Quantcast

http://picasion.com/

Τρακάρισμα με διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο - Ποιος φταίει;

Αποτελεί μια σπάνια περίπτωση που όμως συμβαίνει, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που από λάθος «έπεσαν» με το αυτοκίνητό τους σε ένα παράνομα σταθμευμένο όχημα. Αλήθεια, σε αυτή την συνθήκη ποιος φταίει; Πολλοί θα νομίζετε ότι σε περίπτωση που τρακάρετε με ένα παράνομα παρκαρισμένο ή διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο, όλο το φταίξιμο θα πέσει πάνω στον οδηγό ή ιδιοκτήτη του ακατάλληλα σταθμευμένου οχήματος, και η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Σύμφωνα όμως με την ελληνική νομοθεσία, το αντικανονικό ή ακόμα και το παράνομο παρκάρισμα δεν αποτελεί συνθήκη υπαιτιότητας του ατυχήματος για τον ιδιοκτήτη ή τον οδηγό του εν λόγω οχήματος.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Όσο ακατάλληλα ή παράνομα έχει παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του, εάν πέσει άλλο αυτοκίνητο πάνω του, δεν θα φταίει. Απεναντίας, όλη η ευθύνη βαραίνει τον οδηγό του κινούμενου οχήματος που δημιούργησε το ατύχημα.

Το μόνο που θα έχει σαν επίπτωση ο οδηγός του παράνομα σταθμευμένου αυτοκινήτου είναι να λάβει μία κληση και να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο λόγω της συγκεκριμένης παράβασης που πραγματοποιήσε. Για την ζημιά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητό του, θα αποζημιωθεί από τον οδηγό του κινούμενου οχήματος.

Επειδή όμως η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού είναι άδικη για την πλευρά του οδηγού που τράκαρε το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείς έχουν καταφύγει το τελευταίο διάστημα σε μια συνθήκη συνυπαιτιότητας για μια πιο σωστή και γρήγορη αντιμετώπιση του ατυχήματος.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε ένα τρακαρισμένο παρκαρισμένο όχημα γιατί αποτελεί ποινικό αδίκημα που επιφέρει και ποινή φυλάκισης. Ο Φιλικός Διακανισμός θα λύσει το πρόβλημά σας και δεν θα πάρετε ένα αχρείαστο και παράλογο ρίσκο.

3 σχόλια:

  1. Η συνυπαιτιοτητα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ,διοτι το παρανομα παρκαρισμενο αυτοκινητο,σε διασταυρωση,σε στροφη ποσο μαλλον διπλοπαρκαρισμενο ,δημιουργει συνθηκες επιτελεσης ατυχηματος λογω του περιορισμου ορατοτητας-πλατους λωριδας, σε οχηματα που κινουντε στον ιδιο δρομο ,η, σε καθετο.
    Η μονη λυση ειναι η τροχαια,χωρις σφυριχτρα να μοιραζει κλησεις σε διπλοπαρκαρισμενα μεχρι να γινουμνε ελβετια.
    p.s.Ελβετια ,ειτε οσον αφορα την τηρηση του Κ,Ο,Κ, ειτε σε οικονομικο επιπεδο απο τα εσοδα απο τις κλησεις των ΝεοΕλληνων. Τριτη λυση δεν υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ Ή ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΜΦΑΝΗ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗ ΟΡΑΤΗ Ή ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΘΕΣΗ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΌΤΗΤΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΒΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΟΧΗΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;;;ΤΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΟΔΗΓΟΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΑΝ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΟΨΕΙ ΚΛΗΣΗ Ή ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Ή ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΙ... ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ