Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Βέροια αποχαιρετά τον Τέλη Σιδηρόπουλο

Συλλυπητήρια μηνύματα από Συλλόγους
Μεγάλη θλίψη σκόρπισε από το πρωί στην κοινωνία της Ημαθίας η είδηση για τον θάνατο του Τέλη Σιδηρόπουλου, προέδρου της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί». Άνθρωποι που τον γνώρισαν και συνεργάτηκαν μαζί του, μέσα από την επαγγελματική του δραστηριότητα ως Αρχιτέκοντας - Μηχανικός αλλά και όσοι τον γνώρισαν ως τον εμπνευστή και δημιουργό της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» και μέσα από την τεράστια κοινωνική προσφορά του από την θέση του ως πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου, τον αποχαιρετούν, εξήροντας το έργο και την προσωπικότητά του.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 σε στενό οικογενειακό κύκλο.

«Έρασμος»

Αποχαιρετώντας τον Τέλη Σιδηρόπουλο, τον άνθρωπο που έκανε την Πρωτοβουλία… Θεσμό!

To ΔΣ και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απρόσμενη εκδημία του Αρχιτέκτονα - Μηχανικού και Προέδρου της «Πρωτοβουλίας για το παιδί» Τέλη Σιδηρόπουλου. Ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην τοπική μας κοινωνία, ως «θεμέλιος, ακρογωνιαίος λίθος» στο δύσκολο οικοδόμημα του εθελοντισμού, και ειδικότερα στο τόσο ευαίσθητο αντικείμενο της προστασίας του κακοποιημένου παιδιού, αναλαμβάνοντας ο ίδιος μια …πρωτοβουλία που έγινε πραγματικός θεσμός αγάπης και έργου σε μια εποχή που οι αρμόδιοι θεσμοί ήταν και παραμένουν απόντες εν πολλοίς.

Η παρακαταθήκη που άφησε, με την οργάνωση του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί», ενός ισχυρού σήμερα φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, που στήριξε και υποστηρίζει εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά, από το 2006, είναι τεράστιας σημασίας. Το όνομα του Τέλη έχει ήδη γραφτεί στην Ιστορία, μα πιο πολύ στις καρδιές των ωφελούμενων παιδιών, των συναδέλφων του και όλων ημών που συναγωνιστήκαμε κοντά του, σε κοινούς αγώνες του εθελοντισμού, με συναφή αντικείμενα, αλλά πρωτίστως με κοινή αφετηρία την ανιδιοτελή αγάπη μας για τον άνθρωπο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους εργαζομένους της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», με την ευχή ο Θεός να αναπαύσει μια ψυχή που αδιαμφισβήτητα επιτέλεσε άριστο και Θεάρεστο έργο!

Όμιλος Προστασίας Παιδιού

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του διακεκριμένου αρχιτέκτονα και επί σειρά ετών Προέδρου της «Πρωτοβουλίας για το παιδί», Τέλη Σιδηρόπουλου.

Ο εκλεκτός συμπατριώτης μας υπήρξε ο οραματιστής και πρωτεργάτης της δημιουργίας ενός κέντρου προστασίας και στήριξης των ανυπεράσπιστων παιδιών και κατάφερε να δεί το εγχείρημα του να υλοποιείται με υποδειγματικό τρόπο.

Με τη σεμνότητα, το ομαδικό πνεύμα και την ευγένεια που τον διέκρινε, είχε ταχθεί αποκλειστικά στη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από το έργο της «Πρωτοβουλίας» και το αξίωμα του Προέδρου για 16 ολόκληρα χρόνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου προστασίας παιδιού Βέροιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο του και στους οικείους του και εύχεται να είναι «Αιωνία του η μνήμη».

Είθε να βρεθούν άξιοι συνεχιστές της σπουδαίας παρακαταθήκης που άφησε, η εμβέλεια της οποίας εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.


ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον απρόσμενο θάνατο του Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου.
Προσωπικός - οικογενειακός μου φίλος, άνθρωπος με καθαρή και κριτική σκέψη, με έντονα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και τεράστια κοινωνική προσφορά.
Από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για πολλά χρόνια, τους αγώνες του για τη διάσωση και αναπαλαίωση των παραδοσιακών συνοικιών της Βέροιας, για την αναπαλαίωση και την αρχιτεκτονική του Παλαιού Παντελεήμονα στην Πιερία και τα τελευταία χρόνια από τη θέση του Προέδρου της «Πρωτοβουλίας για το παιδί» που ο ίδιος δημιούργησε. 
Είναι φτωχά τα λόγια για να μιλήσουμε για τη συμμετοχή του Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης και της περιοχής μας.
Το Δ.Σ. του  ΣΟΦΨΥ Ημαθίας και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην αγαπημένη του σύντροφο Μαίρη, στους συγγενείς και στους συνεργάτες του στην «Πρωτοβουλία για το παιδί».

Καλό ταξίδι φίλε Τέλη! Θα μας λείψεις!
Γιώργος Σαλιάγκας, Πρόεδρος ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Βέροιας

Η  Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Βέροιας, εκφράζουμε τη λύπη και τη βαθιά οδύνη μας, για τον απρόσμενο θάνατο του Τέλη Σιδηρόπουλου, του εμπνευστή, οραματιστή, πρωτεργάτη, θεμελιωτή και Προέδρου της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ». Ο Τέλης Σιδηρόπουλος, έταξε ως σκοπό της ζωής του, την προστασία και φροντίδα των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών και όχι μόνο. Το σπουδαίο έργο του, έγινε γνωστό και πέρα  από τα σύνορα της Ελλάδας. Υπήρξε  θεμέλιος και ακρογωνιαίος λίθος στο δύσκολο έργο του εθελοντισμού και κατάφερε με την σεμνότητα και ευγένεια που τον διέκρινε, με την απίστευτη υπομονή και επιμονή του, να δημιουργήσει  για την Πρωτοβουλία, ένα μεγάλο κύκλο εθελοντών. Αποχαιρετώντας τον, εκφράζουμε την ευχή και την ελπίδα μας, όλοι αυτοί οι εθελοντές να είναι άξιοι συνεχιστές της σπουδαίας παρακαταθήκης που τους αφήνει  Αιωνία του η μνήμη…

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, ο φορέας Πολιτισμού της πόλης εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε έναν ακόμη Ανθρωπο που με το έργο του ανέβασε το επίπεδο πολιτισμού της πόλης μας στα ύψη, σεμνά, με ανιδιοτέλεια και σκληρόαγώνα εδώ και πολλά χρόνια, γιατί ήταν  ο οραματιστής, θεμελιωτή της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» αγκαλιάζοντας ως πατέρας ανυπεράσπιστα παιδιά, προσφέροντάς τα ακούραστος, ασφάλεια, μόρφωση, υγεία, προοπτική ζωής! Ο Τέλης Σιδηρόπουλος μας έδειξετον δρόμο! Μένει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ