Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Forza Βεροιάρα, ήρθε η 4άρα!

Match summary από τον Βασίλη Αλαμπορινό

Κατόπιν αναβολών, κρουσμάτων covid με κύρια αγωνιστική παρενέργεια τις ελλείψεις στις προπονήσεις και την καθυστέρηση τέλεσης των αγώνων, επιτέλους η χρονιά ξεκίνησε και ξεκίνησε βασιλικά για τη «Βασίλισσα». Σ' ένα ματς με αντίπαλο τον Πιερικό, ο οποίος κατέβηκε ξεκάθαρα για να αμυνθεί με αλληλοκαλύψεις σ' ένα λογικό τακτικό πλάνο , αλλά με φανερή αδυναμία ανάπτυξης, δημιουργίας κι εκτέλεσης φάσεων, που ειδικά στο 2ο ημίχρονο βοήθησε τη Βέροια να κυριαρχήσει 100% στο γήπεδο.

Το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε μουδιασμένα και από τις δύο ομάδες, καθώς δεν είναι εύκολο μετά απ' όλα αυτά να γίνει κάποιος 1ος αγώνας που να διεκδικεί δάφνες θεάματος και να υπάρχουν τρεξίματα όπως πριν τη νέα χρονιά. Λογικότατο.

Παρ' όλα αυτά κι ενώ ο Πιερικός είχε τον έλεγχο της μπάλας για κάποια λεπτά, η Βέροια ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με στατική επιθετική φάση κι έπειτα από ενα μέτριο ματς που ακολούθησε στα επόμενα τριάντα λεπτά, κατάφερε να βάλει και το 2ο γκολ και ουσιαστικά να αποκτήσει ψυχικό advantage , πράγμα που θεωρώ πως ήταν το κλειδί της επιτυχίας στο σημερινό αγώνα.

Έπειτα, η Forza Βεροιάρα κυριάρχησε στο γήπεδο, όχι σε υψηλές εντάσεις όμως, κάνοντας σωστή διαχείριση των οργανικών physical att των ποδοσφαιριστών και εκμεταλλεύοντας στο έπακρο την ψυχολογική ευρωστία έβαλε και το 3ο τέρμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια ανακουφισμένη από το αρχικό άγχος.

Το 2ο μερος, βρήκε τη Βέροια να σκοράρει και 4ο γκολ, τον Πιερικό να έχει καταρρεύσει πνευματικά και ψυχικά και σε μία φάση μετάβασης να σκοράρει κι αυτός ένα γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Α' Ημίχρονο

• Στο 8', σε επιθετική στατική φάση φάουλ εκτός της αντίπαλης περιοχής, εκτέλεσε με καταπληκτικό χτύπημα με το αριστερό ο Μούργος, κάνοντας το 1-0.

• Στο 12', σουτ του Sudar από μακριά, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

• Στο 19' σέντρα για τους φιλοξενούμενους, αλλά επενέβη ψύχραιμα ο Σκόνδρας διώχνοντας τη μπάλα.

• Στο 26, συνδυασμός Γιακουμάκη- Μπουκουβάλα και Μούργου, με τον τελευταίο να κάνει χαμηλή σέντρα, αλλά δεν υπήρχε συμπαίκτης να τελειώσει τη φάση.

• Στο 27', δυνατό σουτ του Ίτσιου από τα 25 μέτρα , αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε με ωραία επέμβαση στη γωνία σε κόρνερ.

• Στο 31', δοκίμασε ο Μπουκουβάλας το πόδι του, αλλά η μπάλα κατέληξε μακριά εκτός της εστίας του Γαλάνη.

• Στο 36', φαρμακερή σέντρα του Χαντζάρα, αλλά έδιωξε ο Μπουκουβάλας.

• Στο 39', ωραία ντρίμπλα του Μπλέτσα εναντίον 2 αντιπάλων κοντά στον άξονα, μεταβίβασε τη μπάλα στον Γιακουμάκη, ο οποίος σούτερε δυνατά λίγο πιο μακριά από το καρουμπαλο, ασταθής απόκρουση του Γαλάνη και ήρθε ο Πασάς στην επαναφορά με άμεσο τελείωμα, γράφοντας το 2-0.

• Στο 40', επιθετικό transition για τη Βέροια, υπέροχη κάθετη εναέρια πάσα του Πασά για το Γιακουμάκη, ο οποίος έφυγε ανάμεσα από τους αντίπαλους σπάζοντας το block και με υπέροχο πλασέ - κρέμασμα, έβαλε το 3ο στον Γαλάνη, ο οποίος βγήκε στο πουθενά και στο ενδιάμεσο.

• Στο 43', δυνατό σουτ του Παντελιάδη, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

• Στο 44', μακρινό σουτ του Sudar , αλλά η μπάλα έφυγε στο πέταλο , κοντά στον ηλεκτρονικό πίνακα του σταδίου.

Β ' Ημίχρονο

• Στο 52', ο Παπαδόπουλος μεταβίβασε τη μπάλα στον Χαντζάρα, ο οποίος από πλάγια θέση κοντά στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

• Στο 58', σε φάση διάσπασης αμυντικού block, ο Μπουκουβάλας έβγαλε ωραία κάθετη μέσα στην περιοχή για τον Πασά, ο οποίος αν και δεν έκανε το ιδανικότερο τελείωμα, ο Γαλάνης δεν κατάφερε να αποκρούσει ούτε αφού η μπάλα του έφυγε μέσα από το σώμα... Βέροια - Πιερικός 4-0!

• Στο 60', σέντρα του Μούργου για τον Γιακουμάκη, αλλά βγήκε ο Γαλάνης κι ενώ δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα με γροθιές στον αέρα, πηδώντας με λανθασμένη βηματοληπτική πράξη, έδιωξε κάπως με το σώμα σε μια περίεργη φάση.

• Στο 67', δυνατό σουτ από τον Μούργο, απέκρουσε ο Γαλάνης και μετά από 1-2 μπαλιές της Βέροιας, σούταρε δυνατά με το δεξί ο Μπλέτσας, αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο εκτός εστίας.

• Στο 72', πάτησε περιοχή ο Οικονόμου, σούταρε, αλλά μπλόκαρε με 2η προσπάθεια ο Γαλάνης.

• Στο 76', δυνατό σουτ του Μπλέτσα και πάλι εξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ.

• Στο 80', σε φάση transition από την άμυνα στην επίθεση, έφυγε πλαγιομετωπικά ο Παπαδόπουλος, έβγαλε χαμηλή μεταβίβαση ακριβείας μέσα στην περιοχή για τον Κανούλα κι έτσι ο πρώην παίκτης της Βέροιας σκόραρε, μειώνοντας το σκορ σε 4-1.

Δεν το κουνάτε από δω... Έχει Μάχη των Πάγκων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ