Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη από τον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας

Μια ξεχωριστή βραδιά, ένα αφιέρωμα μουσικής και λόγου στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2021 στο Χώρο Τεχνών. Την βραδιά διοργάνωσε ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας (ΣΟΦΨΥ) Ημαθίας, με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και μουσικών της πόλης μας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας και οι πρόεδροι της ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ, Κώστας Ρίζος και Δημήτρης Πυρινός αντίστοιχα.


Όπως ανέφερε ο κ. Σαλιάγκας στον χαιρετισμό του, 
ένα από τα προβλήματα που εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες, λόγω και της πανδημίας, είναι αυτό της ψυχικής υγείας. «Η οικονομική πίεση, η απομόνωση, η έλλειψη κοινωνικών συναναστροφών, η έλλειψη έκφρασης, δημιούργησαν συνθήκες για πολλά ψυχικά προβλήματα, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, φοβίες και άλλα, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά μέσα από τον ΣΟΦΨΥ», σημείωσε, τονίζοντας τον δύσκολο καθημερινό αγώνα που δίνουν για την αντιμετώπισή τους, τόσο τα μέλη του ΔΣ όσο και οι συνεργάτες επιστήμονες και εθελοντές. 


Κλείνοντας, ανέφερε πως η τέχνη και ο πολιτισμός λειτουργούν πάντα θεραπευτικά στην ψυχική υγεία, όπως και η συγκεκριμένη βραδιά, που αποτέλεσε και ένα ευχάριστο διάλειμμα σε όσα ζούμε.


Για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε ο Δημήτρης Πυρινός, ενώ αναφερόμενος στον ΣΟΦΨΥ είπε πως πρόκειται για έναν Σύλλογο που αγωνίζεται καθημερινά για την αξιοπρέπεια, την εργασιακή αποκατάσταση και την ποιότητα ζωής των μελών του.


Την πλήρη αρμονία και συνεργασία με την οποία οι δύο πολιτιστικοί φορείς του δήμου Βέροιας, ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ, 
ετοίμασαν από κοινού την βραδιά - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Κώστας Ρίζος, αναφέροντας πως η ΚΕΠΑ θα στηρίζει πάντα ανάλογο έργο Συλλόγων του δήμου μας.


Η βραδιά ξεκίνησε με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε τη μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη από μουσικούς της πόλης μας, συνοδευόμενη από κείμενα που ερμήνευσαν οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ.

Δείτε φωτογραφίες:



























1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική εκδήλωση! Μπράβο στο ΣΟΦΨΥ και όλους τους συντελεστές της συναυλίας.Να γίνει και το καλοκαίρι στο Αλσος για να τη δει περισσότερος κόσμος και να στηριχτεί και ο Σύλλογος που προσφέρει πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ