Quantcast

http://picasion.com/

Έρχονται 2.600 προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ

Την πρόσληψη 1.600 νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και 1.000 Oπλιτών Bραχείας Aνακατάταξης (ΟΒΑ) εξήγγειλε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τον ετήσιο απολογισμό του Επιτελείου για το 2021 στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά. Παράλληλα, όπως προσέθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, το 2022 αποκαθίσταται ο αριθμός των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων στα επίπεδα του 2013 για τουλάχιστον πέντε έτη.

Επίσης, τόνισε το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτέλεσαν και συνεχίζουν να επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τη συνδρομή της ΜΟΜΚΑ σε έργα οδοποιίας, οδόστρωσης και κατασκευής γεφυρών BAILEY, μέσω της διάθεσης προσωπικού, μέσων και υποδομών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και της επιμελητειακής υποστήριξής της αλλά και με την διάθεση προσωπικού και μέσων για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, δυσμενών καιρικών συνθηκών και άλλων έκτακτων καταστάσεων. 

Όπως ανέφερε, με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πέραν της κύριας αποστολής τους δύνανται όποτε και όπου κληθούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου με την οποία εξασφαλίζεται η ενιαία διοίκηση και έλεγχος των Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) ενώ επισήμανε και την ίδρυση της Εθνικής Στρατιωτικής Αρχής Αξιοπλοΐας, αποστολή της οποίας είναι ο έλεγχος και η πιστοποίηση της αξιοπλοΐας των ιπτάμενων μέσων που χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

10 σχόλια:

  1. Φαντάροι πολυτελείας.....ιδανικοί για σκοπιές και αγγαρείες....ας όψεται η ανέχεια της εποχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι φίλε αλλά είσαι άσχετος.
      Τα στελέχη αυτά προορίζονται για τον χειρισμό οπλικών συστημάτων και μόνο. Οι κληρωτοι φαντάροι θα κάνουν τις σκοπιές και τις αγκαρίες για τη λειτουργία του συστήματος. Τα σύγχρονα όπλα χρειάζονται προσωπικό με καλύτερη εκπαίδευση και όχι τους έφεδρους που πηγαίνουν για λίγους μήνες.
      Για αυτό καλύτερα να μην μιλάς χωρίς να ξέρεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι τυχαίο που όσοι πάνε για ΟΒΑ και ΕΠΟΠ είναι στο χαμηλότερο επίπεδο γραμματικών γνώσεων και αυτοεκτίμησης.
      Επίσης έρευνα του ΓΕΣ έχει βγάλει αποτέλεσμα πως το 60 με 70 της % που κατατάσσονται σε αυτούς τους θεσμούς εκ των υστέρων το μετανιώνουν και επιθυμούν την απόλυσή τους, ενώ οι παραμένοντες δεν έχουν άλλο τρόπο επιβίωσης.

      Διαγραφή
    3. Δε φαντάζομαι να έχεις την απαίτηση να γίνουν και Στρατηγοί;
      Τα χαμηλόβαθμα αυτά στελέχη είναι για χειρισμό όπλων και οπλικών συστημάτων για οδηγοί οχημάτων κλπ ανάλογες εργασίες. Αποτελούν μάλιστα τη ραχοκοκαλιά του στρατού στη μάχημη έκφρασή του ως επαγγελματίες οπλίτες. Τώρα αν κάποιοι όπως κάποιος φίλος παρακάτω δεν άντεξε και έφυγε, απλά έκανε λάθος επιλογή, δεν ήταν για αυτή τη δουλειά. Αυτός νόμισε ότι θα είναι (λούφα και παραλλαγή) όπως δηλαδή όλοι οι έφεδροι. Για αυτό ακριβώς πέρνου αυτά τα παιδιά σαν επαγγελματίες διότι όλοι εμείς οι έφεδροι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των νέων οπλικών συστημάτων.
      Απλά πράγματα και δοκιμασμένες πρακτικές σε όλο τον κόσμο.

      Διαγραφή
    4. Μεγάλη ιδέα έχεις για τους ΕΠΟΠ και του ΟΒΑ, καθώς ανήκεις σε αυτούς. Είστε η αναγκαία λύση λόγω πολιτικών αποφάσεων για την μείωση της στρατιωτικής θητείας. Εάν η θητεία ήταν 24 μήνες όπως υπηρέτησα εγώ, η Ελλάδα δεν θα έκανε προσλήψεις τεμπέληδων και άχρηστων ΟΒΑ και ΕΠΟΠ που τους πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες. Το πιο αστείο είναι αν τους ρωτάς τι δουλειά κάνουν σου απαντάν με ύφος Στρατηγού.....είμαι στρατιωτικός χαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Πρώτοι στις κακουχίες , στα χιόνια , στα βουνά κλπ. , παντού με εντολές των κάθε κυβερνήσεων , τα δικά μας τα παιδιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι ένας από τους ΕΠΟΠ που κατόρθωσα μετά τα 5 χρόνια να φύγω. Το μόνο καλό που έμαθα στα 5 αυτά χαμένα χρόνια από την ζωή μου στον στρατό ως ΕΠΟΠ, ήταν ότι ως πολίτης κατάλαβα την αξία του ύπνου, του μπάνιου, του ανθρώπινου σεβασμού, της φυσικής ανάγκης σε τουαλέτα, και του καλού φαγητού. Εάν δεν προέρχεσαι από την Ευελπίδων και της ΣΜΥ δεν σε σέβεται κανένας, είσαι ο ιπποκόμος και το παιδί για όλες τις δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΧΗΜΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ... ΕΣΣΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι μπράβο!Σε αυτή τη χώρα χρειαζόμαστε μόνο μπάτσους, παπάδες και καραβάνια!Ούτε γιατρούς, ούτε νοσοκόμους, ούτε δασκάλους, ούτε καθηγητές.Ελλας του Κούλη το μεγαλείο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός είναι ο κόσμος μας παγκόσμια φιλελεύθερη καπιταλιστική με ψειγματα σοσιαλισμού συνολικά εξουσία,αλλά και όπου υπάρχει σοσιαλισμός οι κυβερνώντες είναι φασισταρια του κερατά. Μόνο αν το αποδεχθούμε και επιλέξουμε όχι το χειρότερο κακό αλλά το πρέπον,τότε μόνο μπορεί να φανεί στον ορίζοντα φως. Δύσκολο γιατί είμαστε άνθρωποι αλλά όχι αδύνατον όπως προσπαθούν να μας πείσουν με κάθε τρόπο. Από αερολογιες χωρτασαμε αλλά από αυτές πρέπει να αρχίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ