Quantcast

http://picasion.com/

Εκτός εαυτού εγκλωβισμένοι φορτηγατζήδες στα Μάλγαρα - «Αλλού χιόνισε κι αλλού έκλεισαν τους δρόμους»

Έξαλλοι οι οδηγοί για το κλείσιμο της ΠΑΘΕ

Δεκάδες οδηγοί φορτηγών βρέθηκαν εγκλωβισμένοι με τα οχήματά τους στα διόδια των Μαλγάρων, από το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου. Ο λόγος, ήταν η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών βάρους άνω του 3,5 τόνων και των λεωφορείων, που ανακοίνωσε η Τροχαία Θεσσαλονίκης. Η απαγόρευση αφορούσε στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, από τα διόδια των Μαλγάρων έως τον κόμβο Κλειδίου (Ημαθία) και είχε κάνει… έξαλλους τους οδηγούς φορτηγών, καθώς, όπως διερωτάται, ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, «είναι δυνατόν να χιόνισε στην Αθήνα και να έκλεισε ο δρόμος 500 χιλιόμετρα μακριά, στη Θεσσαλονίκη;».

Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των οδηγών φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδας στο grtimes.gr, «όλοι οι οδηγοί ήταν έξαλλοι. Βρέθηκαν τόσες ώρες εγκλωβισμένοι και, πιστέψτε με, βρίζουν. Είναι να απορεί κανείς με τη συγκεκριμένη κατάσταση. Στο εξωτερικό χιονίζει συνέχεια και πολύ, όχι για λίγες ώρες. Δεν βλέπει κανείς πως λειτουργούν εκεί; Εκπλήσσομαι και απορώ»…

Σύμφωνα με τον κ. Κενανίδη, στα διόδια των Μαλγάρων βρέθηκαν και ξένοι οδηγοί εγκλωβισμένοι. «Όλοι τους, πέραν του ότι αναρωτιούνται πώς γίνεται να έκλεισε ο δρόμος εδώ, ενώ χιονίζει αλλού, μας κοροϊδεύουν και παράλληλα απορούν». Ακόμη, όπως υπογραμμίζει, «τα φορτηγά θα έπρεπε να πάνε τουλάχιστον έξω από την Αθήνα και να τροφοδοτήσουν την αγορά, τις εταιρείες και τα νοσοκομεία. Αντ’αυτού, άφησαν τους συναδέλφους μας να κάθονται τόσες ώρες μέσα στο κρύο».

«Στην Αθήνα, έγιναν αίσχη», όπως λέει ο κ. Κενανίδης. «Ο φόβος που διακατέχει πάντα τις υπηρεσίες, που δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν μία έκτακτη κατάσταση που συμβαίνει κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες του εξωτερικού για μήνες και όχι για λίγες ώρες όπως εδώ, μας εξέθεσε και πάλι. Είμασταν ξανά απροετοίμαστοι», συμπληρώνει.

Και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, «ευθύνες γι’ αυτό έχει και η εταιρεία διαχείρισης Αττική Οδός, αλλά και η Πολιτική Προστασία με την Αστυνομία». Όπως λέει ο κ. Κενανίδης, θα έπρεπε να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, ενώ αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα, σημειώνει ότι «αφού περιμέναμε την κακοκαιρία, πού ήταν οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα»; «Είναι παράλογα όσα γίνονται…», καταλήγει.

1 σχόλιο:

  1. - Ο κύριος Βασιλείου;
    - Ναι κυρία μου. Ο ίδιος
    - Απο την τροχαία σας παίρνουμε. Εχετε αφήσει το αυτοκίνητό σας στη μέση της Αττικής οδού και δεν μπορούν να κάνουν αποχιονισμό. Εμποδίζει τα συνεργεία.
    - Ευτυχώς έφυγα κοπέλα μου. Θα με βρίσκατε κι εμένα μέσα τωρα κοκαλωμένο. Πήγα με τα πόδια να κοιμηθω στον αδελφό μου τρια χιλιόμετρα μακρυά. Αρρώστησα τωρα.
    - Πρέπει να το πάρετε οπωσδήποτε. Θα σας επιβληθεί πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα και παρακώλυση συγκοινωνίας.
    - Κοπέλα μου μαυτά που μου λες, θα μου πέσει ο πυρετός, θα γίνω αμέσως καλά θα ερθω εκει και θα σας $$#&+@#*^%$# ότι εχετε και δεν εχετε.
    - Ειστε χυδαίος και ανάγωγος κύριε
    - Ειμαι. Εσεις τι ειστε; Πάει πουθενά το μυαλό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ