Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλέξανδρος Βεργώνης: Ένας στρατιώτης της «Βασίλισσας»

Είναι γνωστό πως ο πρώην ποδοσφαιριστής - σημαία των τελευταίων ετών της Βέροιας - και νυν προπονητής, βρίσκεται στην ομάδα μας ως πιστός στρατιώτης, έχοντας το πόστο του βοηθού προπονητή, στο πλευρό του Παύλου Δερμιτζάκη. Είναι μία από τις προσωπικότητες που έχουν δώσει πολλά στην ομάδα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά του εντός των αγωνιστικών χώρων όσο και την ποιότητα ομολογουμένως από πολλούς του χαρακτήρα του. Ο Αλέξανδρος είναι ένας από τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στο μέγιστο στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας, καθιστώντας τον ως ένα από τα πολύτιμα εργαλεία.

Κι αυτά τα πολύτιμα εργαλεία δεν τα αφήνεις. Όπως πολύ σωστά σκέφτηκαν η διοίκηση της «Βασίλισσας» κι ο προπονητής της ομάδας κι έτσι του έγινε η πρόταση για να αναλάβει ένα δύσκολο και νευραλγικό πόστο στο τεχνικό team, αυτό του βοηθού προπονητή.

Ως ποδοσφαιριστής στο χώρο του κέντρου, διακρίθηκε για την οξυδέρκεια, την τακτική του απόδοση οπως και για την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, πράγμα το οποίο τον βοήθησε πολύ ώστε να έχει άριστες κι άψογης τεχνικής μεταβιβάσεις. Με 142 συμμετοχές στη Football League, 55 στη Superleague, 18 στο κύπελλο Ελλάδος και συμμετοχή σε Super cup με ομάδες όπως: Απόλλων Καλαμαριάς, Λύκοι, Ολυμπιακό Βόλου, ΑΕΛ, Ρόδο και 8 χρόνια συνολικά στη Βέροια, καθιστούν τον Αλέξανδρο ως έναν επαγγελματία με αξιόλογη πορεία.

Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος γιατί τον αναφέρω ως στρατιώτη της Βασίλισσας... 8 ολόκληρα χρόνια την υπηρέτησε με πάθος και ουσία. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις πλέον που σχεδόν ταυτίστηκαν στη σύγχρονη ιστορία με το στέμμα και τη φανέλα της Μπαρτσελόνα της Ελλάδος!

Αυτό που θυμάμαι από τις τελευταίες του 2 χρονιές ως ποδοσφαιριστής, ήταν οι οδηγίες που έδινε σε νεαρότερους, άπειρους αλλά ακόμα και σε εξίσου έμπειρους συμπαίκτες. Τις περισσότερες φορές ένιωθα οτι ήταν σωστές και πως αυτός θα γίνει προπονητής μια μέρα. Από τη μια σωστές υποστηρικτικές οδηγίες, από την άλλη σοβαρή προσωπικότητα και με θητεία αρχηγού, που παρακολουθεί τις σχολές προπονητικής... και που έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο θετικών επιστημών (Μαθηματικό)... Είχε όλα τα εχέγγυα και τα συστατικά για να ακολουθούσε αυτό το επάγγελμα.

Φέτος, η αγωνιστική πορεία της Βέροιας μέχρι στιγμής είναι εξαιρετική και φυσικά η πίστωση αυτού γίνεται στον Γιώτη Τσαλουχίδη (διευθυντής), στον Θωμά Τρούπκο (γενικός αρχηγός), στον Παύλο Δερμιτζάκη (προπονητής), στον Γιάννη Ματζιαρίδη (προπονητής Φ/Κ), στον Χρήστο Βοργιαζίδη (γυμναστής αποκατάστασης), στον Θοδωρή Γκίτκο (προπονητή τερματοφυλάκων), στο ιατρικό team με τον ιατρό και τους φυσιοθεραπευτές, στους φροντιστές, αλλά και φυσικά στον Αλέξανδρο Βεργώνη, ο οποίος ως βοηθός προπονητή συντελεί στις επιτυχίες και συνεχίζει να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στην ομάδα μου αγάπησε κι αγαπήθηκε όσο λίγοι... God save the Queen!

Βασίλης Αλαμπορινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ