Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κατά διοίκησης Νοσοκομείου και κυβέρνησης

Από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανακοινώθηκαν τα εξής: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Βέροιας με την εμπλοκή ιατρικού προσωπικού, λόγω αντιπαράθεσης σε ιδιωτική υπόθεση, αναδεικνύει τις ευθύνες και την προκλητική συμπεριφορά του σημερινού Διοικητή κ. Πλιόγκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, φορείς, συλλογικότητες είχαν επισημάνει πόσο εγκληματικό είναι το Νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη συνεπιμέλεια. Η Κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει και πάλι συμφέροντα κώφευσε και οδήγησε το Οικογενειακό δίκαιο σε αναχρονιστικές εποχές.

Προσφάτως, μετά από μία απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία αγνόησε, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, όλα τα στοιχεία περί σωματικής, ψυχολογικής, συναισθηματικής, επαγγελματικής βίας κατά της ιδίας, με τη στήριξη και τις μαρτυρίες των δύο πρώην συζύγων του καταγγελλόμενου, αναδείχθηκε ένα γεγονός άσκησης βίας, σωματικής και ψυχολογικής, αλλά και προσβολής προσωπικότητας στον χώρο εργασίας. Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα εντός του Νοσοκομείου Βέροιας σύμφωνα με την ίδια την καταγγέλλουσα ιατρό από τον πρώην σύζυγό της και διευθυντή-ιατρό.

Το γεγονός αυτό δεν ελέγχθηκε πειθαρχικά, ούτε και διατάχθηκε κάποια ΕΔΕ. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξαρχής έθεσε το θέμα στη Βουλή και κατέθεσε επιπλέον κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον κο Πλεύρη, που την υπογράφουν 31 Βουλευτές του, με πρωτοβουλία των Βουλευτών Δώρας Αυγέρη, Ραλλίας Χρηστίδου και του Βουλευτή Ημαθίας Άγγελου Τόλκα για όλα τα θέματα που προκύπτουν από τις παραπάνω καταγγελίες και τις ευθύνες του Υπουργείου Υγείας και του Νοσοκομείου Βέροιας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και ρωτάμε γιατί άραγε; Γιατί δεν ελέγχθηκε πειθαρχικά ο καταγγελλόμενος ιατρός; Γιατί δεν διατάχθηκε ΕΔΕ για τις καταγγελίες; Οι ευθύνες του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Πλιόγκα, κομματικού στελέχους των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας, είναι ξεκάθαρες και κραυγαλέες.

Η συγκάλυψη(;) από τον κ. Πλιόγκα, μίας πράξης άσκησης σωματικής και ψυχολογικής βίας ποια αφετηρία έχει; Μήπως τη στενή σχέση του εν λόγω ιατρού με υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας;

Εν τέλει ο κ. Πλιόγκας για να αντιληφθεί τις ευθύνες που έχει αυτός και το κόμμα του η Νέα Δημοκρατία, έπρεπε να οδηγηθούμε σε μία οικογενειακή τραγωδία; Ο κ. Πλιόγκας, όπως και η Κυβέρνησή που τον διόρισε τελικά δεν είναι ικανός, ούτε έναν πειθαρχικό έλεγχο να διατάξει. Οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις, διαφορετικά να αποχωρήσει από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας».

14 σχόλια:

  1. "αντιπαράθεση σε ιδιωτική υπόθεση"...λέει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε ντιπ για ντιπ ηλίθιοι ή μας περνάτε για ηλίθιους; Να γίνει το Νοσοκομείο "τροχονόμος" σε οικογενειακές υποθέσεις; Αν υπήρχε ξυλοδαρμός δεν θα πρεπε το θύμα να υποβάλλει και μήνυση; Και γιατί δεν έκανε μήνυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ιδιωτική η αντιπαράθεση όταν το γεγονός αυτό συμβαίνει μέσα σε χειρουργική αίθουσα Κρατικού Νοσοκομείου. Ας μας πεί κάποιος ειδικός τι θα γινόταν στην περίπτωση που κατα την διάρκεια του χειρουργίου η γιατρός δεν μπορούσε να συνεχίσει από την ταραχή της, τι θα γινόταν ο ασθενής καθώς όπως γνωρίζουμε στο νοσοκομείο υπάρχει μόνο ένας αναισθησιολόγος? Από την χειροδικία του γιατρού μήπως τελικά κινδύνεψε και ο ασθενής????

      Διαγραφή
  2. Τι έγινε σήκωσαν κεφάλι τα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να φύγει εδώ και τώρα και να τον περάσουν και ΕΔΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα δεν κατάλαβα,πος μπορεί να ξέρει ενα κόμμα, τί είναι σωστό για έναν ασθενή,η έναν φοιτητή,?!+!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά δεν ζεις Ελλάδα εσυ; Ο συριζας τα ξέρει όλα, σκέφτεται για σένα, τρώει και πίνει για σενα, αράζει για σένα. Το κόμμα ειναι σαν τον Τζακ Νόρις. Πριν σκεφτείς εσυ κάτι, αυτοί το κάνουν έργο.

      Διαγραφή
  5. Ότι την Κυριακή γίνεται κινητοποίηση στη Βέροια για το συγκεκριμένο συμβάν έχει κοινοποιηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κάνουμε την προσευχή μας να μην ξανά έρθει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν κρίνουμε από τους τοπικούς νυν πολιτευτές και υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά, διάβασα τις προάλλες τόσο την προηγούμενη ανακοίνωση όσο και τις δηλώσεις της συγκεκριμένης ιατρού. Κατά αρχήν να πω πως βάση των όσων διάβασα είμαι 100% με το μέρος της. Απαράδεκτη η όλη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ιατρού τόσο κατά την διάρκεια της παραμονής της όσο και μετά την φυγή της. Πάλι ξανά λέω εφόσον αληθεύουν όλα όσα έχουν ειπωθεί. Διαπιστώνω ωστόσο όμως και μία εντελώς αρρωστημένη κατάσταση που υπάρχει πολλά χρόνια πριν φτάσουν στο σημείο της καταγγελίας. Αυτά τα περιστατικά τα βίωνε για χρόνια και στο σπίτι της μπροστά στα παιδιά της. Δεν θα έπρεπε να τα καταγγείλει πολύ νωρίτερα προκειμένου να προστατέψει και τα ίδια της τα παιδιά; Έπρεπε δηλαδή να φτάσει αυτό το σημείο και μέσα στο νοσοκομειο και σε μία κατάσταση που δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη αστυνομία και άλλοι φορείς να πρέπει να δώσει λύση μία διοίκηση που μόλις είχε αναλάβει και εκτός του ότι δεν γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις έπρεπε να προετοιμάσει ένα νοσοκομείο για την πανδημία που ήταν προ των πυλών; Είναι σαν να λέγανε (με όλο τον σεβασμό στην γυναίκα), τραβάει αυτή η κατάσταση χρόνια, ας περιμένουμε την νέα διοίκηση να πάρει την καυτή πατάτα. Εντάξει, τι να πω, μακάρι μόνο αυτή η μητέρα να βρει εν τέλει το δίκιο της και ως γυναίκα και ως μητέρα. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Σόρρυ αν κούρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρεις εσύ πολλές κακοποιημένες γυναίκες να βρίσκουν το δίκαιο τους? Η κυρία κάλεσε την αστυνομία όπως διαβάσαμε και της είπαν αυτά συμβαίνουν μεταξυ των ζευγαριών. Ξέρεις τι κατάφερε ο αστυνομικός εκείνη την ημέρα να δώσει ώθηση στον κακοποιό γιατρό να συνεχίσει ατιμώρητος το έργο του. Ξέρεις πόσος πόνος υπάρχει απο εγκλωβισμένες γυναίκες εκεί έξω? Εμείς τα βλέπουμε και δεν αντιδρούμε μόνο όταν είναι το θύμα για την αδερφή ή την κόρη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν κάποιος κακοποιείται, αποφεύγει,κατά τη γνώμη μου, οποιαδήποτε επαφή. Όπως ο διάβολος το λιβάνι. Άρα, όταν πια φύγει από τη βάση κακοποίησης, την κατοικία, δεν ταξιδεύει για λόγους αναψυχής με τον κακοποιητη στα ελληνικά νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού το λέει ο σύριζα, έτσι θα΄ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ