Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου απέστειλε ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Αναλυτικά: "Κάθε χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έρχεται να μας υπενθυμίσει τη σημασία της πρόληψης, της διάγνωσης και της θεραπείας του, βάσει της επιθυμίας οργανισμών, κοινοτήτων και ατόμων να περιορίσουν τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου. Στη σκιά της πανδημίας, για 3η συνεχή χρονιά, ο προσυμπτωματικός έλεγχος, οι χειρουργικές παρεμβάσεις και οι θεραπείες καθυστερούν για χιλιάδες καρκινοπαθείς λόγω αναβολών.
Δυστυχώς ο καρκίνος συνεχίζει να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με την πίεση που ασκείται σε οικογένειες και υγεία να αποτελεί μεγάλο βάρος στη διαχείρισή του, ειδικότερα όταν σημαντικός αριθμός ασθενών δεν έχει πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.
Αυτή λοιπόν την ημέρα καλούμαστε να εστιάσουμε στη βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπισή του: Την πρόληψη και την πρόωρη ανίχνευση. Η αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης των κρατών μελών προκειμένου να βελτιώσουν τον έλεγχο και την περίθαλψή του. Ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου και στην Ελλάδα μετά τις καρδιαγγειακές νόσους. Η δράση όλων μας προς την κατεύθυνση της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου ζωής συμβάλλει στην καταπολέμηση νοσημάτων. Επιδίωξη είναι τα ποσοστά επιβίωσης πολλών τύπων καρκίνων να βελτιώνονται χάρη στην προσιτή έγκαιρη ανίχνευση, την ποιοτική θεραπεία και τη φροντίδα επιβίωσης."
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκαλέσει ο θάνατος της καθηγήτριας Μαριάννας Ρούσσου. Η εκλιπούσα ταξίδεψε για την
-
Tην ημέρα θα λειτουργεί ως καφετέρια και στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε μπαρ, προσφέροντας ποτά, finger
-
Οργανώνεται το κίνημα «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» στην Ημαθία
-
Στη θλίψη έχει βυθιστεί η κοινωνία της Αλεξάνδρειας μετά την είδηση του θανάτου του Χρήστου Τσιόμπρα. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την «Γειτονιά
-
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαμόγελα, μουσική και θετική διάθεση πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, 2 Ιουλίου, τα εγκαίνια του
-
Σοβαρό ατύχημα με τραυματισμό ενός 47χρονου άνδρα σημειώθηκε σε αυλή σπιτιού στη Μελίκη το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2026.
-
Σε μια ώρα είσαι εκεί - Βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και διασκέδαση σε υπέροχα καφέ, μπαρ και εστιατόρια
-
Επιστροφή στο χωριό για μάθημα... παραδοσιακής βλάχικης χορτόπιτας για τον Γιώργο Καραμίχο που άφησε για λίγο τα θεατρικά και τηλεοπτικά
-
«Ευχαριστώ τους φίλους που πάντα είναι δίπλα μου στα καλά και στα κακά»
-
Ενώπιον του Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 1η Ιουλίου 2026, η τελετή




Ευχαριστούμε για την ηθική στήριξη κ.Δημαρχε αλλά θα προτιμούσαμε και κάποιες οικονομικές διευκολύνσεις προς τον Δήμο χωρίς οικονομικά κριτήρια διότι τα έξοδα αντιμετώπισης του προβλήματος μας είναι μεγάλα και δυστυχώς δεν μπορούν να φανούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τέτοια πρώτος είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφή