση του φονικού ιού!!! Παρατηρήσαμε σε διάφορα stories και φωτογραφίες πόσο κόσμο είχε και πώς βρισκόταν ο ένας πάνω στον άλλο. Μην κοροϊδευόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο καλά έκαναν οι λεβέντες μας και βγήκαν να κρατήσουν τα ήθη και τα έθιμα μας ζωντανά,όσο για των κόσμο οποίος φοβάται να κάτσει σπίτι του αλλά όποιος είναι περήφανος για αυτούς που πολέμησαν για εμάς καλά έκανε και στήριξε τα παλικάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουταλιανέ.
      Πλήρωσε πρώτα το πρόστιμο και μετά πες ότι θέλεις.

      Διαγραφή
  7. ισχύει ο Νόμος μόνο για τους μαγαζάτορες ή εξαιρεί Δημάρχους, Μπούλες και λοιπούς μπούλιδες ;
    για να ξέρουμε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Βουλευτής που θα αναλάμβανε την ευθύνη γιατί κρύβεται και δε βγαίνει να πληρώσει το πρόστιμο; Μόνο λόγια για να φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ