Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δήλωση Τσαβδαρίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Από τον Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία. Στην Ελλάδα μας, ο αριθμός αυτός ανέρχεται περίπου στο 1 εκατ.
Αυτή η κατηγορία των συνανθρώπων μας αλλά και οι οικογένειές τους δεν αξίζουν μόνο τις καλές προθέσεις του κοινωνικού συνόλου. Αξίζουν ίσα δικαιώματα, ίση πρόσβαση, ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση, στην εκπαίδευση, στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Αξίζουν να σπάσουν μία για πάντα κάθε προκατάληψη που αναιτιολόγητα και άδικα τα αποξενώνει, τα περιθωριοποιεί και τα αποδομεί, στερώντας τα τη δυνατότητα να αναδείξουν τις εξαιρετικές δεξιότητές τους επ’ ωφελεία της ίδιας της κοινωνίας μας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας ήδη σε θεσμικό επίπεδο το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία προκειμένου να βελτιώσει ουσιαστικά την καθημερινότητά τους, με πλήρη σεβασμό στην ατομική τους ελευθερία, τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις επιλογές τους».

2 σχόλια:

  1. Ευχες.
    Δινουν οι παπαδες.

    Οι πολιτικοι,σε τοπικο ,η εθνικο επιπεδο ,πρεπει να δινουν λυσεις.
    Σε ποια υπηρεσια δημοσια εχει προσβαση καποιος με αναπηρικο καροτσακι?
    Σε ποιο πεζοδρομιο μπορει να ανεβει η να κατεβει χωρις να εμποδιζεται απο κολονες,καρεκλες και αλλες κατασκευες.
    Ποιες δημοσιες υποδομες κατασκευαστηκαν τα τελευταια δυο,εξι,η εννια χρονια για να καταστησουν δυνατη τη κυκλοφορια ατομων με αναπηρια?
    Ουτε φωτισμους κτηριων,ουτε ευχες χρειαζοντε τα ατομα και οικογενειες των.

    ΕΡΓΑ.
    ΔΡΑΣΕΙΣ.
    ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

    Ωστε να μπορουμε αρηθμιτικα να αναφερουμε ,τι καναμε για αυτους και οχι αοριστα προθεσεις και ηθικη συμπαρασταση.
    Ας γινουμε ρεαλιστες.
    Καποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε τέλος απο γραμματέας ΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ