Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κέρδισε έστω και δύσκολα τον Μαύρο Πιτ ο στρατηγός Pablo

H μάχη των πάγκων

Το σκάκι μεταξύ των 2 προπονητών τείνει να γίνει καθιερωμένο event πλέον. Συνηθίζουν να λατρεύουν και να απολαμβάνουν πλέον ο Παύλος Δερμιτζάκης κι ο Αλέκος Βοσνιαδης τις μεταξύ του μάχες, όσο δύσκολες και να είναι. Το ματς πήγε στο δυναμικό physical game και στην αλληλοεξόντωση. Με ένα 1ο ημίχρονο που μονάχα η Βέροια κατόρθωσε να πατήσει περιοχή μέσα από τις συμπληγάδες των μπλε και με ένα 2ο Ημίχρονο που είχε δύο κομμάτια της πίτας... ένα 25λεπτο όπου παρ' όλες τις αναχαιτίσεις των φιλοξενουμένων η Βέροια κατάφερε να βγάλει κάποιες φάσεις, να σκοράρει και ένα 20λεπτο αλλαγής σχηματισμού από τον Καβαλιώτη τεχνικό, με έναν επιθετικό, πράγμα που δε συνηθίζει φέτος. 

Έτσι, η Νίκη Βόλου κέρδισε κάποια μέτρα, προσπάθησε να απειλήσει από τον αέρα, αλλά η μία και μοναδική σπουδαία φάση που της βγήκε ήταν στο έδαφος με το σουτ του Βασιλείου από πλεονεκτική θέση και τον Βελλίδη να κάνει μια σημαντικότατη απόκρουση.

Ας δούμε τις κινήσεις των 2 προπονητών μέσα από την ματιά του Βασίλη Αλαμπορινού...


★ Παύλος Δερμιτζάκης

Ο τεχνικός της Βασίλισσας είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τη Νίκη Βόλου και το έκανε και πάλι. Κι όχι άδικα. Οι παίκτες του δυσκολεύτηκαν αρκετά στη δημιουργία, πράγμα που είναι το βούτυρο στο ψωμί της φετινής <<Βασίλισσας>>, η οποία είναι άκρως παραγωγική.

Παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό οργάνωσης θέσεων το κλασσικό πλέον 4-4-2 / 4-2-3-1 α λα Dermi ενδομιξιακής φύσεως με τον Γιάννη Πασά σε ρόλο συνδετήρα. Κατά την επιθετική οργάνωση γινόταν 4-2-4 και 3-2-5 και στην αμυντική 4-4-2. Μόνο που αφού έβαλε γκολ η ομάδα του, μετά το 77', έμεινε με έναν επιθετικό κι έβαλε όχι 3ο στόπερ όπως συνηθίζει σε 3-5-2, αλλά έξτρα χαφ σε 4-5-1 για να κλειδώσει τις μάχες στο κέντρο.

Βέβαια κινδύνευσε μια φορά σοβαρά στη φάση με τον Βασιλείου, αλλά η ικανότητα του Βελλίδη καπάρωσε αυτή τη φορά τους 3 βαθμούς!

★ Αλέκος Βοσνιαδης

Η ομάδα του στηρίζεται στις αλληλοκαλύψεις και στα ντουμπλαρίσματα στις πτέρυγες σε περιπτώσεις transition κατά την αμυντική οργάνωση. Επιθετικά, υπήρχε όπως πάντα πλάνο από τον τεχνικό της Νίκης, αλλά το αμυντικό block της Βέροιας δεν τον άφησε να δημιουργήσει σχεδόν καθόλου.

Θεωρώ πως όταν είχε τον Τζοβάρα ως αριστερό μπακ χαφ στο 3-5-2 και τον Πάνο στο δεξί άκρο, οι μπλε ήταν πιο απειλητικοί. Πλέον, μετά την πώληση του Τζοβάρα (ο οποίος δούλεψε και βελτιώθηκε παρά πολύ τελευταία κι έγινε καλός τεχνικά, πράγμα που του έλειπε κάπως) , βάζει τον άλλον αξιόλογο μπακ χαφ τον Πάνο στα αριστερά, αλλά δεν έχει την ίδια άνεση να κινηθεί πάνω στον ασβέστη καθότι δεξιοπόδαρος.

Ο σχηματισμός ήταν και πάλι το 3-5-2 που επιθετικά γινόταν μια απλή μεταφορά των γραμμών και στην αμυντική οργάνωση γινόταν 5-3-2, με κύριο στόχο αναχαίτισης την κλοπή στην 1η μεταβίβαση του αντιπάλου, με constant pressing.

Στάθηκε αξιοπρεπέστατα, απέναντι στην καλύτερη φετινή ομάδα της SL2 και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να πάρει βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ