Quantcast

http://picasion.com/

Η επέλαση του «Διομήδη» από το Ξηρολίβαδο μέσα από 42 μαγικές «κατάλευκες» φωτογραφίες!

Γράφει και φωτογραφίζει ο Ιωάννης Κ. Τσιαμήτρος
Ο Προφήτης Ηλίας του Ξηρολιβάδου σε συνδυασμό με την εμφάνιση του Ήλιου προσπαθεί να απαλύνει το «κατόρθωμα» του ανδρείου βασιλιά του Άργους που υμνείται στην Ιλιάδα του Ομήρου τόσο, όσο και στην Αινειάδα του Βιργίλιου. Παρόλα αυτά πολλοί Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι διασκέδασαν με χαρούμενο τρόπο την πολεμική έλευση του πολέμαρχου που μεταμφιέστηκε, παίρνοντας τη μορφή ενός δυνατού χιονιά (70 πόντους μέχρι ένα μέτρο). Άλλωστε το πολύ χιόνι προμηνύει ένα δροσερό καλοκαίρι με πολλά νερά.

Δείτε τις φωτογραφίες από το χιονισμένο Ξηρολίβαδο:











































4 σχόλια:

  1. Πραγματικά ωραίες φωτογραφίες, που σπάνια βλέπουμε πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο ήταν το Ξηρολίβαδο πριν χρόνια! Ένα καταπληκτικό ορεινό χωριό με πανέμορφα δάση και τοπία!
    Βγάλτε όμως τώρα φωτογραφίες και από το άχρηστο βιομηχανικό αιολικό σταθμό , για τον οποίο το βουνό μετατράπηκε σε εργοτάξιο!
    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το χωριο και γενικα το τοπιο εκει επανω εξακολουθει να ειναι πανεμορφο! οι ανεμογεννήτριες για πολλους ειναι απαραδεκτες και ξενες με το φυσικο τοπιο. για αλλους ειναι μερος της εξέλιξης και της προστασίας της φυσης. το ερωτημα που θα ισως δεν εχει απαντηθει απο ειδκους ειναι εαν τελικα βαλπτουν τον ανθρωπο και το περιβαλλον γιατι πολλα ακουγονται ειδικα για τη στιγμη που θα ερθει το τελος της λειτουργίας - ζωης αυτων των μηχανηματων.

      Διαγραφή
  3. Ρε παιδια τοσο καιρό δεν μας πείραζε η καταστροφη του περιβάλλοντος απο την κοντινή Πτολεμαίδα και μας πειράζουν οι ανεμογενήτριες. Γιατι ρε Ελληνες είστε γκρινιαρηδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ