Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγειρεύουμε ταλιατέλες με ψαρονέφρι

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Μια υπέροχη συνταγή για ζυμαρικά που θα σας ενθουσιάσει η φίνα γεύση του. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς για αυτή την εβδομάδα μάς προτείνει ταλιατέλες με ψαρονέφρι, ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και λαχταριστό πιάτο, ιδανική λύση ακόμα και ένα τραπέζι της τελευταίας στιγμής. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:


Υλικά

500γρ. ταλιατέλες
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
300γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φινόκιο, κομμένα σε κύβους
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
1 κ.γ. ζάχαρη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεματάμε λίγο τα κρεμμύδια μας. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, προσθέτουμε το κρασί και το βαλσαμικό ξίδι και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10΄ μέχρι να καραμελώσουν.

Φυλάσσουμε στη άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος λίγες λίγες (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσουν) για 1–2΄ από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε το φινόκιο, σοτάροντας για 3–4΄ ανακατεύοντας συνέχεια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για περίπου 5΄. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Τέλος τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο σκεύος με το φινόκιο, προσθέτουμε το κρέας και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


2 σχόλια:

  1. Καλά είναι Γ. Μεταξά, να αρχίζεις να βάζεις συνταγές που δεν απαιτούν ρεύμα, στα κάρβουνα, σε γλάστρες μέσα στη στάχτη, σε καζάνι με ξύλα, παστα, σασιμι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι γιατί ο άλλος είπε να μην ανάβουμε θερμοσίφωνα . Αυτός όμως έχει φάει πολύ χρήμα για τα επόμενα 40 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ